Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hava değişimi

asi kız

Bordo Bereli
iyigünler hava değişiminden kaplumbağalar çok etkilenirmi etkilenir bunu biliyomda çokmu az mı şimdi ben ankaradayım yakın bir zmanda trabzona memlekete temelli dönecem kısmetse hayvanlarım alışabilirmi oranın havasına sonuçta bizim memleket nemli ve rutubetli bir havaya sahip ondan soruyorum?

Cvp: hava değişimi

Bakımı sırasında suni bir ortam yaratıldığı için il değişimlerinde etkileyecek tek unsur rakım ile değişen unsurlardır.Ankara da Trabzon da doğal yaşamlarında yaşayabilecekleri rakıma sahip olduklarından endişelenilecek bir durum yok.

Sonuçta hayvanlar dışarda yaşamayacak. Bulundukları ortam nem yaratıyor. Sorun olmaz.

rahatladım içime dert olmuştu ama yaylaya çıkıcam onları yanlız bırakamam şehirde onlarıda alsam yanıma akvaryumda dursalar bile yayla havası çarparmı?

arada hava güneşli olursa esinti felan olmazsa çimenlere çıkarırım yinede sorun olmaz dimi?

Hayvanlar akvaryumda yaşamaya alıştığı için dirençleri zayıftır. Hastalanmaları kolay olur. Yazın sıcak olur esinti olmaz ise dışarıda bir süre durabilirler. Ama yerleri izole ve temiz olmalı. Velakin yayla havası serin olur. Sen çıkarma bence.

anladım abi peki orda şehirde merkezde evimiz var onun etrafı fındıklık yani çimenlik alan oraya çıkarsam sıkıntı olur mu?kusurabakma çok soru soruyom bu konu hakkında ama kafama takıldı bu sorular..

Cimene cikartmak iyi olmaz topraga surunebilirler ve icinde onlara zararli bakteriler tasiyan canlilari yiyebilirler solucan gibi.

haklı olabilirsinde ben yanlarında olucam dikkat edersem sakıncası olmaz dimi?

Sanmiyorum hatta tirnaklari icin normal yerden daha az zararsizdir ancak aklima gelmeyen birsey olabilir.

hani bunu ısrarla sorma sebebim çimenlik ve sulu alanlarya bunların doğal ortamları gerçi bunlar biraz mutasyona uğramış ama olsun maksadım doğayı tanısınlar :)cahil kalmasınlar :)

hayvanların hasta olmasına neden olabilecek herşeyden uzak tutmalıyız. çimene çıkarmanın riskleri var. hayvanlar zarar verebilir. çimen üzerinde ilaç kalıntıları veya kimyasal bir takım şeyler olabilir. parazitler olabilir. bunlar oradan geçen hayvanların üstünden veya dışkılarından oluşabilir. dediğim gibi biz hayvanları akvaryumda izole ettiğimiz için bağışıklık sistemleri zayıftır. üşütmeseler bile bu tip şeyler hasta edebilir.

snapper trabzonda yaşıyor o oraları daha iyi bilir.

abi zmanında bende yaşadım benim memleketim orası ama işte kaplumbağalar konusunda sana danışayım dedim :)

Geri