Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

havayı ısırıyor

pervin

Gümüş 2 Üye
Psikopat kapluşum poseidon iki haftadır ısıtıcı lambanın altına gelerek havayı ïsırmaya çalışıyor ve bunu akşam saatlerinde yapıyor sizce sorun nedir ?

havayi isirma durumunu biraz daha detayli yazarmisin Pervin, ne sıklıkta yapıyor? Normalde kuru alanda ısı dengesini sglamak icin agzini acmak gibi bazi hareketler yapiyorlar faat bu durum cokfazlaysa hastalik belirtiside olabiliyor. Detaya gore daha saglikli bilgi verebilir moderatorler

Yem yemesinde yüzmesinde hareketlerinde hic bir aksaklik yok. Medusa cikip yeterince guneslenirken poseidon arada sirada veya ben yokken cikiyor. Bir kac kere rastladigim lamba altina gelip havayi isirirmis gibi hareketlet yapmasi biraz durup suya atlamasi.

Cvp: havayı ısırıyor

lamba açık olmak kaydıyla bunu sürekli yapmıyor ve sabit biçimde durup gıdısını şişirip indiriyorsa bu sıcaktan bunaldığı için serinleme durumudur. timsahların karaya çıktığında yaptığı gibi ısı dengesini vücut geneline yayması şeklinde. sürekli her nefes aldığında kafayı öne doğru atıp yutkunma tarzı nefes alıp veriyorsa akciğer enfeksiyonudur. buna göre yaptığı hareketler nasıl ?

Birde agzini actiginda ses cikarma ve hirilti durumu olmuyor. Kabugu son zamanlarda bayagi buyudu ve deri degistirdi kisa zaman once. Hastalik insallah yoktur

Lamba altinda yukari dogru uzanip agzini acip kapatiyor

Surekli degil tabiki arada sirada yapiyor. Dun aksam iki uc dakika kadar tekrarladi

akciğer enfeksiyonu kuru alanda aşırı durma ile başlar sonra iştahsızlık görülür, yüzmede yalpalamalara rastlanır. ses, hırıltılar, 2. evreden itibaren başlar. sadece o anlarda ağız açma oluyor ve normal zamanlarda yoksa hasta değildir.

Cok tesekkurler yararli bilgiler icin. Gozleme devam edicem eger devam eder ise gerekli onlemleri alirim

boğazına karides yapıştırmış belki benim kaçak olanda bi ara havayı ısırıyodu ertisi gün yapmadı heralde boğazında yem kalmış diye iyi yorumladım sorun büyümedi. gamsızmıyım neyim :(

Cem beyin dedigi gibi bunaldigini dusunuyorum cunku normak kuru alanda degik gelio lamba altinda yapiyordu bugun birakti sukurler olsun :)

hayvanların her ne kadar sesi çıkmasa da gösterdikleri tepki ve davranışlardan durumları hakkında bilgi edinebilirsiniz. bu biraz gözlem, biraz bilgi ile mümkün. özellikle başınıza gelen durumlarda aklınızda kalma olasılığı fazla oluyor.

Tesekkur ederim. Cok haklisiniz zaman gectikce konusamasalar bile hareketlerinden ne istediklerini anlayabilioruz. Konusamadan da cok sey anlatabiliyorlar.yem saatinin geldigini cirpinislarindan anliyorum , oyun istedigini bakisindan anliyorum , daha iki ay gecmesine ragmen coj iyi anlastigimizi dusunuyorum. Demem o ki sahibi ile besledigi hayvani arasinda bir bag olusuyor. Bir kere yaptigi bir hareketi kolay kolay unutamiyor.

Normal bir durum olmasına sevindim Pervin, kış aylarinda en ufak bir farkli davranis insani tedirgin ediyor hemen.
Cem açiklamis davranisi, olagan bir durum olduguna gore demek ki tekrar yapma ihtimalide var korkmaya gerek kalmadi :)

Aynen olivia birde daha yeni basladigim icin hemen evham yapiyorum kotu bir sey mi diye ama sagolasiniz cok yardimci oluyorsunuz tesekkur ederim :)

Geri