Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayat mıdır insana yön veren yoksa insan mıdır hayata yön veren ?

gonzimmm

As 2 Üye
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
696
Düşüncelerinizi bekliyorum :)

Hayat mı insana,insan mı hayata yön verir ?
 
Bence cogu zaman birseylere insanı hayat yönlendirir.Kötü bir sey olur hayatta buda insani yanlıs seylere yönlendirebilir.Ama bazende sen istedigin bir seyi secerek hayata yön vercek bir tercihde bulunursun.Ben her zaman kendi tercihim sonucu hayatima yön vermek isterim... Ecem güzel bir konuymus ama simdi bende senin düsüncelerini merak ettm:)
 
RE: Hayat mıdır insana yön veren yoksa insan mıdır hayata yön veren ?

Bence insan. Tabi hayatimizda istemedigimiz bazi uzucu seyler olur ama hic unutmamak gerekirki oda bir imtihan. Eger biz dogru secimler yaparsak ve gorevimizi yaparsak hayat cok daha kolaylasir.
 
Bence hayat... İnsan yaşadıkça şekilleniyor çünkü, kendimden çok çok iyi biliyorum... Hayat sayesinde şimdiye kadar bilmediğim şeyleri öğrendim, bilmediğim insanları tanıdım, iyiyi, kötüyü, doğruyu, kötüleri her şeyi ama her şeyi öğrendim... Karakterim tam anlamıyla bu yıl oturdu hayatın bu yıl getirdikleri nedeniyle...
 
Birini seciyoruz ama eminm yönlendirme konusunda yasamimizda her iki secenegnde etkisi olmustur:)
 
bence insan.hatta dahada fazlasına inanıyorum.çekim yasası denen şeye fazlasıyla inanıyorum,hayatımda da uyguluyorum. çekim yasasının ne olduğunu bilen bilir.
 
Yaşam, olumluları çoğaltıp, olumsuzlukları azaltma mücadelesidir...
Bi şekilde bi olumsuzluk olunca yaşamımızda, ya o olumsuzluğu giderecek yol bulmalıyız ya da yaşamımıza onu dengeleyecek olumlu bir şey katmalıyız...
Dostoyevski'nin enfes bir şekilde ifade ettiği gibi: İnsan, "kendine yol açmaya mahkûm bir mahlûktur"
 
Kişinin hayat ile ilişkisinde almış olduğu konuma göre değişecek bir durum. Hayatı akışına bırakır seyirci kalırsanız hayat sizi yönlendirir. Hayata aktif katılımınız olursa sizin yönlendirmeniz mümkün olur. Ancak, ALLAH'ın sürprizlerini hiç bir zaman akıldan çıkartmamak gerekli çünkü kulların yaratıcısı O olduğu gibi hayatın da yaratıcısı O dur.

Kısaca İLLAHU
 
Seğmen EFE' Alıntı:
Kişinin hayat ile ilişkisinde almış olduğu konuma göre değişecek bir durum. Hayatı akışına bırakır seyirci kalırsanız hayat sizi yönlendirir. Hayata aktif katılımınız olursa sizin yönlendirmeniz mümkün olur. Ancak, ALLAH'ın sürprizlerini hiç bir zaman akıldan çıkartmamak gerekli çünkü kulların yaratıcısı O olduğu gibi hayatın da yaratıcısı O dur.

Kısaca İLLAHU
Evet,hayatımız bir imtihan. Karşılaşacağımız olaylardaki tavırlarımız hayatımızı şekillendirir.Ve Allah(c.c)bizi bu karar ve davranışlarla imtihan eder:)
 
Bu konuyla ilgili Nil Gün'ün uygulamalı çekim yasası kitabını okuyorum. Bu yasaya göre insan bilinçaltındaki şeyleri hayatına çekiyor. Ve herşeyin sorumlusu biziz. İlk başta bunu kabul etmek bana zor geldi. Çünkü insan hiçbir olumsuzluğu kendisine yakıştıramaz. Ama ben artık bunu kabul etmeye başladım. Hemen hemen her gece bu konuyla ilgili kendi kendime düşünüyorum. Bu niye böyle oldu filan diye. En önemli sorumlu benim. Hayatımdaki olumsuzluklar yüzünden kendimi suçlamıyorum, sadece düzeltmeye çalışıyorum veya bunlarla mutlu olmaya çalışıyorum. Ayrıca yok kardeşim ben bu olumsuzlukları hayatımda istemiyorum, onlar bana geliyo diyenler için de Pi Ki testi yapılıyo ve bilinçaltında insanın biriktirdiği şeyler ortaya çıkıyor. Çok enteresan bir kitap daha önce böyle olduğunu düşünmemiştim. Yavaş yavaş buna inanmaya başlıyorum. Çünkü evrendeki her şey enerjidir ve bizler de düşüncelerimizle etrafa enerji yayıyoru. Örnek verecek olursam mutlu olduğumuzda yürüyüşümüz bile farklı olur ve etrafa neşe saçarız.
Peki sen ne yapıon derseniz bu aralar hayatı çok zorlamıyorum. Düşünüyorum. Amaçlarımı düşünüyorum. Yolu çizmiyorum bütün ayrıntılarıyla, sadece sonuca odaklanıyorum. Kendi kendimi sabote etmemek için:) Zaten çok hayalci bir kişiliğe de sahibim.:)
 
Geri
Üst