Polat Geyik
Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar içinizde kerevit besleyenler varsa bilirler küçüklüklerinde devamlı kabuk değiştirirler . Benim kerevit imin yön bulmasını sağlayan uzun antenlerinden biri kopuk ve en önemli parçası olan kıskaçlarının 2 si de kopuktu uzun bacaklarından bir tanesi de yoktu. .Pet shop da görmüştüm hayvana acıdım orada ölecek diye.Sanırım diğer kerevitlerle kavga etmiş ve adamlar ayırmış onu başka akvaryuma koymuş. Küçücük bir akvaryumda 50 tane Japon balığının arasında dibe yem düşsün de sürüne sürüne gidim yiyeyim derken Japonlardan biri alıyordu önünden. Ve buna engel olamıyordu çünkü kıskaçları yoktu.Adam zaten fazla yaşamaz dedi diğer kerevitlerin yarı fiyatına verdi.Fazla balık yoktu akvaryumumda onu da aldım koydum .Tetra nın kerevit yemini aldım her gün yemini ağzına kadar götürüp besledim diğer balıkların gelmesini engelledim elimle set ördüm.Bu sırada internetten araştırıyordum ve iyi beslenen kerevitlerin kaybettikleri uzuvlarını , 1 - 12 aylık dönemde kabuk değişiminden sonra tekrardan kazanabileceklerini öğrendim.Yorumlarda bazılarınınki yarım yamalak çıkmış zamanla sonradan uzamış , bazılarının ki çok az çıkmış. Neyse ben 2 saat önce bakmıştım bizim kerevit aynıydı. Ve az önce baktım kabuk değiştirmiş ve o sürünen kerevit in arka bacağı anteni ve kıskaçları mükemmel bir şekilde çıkmış sanki hiç kopmamış , o uzuvları hiç kaybetmemiş gibi. Arkadaşlar şok oldum hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Herkese tavsiye ederim mükemmel bir canlı mutlaka besleyin derim