Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm :) Lütfen okuyun benim için önemli.

Polat Geyik

Gümüş 5 Üye
Katılım
13 May 2014
Mesajlar
130
Arkadaşlar içinizde kerevit besleyenler varsa bilirler küçüklüklerinde devamlı kabuk değiştirirler . Benim kerevit imin yön bulmasını sağlayan uzun antenlerinden biri kopuk ve en önemli parçası olan kıskaçlarının 2 si de kopuktu uzun bacaklarından bir tanesi de yoktu. .Pet shop da görmüştüm hayvana acıdım orada ölecek diye.Sanırım diğer kerevitlerle kavga etmiş ve adamlar ayırmış onu başka akvaryuma koymuş. Küçücük bir akvaryumda 50 tane Japon balığının arasında dibe yem düşsün de sürüne sürüne gidim yiyeyim derken Japonlardan biri alıyordu önünden. Ve buna engel olamıyordu çünkü kıskaçları yoktu.Adam zaten fazla yaşamaz dedi diğer kerevitlerin yarı fiyatına verdi.Fazla balık yoktu akvaryumumda onu da aldım koydum .Tetra nın kerevit yemini aldım her gün yemini ağzına kadar götürüp besledim diğer balıkların gelmesini engelledim elimle set ördüm.Bu sırada internetten araştırıyordum ve iyi beslenen kerevitlerin kaybettikleri uzuvlarını , 1 - 12 aylık dönemde kabuk değişiminden sonra tekrardan kazanabileceklerini öğrendim.Yorumlarda bazılarınınki yarım yamalak çıkmış zamanla sonradan uzamış , bazılarının ki çok az çıkmış. Neyse ben 2 saat önce bakmıştım bizim kerevit aynıydı. Ve az önce baktım kabuk değiştirmiş ve o sürünen kerevit in arka bacağı anteni ve kıskaçları mükemmel bir şekilde çıkmış sanki hiç kopmamış , o uzuvları hiç kaybetmemiş gibi. Arkadaşlar şok oldum hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Herkese tavsiye ederim mükemmel bir canlı mutlaka besleyin derim :)
 
Ne guzel gercek bir hikaye,hayvanin hayatini kurtarmissin. Kimse almazdi ve muhtemelen akvaryumcunun dedigi gibi olecekti zavallicik.

Bu arada bana pek sevimli gelmese de,o da bir canli tabi =) Yani hicbir canliya zarar gelmesin ama besleme kismi beni aşar =)
 
Cvp: Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm :) Lütfen okuyun benim için önemli.

bir petshopta görmüştüm. ayrı olarak duruyordu. serin suda yaşıyorlar. net ısı için nette araştırma yap. 24 derecenin altında yaşıyorlar diye biliyorum. ağız çevresindeki minyatür ayaklar sağlamsa onlarla yer.
 
Cvp: Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm :) Lütfen okuyun benim için önemli.

Hayvanın kurtuluş öyküşünü bende beğendim. Bu hayvanı pek bilmem ama genelde kayaların arasına saklanmayı sevdiklerini belgesellerde görmüştüm. Birkaç karides ve benzeri türleri akvaryumlarında kayalardan mağaralar görmüştüm. Aralarına girip gizleniyorlar. Hayvanın huzuru için bu yoksa sağlamanı öneririm.
 
Cvp: Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm :) Lütfen okuyun benim için önemli.

benim gördüğüm petshopta pipo tip filtre koymuşlardı. hayvanlar süngerin üstüne çıkıp besin topluyorlardı. tabana da bitki kumu olarak kullanılan kahverengi granül kumdan ince tabaka olarak yaymışlardı.
 
Cvp: Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm :) Lütfen okuyun benim için önemli.

Aynen bitki kumu var ve kayalar da var zaten. İki kayanın arasında kendi hacminin 2 katı bir boşluk var oraya sığınıyor hatta kayanın da altını kazdı baya oraya da giriyor ama genelde o iki kaya arasında duruyor , yemek yiyeceği zaman bazen çıkıyor o aralıktan. Ama çok fazla görme imkanınız olmuyor ben akvaryumun dar köşesinden izliyorum hep , yani genelde kendi bölgesinde . Mesela akvaryumda kaya yoksa akvaryumun eninin ve boyunun birleştiği sivri noktalara sığınıyorlarmış.
 
Cvp: Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm :) Lütfen okuyun benim için önemli.

Evet bu tip hayvanlar zaten doğada da yırtıcılardan gizlenme hissi ile hareket ettiğinden kayalık bölgelerde saklanırlar. Sistemi iyi dizayn etmişsin. Huzurla saklansın orada. Bu tip hayvanlar sık gözükmediği için görsellikte etkileri olmaz. Yani seyir zevki daha azdır. Ama merak uyandıran durumlarıda bu olduğu için bu tarzdan hoşlananlar için sürprizlerle doludurlar.
 
Geri
Üst