Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayri Suya Ne Yapıyor.

Zilli Hayri

SKF Delisi
Günaydın , dün akşam kapluşların suyunu değiştirdim.Tam yatmaya hazıranıyodum ki Hayri bir şey yapıp suyu (sanki silis kumu aldığımız da suya pisletiyor ya ayı o renk bir şey oldu) pisletti.Tekrar değiştidim ve aynı sonuç.Zilli yi çıkartıp Hayri yi koydum ve tüm ekipmanları çıkardım yine aynı.Daha önce Ağustos ta köye gittiğimizde de böyle bir sonuç la karşılaştım.Neden kaynaklı bu ama biliyorum ve çok telaşlandım.

Cvp: Hayri Suya Ne Yapıyor.

Bahsettiğin şey hayvanın dışkısı mı Burcu ? Bazen ele alma durumlarında hayvan strese girer ve korkuyla da birlikte istemsiz dışkılama yöntemine gidebilirler. Acaba buna benzer bir durum mu gerçekleşti ?

burcu strese bağlı olarak hayvan dışkılama, idrar ve deri döküntüsü yaşayabilir. dışkı ise bunun çaresi sadece yemesi kalanı filtre hallerder. bu sebeple hayvanları çıkarma. dışkılama çoksa yemi fazla veriyor olabilirsin.

ben bugün izmirden ankaraya dönerken hayvanlar bayağı strese girdi. bazı yerlerde bozuk satıhlarda gittiğim için. sallantıdan araba tutması yaşadılar. idrar, dışkı, kusma, deri döküntüsü ne varsa hepsi başlarına geldi. akvaryumu hazırlayıp suyunu ısıtma kurulumlar derken saat 10'a doğru anca suya koydum şimdi kendilerine geldiler.

kısaca bunlar olağan haller akvaryum kirlenmesi konusunda bizimkilerden ustası yok.

hayır cem abi benimkilerden ustası yok çünkü temizliyorum dakka bir gol bir yapıyorlar daha koyar koymaz pisleniyor suları :)pisletiyor keretalar :)

yaparlar. ben en az 6 saatte akvaryumu temizliyorum. daha koyar koymaz başlıyorlar. onun için dip sifonunu bekletip alıyorum hemen. normalde dışkılarını yiyorlar ama yerken küçük parçalara ayrıldığı için parçalar yüzeye yayılıyor. bir kısmını dış filtre çeksede kumu karıştırdıkları için gömüyorlar.

ben hergün o 50cmlik akvaryumu kaldırıp banyoda tamamen temilziyom malesef yoksa tam manasıyla temilzenmiyor 6 tane birde benimkiler off temizlerken bile yaaramazlık yapıyorlar kaçıyorlar benden

& hayvan okadar kucuk akvaryumda bakilamaz birde akvaryum suyu asla tamamen temizlenmez, o sekilde olusmadan bakteri kolonileri yok oluyor

Geri