Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayri'nin 100x28x35'lik Yeni Yuvası

Gelmir

Altın 2 Üye
Herkese merhaba,

Cumartesi günü balıklarımı transfer edeceğim 40x25x50'lik balık akvaryumum geldi. Akabinde balıklarımın bulunduğu akvaryumu boşaltıp, temizliğini yaptıktan sonra uygun hale getirerek Hayri'yi yeni yuvasına kavuşturdum (balıkların da transferi dahil toplam 8 saat sürdü:smile:). Sanırım yeni akvaryumunda 1 - 2 yıl rahat edecektir.

Tam olarak ekipmanlarım;
100x28x35
Ekol dış filtre (Kaliteli marka değil ama işimi görüyor)
Eheim 2010 iç filtre
Atman 100 W ısıtıcı
Exo Terra Repti Glo 5.0 UV Lamba 13 Watt
JBL Reptil Spot Neodym 40 Watt (60 Watt'da yedekte duruyor)
Penn Plax Turtle Pier kuru alan
Sera termometre
15 kg silis kum

İçinde yaklaşık 85 litre su bulunmakta. Henüz içine fazla bir düzenleme yapmadım. İlk işim mangrow kökü olacak. Birkaç güne alacağım. Şuan için tabandaki yumuşak taşı kullanıyor. Neyse ki kabuğunu çizmedi ama yine de mangrow kökü şart. Hem sağlık hem de görüntü için. Onun haricinde akvaryumu canlandıracak ve Hayri'nin hoşuna gidebilecek aksesuar tekliflerinize açığım :)

mailto:/11t1ovo.jpg

mailto:/ou49jp.jpg

mailto:/2e31vua.jpg

mailto:/8yrrs9.jpg

Cvp: Hayri'nin 100x28x35'lik Yeni Yuvası

Süper olmuş abi.Ellerine sağlık.kapluşu adaşıınn selamı var.

Zilli Hayri' Alıntı:
Süper olmuş abi.Ellerine sağlık.kapluşu adaşıınn selamı var.

Bağış üstüne. Eve gidince ileteceğim :D

:haha:

Şey abi ısıtıcıyı kaça aldın?
:ff:^^

Zilli Hayri' Alıntı:
:haha:

Şey abi ısıtıcıyı kaça aldın?
:ff:^^

Akvaryumda bulunan ısıtıcı benim uzun süredir kullanmakta olduğum ısıtıcımdır. Açıkçası şuan piyasa fiyatını bilmiyorum. Yaklaşık 30-40 TL'lik bir ürün olduğunu düşünüyorum. Ama çok sağlam gözükmemekte gözüme. Ve uzun süre oldu kullanalı. Artık değişim zamanı geldi :)

Bu ay biraz masraf yaptığım için yeni ısıtıcımı 1 hafta sonra sipariş edeceğim. Sipariş edeceğim ürün JBL ProTemp akvaryum ısıtıcısı olacaktır. Çünkü ucuz ürünler kaplumbağanın sertliğine dayanmayacaktır. Sizde Google'da JBL ProTemp Akvaryum ısıtıcısı diye aratarak, çeşitli online alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz. Şahsen 60 TL'ye bulduğum 100 W'lık ürünü alacağım.

Bu arada alacağın ısıtıcının kaç watt olması gerektiğiyle ilgili aşağıdaki link'e göz atabilirsin;

http://aliselim66.wordpress.com/2010/07/03/akvaryum-hacmine-gore-kac-watt-isitici-secmeliyim/

Bende ısıtıcı alıcam abi de onda sordum.

Bize en yakın bu var.Buradan alışveriş yapıyorum hangisini alıyım sence?

mailto:/akvaryum-isiticilari-kat100.html

Eğer ısıtıcı kullanmıyorsan en kısa sürede ısıtıcı temin etmen gerek. Kışa yaklaştık. Isıtıcı olmadan yazın belki idare edebilirsin ama kışın imkansız.

Akvaryumuna en uygun ısıtıcı gücünü (watt) bir önceki mesajımdaki linkten kontrol edip, aşağıdaki link'teki ürünlerden alabilirsin.

mailto:/advanced_search_result.php?keywords=JBL+ProTemp&x=-1131&y=-118

Ellerine sağlık soner, dediğin gibi seni 1-2 sene rahat getirir.

uvb lamba su kısa boyunlu olan mı ? Mango kökü alınca olnar adına daha iyi olacaktır. Birde kaplumbağanın boy durumu nedir ? pier in üst kısmından akvaryuma dik durursa kaçma durumu gerçekleşmesin ? Mesafevi sen hesaplamışsındır gerçi ama bi hatırlatayım dedim.

soner hayvanın ortamı güzel olmuş. hayırlı olsun dediğimi söyle kendilerine.:smile: uv lamban çok uzak ve suya bakıyor. ısıtıcıyı kısa cama alıp uv takılı olanı yanlamasına kuruya yaklaştır veya lamba ve ampulleri değiş. uv nin çevresine de alüminyum folyo sar size tesir etmesin.

çok güzel olmuş elinize sağlık :)

Soner sistem güzel olmuş. Kök ile tamamlarsın. Şu kuru alandan kaçış konusunu bencede bir değerlendir.

bumble bee' Alıntı:
Ellerine sağlık soner, dediğin gibi seni 1-2 sene rahat getirir.

uvb lamba su kısa boyunlu olan mı ? Mango kökü alınca olnar adına daha iyi olacaktır. Birde kaplumbağanın boy durumu nedir ? pier in üst kısmından akvaryuma dik durursa kaçma durumu gerçekleşmesin ? Mesafevi sen hesaplamışsındır gerçi ama bi hatırlatayım dedim.

Teşekkürler Emin. Evet UVB kısa boylu olan. Kaplumbağam 6 cm civarı. Kaçma durumunu eşimle kontrol ettik. Şuan için sıkıntı yok ama ilerde su seviyesi buna göre ayarlanacaktır.

Kapluştron' Alıntı:
Hayri yaşadı rahat rahat yüzer artık ellerinize sağlık :)

Teşekkür ederim :)

ozge35' Alıntı:
çok güzel olmuş elinize sağlık :)

Teşekkürler :)

cem' Alıntı:
soner hayvanın ortamı güzel olmuş. hayırlı olsun dediğimi söyle kendilerine.:smile: uv lamban çok uzak ve suya bakıyor. ısıtıcıyı kısa cama alıp uv takılı olanı yanlamasına kuruya yaklaştır veya lamba ve ampulleri değiş. uv nin çevresine de alüminyum folyo sar size tesir etmesin.

Hahahahha tamamdır Cem, ileteceğim kendisine :) Şuan iki kıskaçlı lambamın kablo uzunlukları ancak bu kadar açılıyor. Uzatma kablosu alarak uzatacağım. Bir de UVA ampülüm siyah kıskaçlı lambamda çalışmıyor maalesef. Sebebini çözemedim henüz :)

O olduğuna emin olmak istemiştim ve devamında Cem abinin dediklerinin aynılarını söyleyecektim. Fazla etki etmeyebilir öyle, etrafını folyo ile sarmanın sizleri korumasının yanında birde tek bir noktaya odaklarsın. Gereksiz yere dağılmasın ışınlar

Cvp: RE: Hayri'nin 100x28x35'lik Yeni Yuvası

AEK' Alıntı:
Soner sistem güzel olmuş. Kök ile tamamlarsın. Şu kuru alandan kaçış konusunu bencede bir değerlendir.

Teşekkürler Emre. Kök için internetten sipariş vermek istemedim. Kendim mağazadan elimle seçmek istedim. Sanırım bugün ya da yarın onu da halletmiş olacağım.

Kuru alandan kaçış konusunda da gönlüm rahat. Zaten fotoğrafı çektiğimde akvaryum tam doluydu. Sonrasında güvenlik için üzerinden su aldım ve biraz da buharlaştı. Şuan ulaşması çok zor keratanın :)

bumble bee' Alıntı:
O olduğuna emin olmak istemiştim ve devamında Cem abinin dediklerinin aynılarını söyleyecektim. Fazla etki etmeyebilir öyle, etrafını folyo ile sarmanın sizleri korumasının yanında birde tek bir noktaya odaklarsın. Gereksiz yere dağılmasın ışınlar

Haklısın Emin. Aydınlatma lokasyonuyla ilgili düzenlemeler devam edecektir :)

soner, uva'nın cam çapı geniş ise çanak sıktığı için belki altı duyun dibine tam temas etmiyordur.

Bu güne kadar sorunsuz, sıkıntısız çalıştı Cem. Derken tak diye bıraktı kendini. Soft ampülden tasarruflu ampüle kadar 4 çeşit ampül denedim. Hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. Ama JBL Reptil Spot Neodym 40 W'ı çalıştırmıyor. Pek zamanım olmadığı için fazla kurcalamadım. Çanak sıkmıyor, ondan yana sıkıntı yok. Ama duyunu kontrol etmedim. İlk fırsatta onu da bir kontrol edeceğim.

duyun ortasındaki plakayı tornavida ile biraz yukarı kaldır. ampulü salladın mı tel sesi geldi mi ? adamlar uğraşıp uv lamba yapıyor dandik telle işi bitiriyorlar. bende 60 w vardı teli biraz daha kalın olduğu halde 1 ayda patladı.

Geri