Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayri'nin Minik Yuvası

Gelmir

Altın 2 Üye
Arkadaşlar merhaba,

Sonunda üşengeçliğimi biri kenara bırakıp Hayri'nin yuvasını fotoğrafladım.

40x40x20'lik bir akvaryumu vardır. İç motor (filtre), ısıtıcı, kuru alan, ısıtıcı UVA lamba, UVB lamba bulunmaktadır. Yaklaşık 25 litre su bulunmaktadır. Aslında semender akvarymumdu ama semenderim ansızın aramızdan ayrılınca Hayri'ye yuva oldu. Maksimum 1 yıl kadar beni idare edecektir. Sonrasında 140 litrelik canlı doğuran akvaryumuma geçiş yapmayı planlamaktayım.

Bu arada yüzme alanını biraz daha ferahlatmak istiyorum. Bu yüzden pleksi'den kuru alan yaptıracağım. İstanbul, Mecidiyeköy'deyim. Bu civarlarda yaptıran var mı? Ya da bana yer tarif edebilecek olan?

mailto:/2psrfix.jpg

Cvp: Hayri'nin Minik Yuvası

mailto:/forum/Konu-pleksi-kuru-alan.html

Burada ve içindeki diğer linkte pleksi kuru alan konusunda bilgiler mevcut.

Bunun dışında akvaryum şimdilik kullanışlı gözüküyor. Hayvan şu an 4 cm civarında olmalı, 1 sene sonra 10 cm boyda olacağını düşünürsek bu süreden çok önce değişmesi gerekecek. Gerçi bu akvaryumda uygun gelişme o sürede imkansız. Bu sebeple akvaryumun en geç Temmuz-Ağustos gibi değişmesi gerekiyor. Aksi halde yaşıtlarından geride kalacak.

Dipteki taşlar çok fazla. Aralarına dışkı ve yem artığı girer. Buda fitrasyonun daha kötü olmasına ve akvaryumun çabuk kirlenmesine sebep olur. Su değerleri çabuk bozulur.

pleksi kuru alan yerine turtle bank da alabilirsin akvaryumun güzel güle güle kullansın bıcırık.

bence dipdeki taşları kaldırıp kaya kuru alan kullanmaya devam et. kuru alanı köşeye taşı. böyle daha iti olacaktır bence. benmki öyle yani :D

AEK' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-pleksi-kuru-alan.html

Burada ve içindeki diğer linkte pleksi kuru alan konusunda bilgiler mevcut.

Bunun dışında akvaryum şimdilik kullanışlı gözüküyor. Hayvan şu an 4 cm civarında olmalı, 1 sene sonra 10 cm boyda olacağını düşünürsek bu süreden çok önce değişmesi gerekecek. Gerçi bu akvaryumda uygun gelişme o sürede imkansız. Bu sebeple akvaryumun en geç Temmuz-Ağustos gibi değişmesi gerekiyor. Aksi halde yaşıtlarından geride kalacak.

Dipteki taşlar çok fazla. Aralarına dışkı ve yem artığı girer. Buda fitrasyonun daha kötü olmasına ve akvaryumun çabuk kirlenmesine sebep olur. Su değerleri çabuk bozulur.

Evet Emre Bey, Hayri'nin bulunduğu noktaya uygun bir balık akvaryumu yaptırıp Hayri'yi büyük balık akvaryumuma alacağım. Bu sürede yaşadığı alanını daha rahat kullansın istiyorum. O yüzden pleksi'den kuru alan yapmak istiyorum.

Taşlar biraz irice. Eski kaplumbağalarım küçük taşları yutuyordu. Korktum. O yüzden bu büyük taşları topladım ve kullanıyordum. Şimdi Hayri'de de kullanıyorum. Sayıca biraz fazla olabilirler, haklısınız. Şimdilik yoğun kirlilik yaratmadı. Ama bu yaratmayacağı anlamına gelmez. Şimdilik idare ediyoruz, öyle söyliyeyim :)

sedatsahin' Alıntı:
pleksi kuru alan yerine turtle bank da alabilirsin akvaryumun güzel güle güle kullansın bıcırık.

Su seviyesini en üst düzeyde kullanmak istediğim için turtle bank kullanışsız olacaktır. Ayrıca firar girişimlerine açık kapı bırakacaktır. O yüzden pleksi daha iyi bir çözüm olacak.

sulo43' Alıntı:
bence dipdeki taşları kaldırıp kaya kuru alan kullanmaya devam et. kuru alanı köşeye taşı. böyle daha iti olacaktır bence. benmki öyle yani :D

Paludaryumum çok yüksek değil. O yüzden olabildiğince su doldurmaya çalışıyorum. Eğer dediğiniz gibi yaparsam, kaçmaması için su seviyesini daha da düşürmem gerekecek. O yüzden pleksi en iyi çözüm. Yinede tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

Alan yetersizliği dışında bir eksik yok gibi, onu da halledeceğinize göre ellerinize sağlık diyeyim. Pleksi için de yakınınızdaki tabelacılara bakabilirsiniz, genelde heryerde varlar :)

çok güzel gerçekten. Kuru alan sorununu çözdüğünüzde tamamlanmış olacak tabiiki. :)

çok güzel yapmışsın

Hayri'nin paludaryumunun taban malzemesini silis kum ile değiştirince birkaç fotoğraf çektim. Hazır çekmişken de sizlerle paylaşmak istedim.

mailto:/2ufgk01.jpg

mailto:/21decme.jpg

İlk günden kumu eşelemeye başladı kerata :)
mailto:/302a04p.jpg

Çok güzel olmuş. Ortadaki kayalardan kuru alanla birlikte büyük kanyon gibi duruyor :)

akvaryumun içi açılmış, eline sağlık. yalnız ısıtıcının durumu kötü ısı veren ksım kum altında kalmış bu da performansını oldukça düşürür. bunun yanında fazla çalışacağı için ısıyı verirken camıda haddinden fazla ısıtabilir. suya tam batan cinsten değil sanırım bu durumda çapraz olmalı veya o kısımdaki kumu açabilirsin.

cem' Alıntı:
akvaryumun içi açılmış, eline sağlık. yalnız ısıtıcının durumu kötü ısı veren ksım kum altında kalmış bu da performansını oldukça düşürür. bunun yanında fazla çalışacağı için ısıyı verirken camıda haddinden fazla ısıtabilir. suya tam batan cinsten değil sanırım bu durumda çapraz olmalı veya o kısımdaki kumu açabilirsin.

Cem ısıtıcı konusunda için rahat olsun, fotoğraflarda kumun içine batmış gibi durmuş olabilir ama kuma batık değil. Ona özellikle dikkat ettim. Zaten şu an mini boy (25w) kullandığım için kısa ve kullanışlı. Uyarın için çok teşekkür ederim.

çok güzel evet taşlar tam işkence oluyo en iyisi bu silis kumlar benimkiler küçük daha ve küçük bir astronot balığıyla birlikte yaşıyolar akvaryumda mailto:/forum/images/s1/133.pnga :133:

Geri