Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hayvan fotoğrafları çekerken dikkat edilmesi gereken bir konu

duyguserdar

Bronz 1 Üye
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
100
arkadaşlar fotoğrafçılık klübü üyesiyim hocamız kesinlikle hayvan fotoğrafı çekerken flaş açmamamız gerektiği konusunda sık sık bizi uyarıyor. forumda bazı resimler gördüm (özellikle de tek gözü kırmızı çıkan hayvanlar) muhtemelen flaş yüzünden kör olmuş yada büyük ölçüce görme sorunu edinmiş hayvanlar. çok üzüldüm ve uyarmak istedim. su hayvanları için çok önemli olmasa da özellikle kedi ve köpeği çok rahat kör edebiliyoruz resimlerini çekerken lütfen flaşları kapatarak çekelim şirin dostlarımızı
 
Çok teşekkürler uyarınız için, özellikle çoğu konuda fotoğraf çekimine gerek duyuyoruz akvaryum, kaplumbağa tanıtım amacıyla, hastalanma durumlarında, vb. Bundan sonra bu uyarınızı da göz önünde bulundurarak fotoğraf çekimi yapmak daha doğru olur. Yarım dönem fotoğrafçılık dersi almama rağmen hayvanlarla ilgili pek bir konu geçmediği için daha önceden bilgim yoktu bu konuda, tekrar teşekkürler.
 
Cvp: hayvan fotoğrafları çekerken dikkat edilmesi gereken bir konu

Arkadaşlar selamlar,

6 senedir d-slr makinam ile tarı profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Yukarıdaki arkadaşımız dediği gibi hayvan fotoğrafları çekerken flaş kullanmamaya özen göstermeliyiz. Bunun yerine zamanlayıcı(timer) kullanıp fotoğraf makinemizi bir sehpa ya da masa üzerine koyarak çekim yapmalıyız.

Bunun yanında kırmızı göz olayı sadece hayvanlarda değil insanlarda da gözlemlenir ki bu kör olduğu anlamına gelmez. Gözün arkasında retina tabakasının hemen arkasında kırmızı göz kılcal damarları vardır. Flaş o kadar hızlı çakar ki(saniyenin 200 de 1i hızı) gözün irisi kendini kapatamaz ve flaş ışığı o damarlardan geri yansıyarak fotoğrafta kırmızı bir renk alır. Bilimsel açıklaması budur.

Gözleri hassas olan insanlarda, özellikle bebek ve hayvanlarda defalarca patlayan flaşlar zarar verebilir.

Bunun yanında kırmızı göz engelleyici diye makinalarda özellikler kullanılmaya başlamıştır, bu da tam olarak şöyledir ki.. Makine fotoğrafı çekmeden önce bir flaş fazla patlatır, göz bu flaştan dolayı irisi kısar ve esas fotoğrafı çekmeye yarayan flaş daha az göze girdiği için gözlerimiz kırmızı çıkmaz.

Sevgilerimle..
 
Cvp: hayvan fotoğrafları çekerken dikkat edilmesi gereken bir konu

Önemli bir uyarıymış ikinize de teşekkür ederiz :)
 
Geri
Üst