Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayvan sevgisi nasil olmalidir

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
2 gün önce facebookta bir tartisma geçti. Evde köpek beslenir beslenmez tartismasi. Ben hadisleri yazip evde beslenmeyecegini gösterdim, tabi isine gelmeyen kisiler bunu böyle algilamadi. Ben insanlari engelliyormusum bu tavrimla, hayvan sevgisi olmasi gerekiyormus. Simdi arkadaslar hayvan sevgisi hadisleri bosa sayip beslenmesi caiz olmayan bir köpege eve alip evlat sevgisiylemi büyütmektir yoksa onu bahcende besleyip her istegini karsilamak mi..?? Hayvan sevgisi disarida sicaktan bunalip göglede baygin yatan bir köpege hiç düsünmeden direk su vermektir o an elinde sadece bir bardak su varsa bile yarisi içip geri kalanini o köpege vermek degilmidir hayvan sevgisi. Disarida bir kedi görüp o an ona sevgini gösterip bir parça yem vermek degilmidir hayvan sevgisi. Yada yoluna ördek çikti sirf o hayvanlari rahatsiz etmemek için onun etrafindan geçmek degilmidir. Böceklerden korktugun halde onlara saygi duyup üzerlerine basmamak için yere bakarak yürümek degilmidir hayvan sevgisi. Yarali bir hayvani görüp onu kendine alistirmadan tedavi edip tekrar güvenli olacagi bir yere birakmak degilmidir hayvan sevgisi. Hayvan sevgisi sadece evinde olan bir hayvanini sevip disaridakilere sadece seviyorum deyip birsey yapmamak degildir. Yardima ihtiyaci olan bir hayvana hiç birsey beklemeden sirf için rahat etmiyor diye yardim etmektir. Sokakta yardima ihtiyaci olan bisürü hayvan var. Ben çogu hayvana yardim ettim ama hiç birinide dogasindan koparip evime beslemek için almadim. Evde beslenecek hayvanlar vardir, beslenmeyecek hayvan vardir. Evde hayvanini beslersin tabi o çocugun gibi olur ama en önemlisi disaridaki hayvanlari unutmamak gerek. Bir yerden geçtigimizde sürekli ayni kediyi görüyorsak bir kerede cebimize bir avuç yem doldurup geçtigimizde o hayvana vermek en güzel hayvan sevgisidir. Çünkü evimize aldigimiz hayvandan biz sorumluyuz bu bizim görevimiz, fakat disaridaki hayvanlarada bakmamiz lazim. Bunu yapmak insanin elinde ve kimse kimseyi lafiyla engelleyecegini düsünmüyorum. Peki siz nasil düsünüyorsunuz hayvan sevgisi nasil olmalidir..??
 
Kesinlikle aynı fikirdeyim o kadar doğru anlatmışsınızki benim düşüncelerimle birebir uyuşuyor. :)
 
Aynen öyle! Köpek evde beslenmez.Bende çok istemiştim küçükken ama ananem engel olmustu.Melekler girmez demişti sanıyorum :) Dinimizdede yasak zaten arkadaslar.Bende yolda birçok hayvana yardım ettim.Fikirlerine aynen katılıyorum.Fikirlerini paylastıgın içinde teşekkür ediyorum :)
 
zaten hadis öyle. Köpek olan eve melekler girmez. Ya okadar büyük tepki aldım ki hepside birbirinden saçma. Biri diyor köpek pis hayvansa niye yaratıldı Eve alıp beslememiz için değil her hayvanın doğada bir görevi vardır. Diğeri hadisi yalanlamaya çalışıyor. Hayvan sevgisini abartmışlar bence ya bu kadarda olmaz. Içimi döküp rahatlamam gerekiyordu ya :D
 
evet bencede haklısın sonuna kadar...Kesinlikle aynı fikirdeyim.Sen sakın kendini üzme en doğru olanı yapmışsın.İnsan oğluna laf anlatmak kolay değildir.helede yanlış olan birşeyi kendini haklı bularak savunuyorsa hiç kolay değildir...Sen en doğru olanı yapmışsın.O yazıyı bir kaç kişi görüpte seninle aynı fikire ulaşmışsa bu senin için mutluluk olması lazım..Dediğim gibi kendini sakın boş yere üzme..;)
 
Nomek' Alıntı:
evet bencede haklısın sonuna kadar...Kesinlikle aynı fikirdeyim.Sen sakın kendini üzme en doğru olanı yapmışsın.İnsan oğluna laf anlatmak kolay değildir.helede yanlış olan birşeyi kendini haklı bularak savunuyorsa hiç kolay değildir...Sen en doğru olanı yapmışsın.O yazıyı bir kaç kişi görüpte seninle aynı fikire ulaşmışsa bu senin için mutluluk olması lazım..Dediğim gibi kendini sakın boş yere üzme..;)

Yanlış olan bir şeyi kendini haklı bularak savunan birisinin karşısındayım şuan.Ablam ölüm fanusunda kaplumbağa beslemek istiyor.Onu almamaya ikna etmeye çalışıyorum.Acayip zor..
 
Geri
Üst