Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hayvanı güneşe çıkarttım ama

Mahurqua

Yeni Üye
şöyle bir sorun oldu 10 dakika falan dışarıda dolaştı yanına gittim seyrederken iki eliyle yavaşça gözlerini kapattı yani ellerini gözlerine götürdü öyle durdu içeriye aldım hareketsizdi suya bıraktım ellerini açtı ama hiç yüzmüyor kuru alana bıraktım sonra elime aldım ters çevirdim kafasını kımıldatmıyor dokunuyorum kafasına tepki yok ama arka ayaklarına dokununca ufak ufak kımıldatıyor sımdı kuru alana bıraktım ıkı elını bogazına tutmus oyle duruyor ne oldu acaba kaplumbağaya

Cvp: Hayvanı güneşe çıkarttım ama

üşütmüş olabilir susuz koyduysan güneş altında dehidrasyon yani susuz kalmış olabilir. kafasına güneş geçmiş olabilir. bir kaba boyunu geçmeycek şekilde akvaryumdan su koy. mevsim geçişindeyiz bu zaman dışarı çıkarılmaz.

Güneş altında 33 derece ve esintisiz hava olmadan doğal güneşlendirme risk. Isıtma lambası altında kuru alanda beklesin biraz. Bir süre sonra düzelir umarım. Bence bu havada 10 dk dan güneş geçmesi yada susuzluk değilde üşütme olmuştur.

Güneşlendirmede leğen ortasına kaya koyup etrafı su olmalı. Ayrıca suyun bir kısmı gölgeye gelmeli. Hayvan bunaldımı suya ve gölgeye gidebilsin.

Birde bu işlemde uzaktan gözlem altında olmalıki karga gibi yırtıcılar gelip yaralamasın yada götürmesin.

arkadaşlar kaplumbağam öldümü ben işe giderken hareket etmiyordu bu olayı anlattıktan sonra , sımdı eve geldım oylece bıraktıgım gıbı duruyor bacakları sarkıyor kafası dısarıda gozlerı sıyahlanmıs bıcımde dokunuyorum kafasına ayaklarına falan hıc hareket yok

kıs uykusuna yatmıs olma ıhtımalı varmıdır

Suya ters bırakın tepki yoksa malesef hayvan can vermiş..

Mahurqua' Alıntı:
şöyle bir sorun oldu 10 dakika falan dışarıda dolaştı yanına gittim seyrederken iki eliyle yavaşça gözlerini kapattı yani ellerini gözlerine götürdü öyle durdu içeriye aldım hareketsizdi suya bıraktım ellerini açtı ama hiç yüzmüyor kuru alana bıraktım sonra elime aldım ters çevirdim kafasını kımıldatmıyor dokunuyorum kafasına tepki yok ama arka ayaklarına dokununca ufak ufak kımıldatıyor sımdı kuru alana bıraktım ıkı elını bogazına tutmus oyle duruyor ne oldu acaba kaplumbağaya

Bakim kılavuzunu falan okumusmuydunuz. Gölgeler soğuk ve güneş ışınları dengesiz. Bu mevsimde dışarı cikarmamaliydiniz.

Kış uykusuna bu şekilde yatmaz. Maalesef hayvan ölmüş gibi görünüyor. :(

göz kapaklarını arala bir iki saat bekle hala aynı ve kapanmıyorsa ölmüştür. bir ikincisi kuru bir yere koy sabaha baktığında hayvan sertleşip kurumuşsa ölmüştür.

Muhtemelen öldü yarın kalktığım da kımıldamıyor ise gömeceğim malesef :/

bir daha da hayvan beslemem , önermem de.

Mahurqua' Alıntı:
Muhtemelen öldü yarın kalktığım da kımıldamıyor ise gömeceğim malesef :/

bir daha da hayvan beslemem , önermem de.
Layığıyla beslendiği takdirde bir sorun yok

Sonuçta bir canlı, çok iyi şartlarda bakıldığı halde ve hertürlü imkanlar sunulduğu halde hayvanlarını kaybedenler var. Doğru şartlar sağlandıktan sonra olacağa engel olunamaz. Gerekli şartları sağlamadıysak sorgulamak lazım.

özellikle petshopların yanlış yönlendirmeleri yüzünden oluşan kayıplar çok fazla oluyor. bu da haliyle işlerine geliyor.

Geri