Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Heosemys spinosa

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Heosemys spinosa

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Heosemys20spinosa1.jpg

Yetiskinler 850 literlik akvaryumda kalmalari gerekir, yarisi kara yarisi ise su olmali suyun derinligi ise 6 - 10 cm olmali. Taban malzemesini nehir kumundan yapabilirsiniz, üst tarafina ise ''torfyosun'' (Sözlükten arattim eger anlamadiysaniz kusura bakmayin) Derinlik ise 15 - 25 cm olmali yumurtalar için. Yagmur efekti olusturmak için günde 2 kere sulamanmayi severler.

Sicaklik ise 27 - 30 derece olmali.

Yemleme:
Bu kaplumbagalar otculdur binde bir böcek falan yedikleri olabilir ama onlari güzel meyveli bir salata hazirlamaniz gerekir. Olgunlara 14 günde bir pinkies (yeni dogmus fare) verilebilir. Yavrulara kesinlikle etli birsey verilmemesi gerekir. Çogu yavru domatesten baska yemek istemeyecektir, domates onlar için en iyi besindir. Karisik salata yaptiktan sonra özel vitamin verilmesi gerekmez. Kalsiyum/fosfor büyümekte olan yavrulara verilebilir.
 
ben bu resme yorum yapmıştım çok tatlılar diye çıkmamış:(
 
İşte benim rüyalarımı süsleyen kaplumbağa, bu kaplumbağalardan bir yolunu bulup beslemeyi düşünüyorum.

Paylaşım için çok teşekkürler.
 
Zaten ben size özel koydum :D Rüyalarinizin kaplumbagasiyla tam tanisin diye. Daha önce burada rastlamadim ama tamamen sucul bir hayvan degilmis. Kara-Su kaplumbaga karisimi güzel tü insALLAH ileride besleme imkaniniz olur :)
 
İnşallah... Ben çok sevdim onu çok tatlı güneş gibi... Çok da garip... Acaba kaç cmye kadar büyüyebiliyor ve karada maksimum ne kadar kalabiliyor... Ama bakımı değişik olsa gerek..
 
cahide' Alıntı:
İnşallah... Ben çok sevdim onu çok tatlı güneş gibi... Çok da garip... Acaba kaç cmye kadar büyüyebiliyor ve karada maksimum ne kadar kalabiliyor... Ama bakımı değişik olsa gerek..

en fazla 22 cm olabiliyorlarmis =)
 
cahide' Alıntı:
Bizimkiler en fazla 30 cm... Yendik :D

Valla buna sevinmeli mi yoksa kara kara 30 cm oldugunda nereye koyacam diye düsünmeli mi. Belki ben ileride bahceli evim olursa bahceye 2 metrelik havuz yaptircam ama bahcem olmasaydi nereye koyacam bu düsünce beni simdiden sardi. Keske arastirma yapipta öyle alsaydim küçük kalan bir türden.
 
Benim için sorun yok... Kendi evimi bir alayım da mesleğim olduktan sonra... Salonun tam ortasında 200*100*60lık bir akvaryum olacak... Kenarda taş kocaman... Sonra istediğinde çıkabilmesi için bir düzenek... Süper... Zaten kaybolmayacak boyuta da gelmiş olacak... Ben yokken turlasın etrafı sonra sıkılırsa akvaryumuna gitsin kendi... :D
 
Çok seviyorum bu türü ama yaşam alanını hazırlamak şimdilik kolay görünmüyor. Teraslı bir eve çıkarsam o zaman düşünürüm.
 
Bu arada onun kabuğunun kenarları dikenli gibi mi bana mı öyle geldi... Sivri sivri..
 
Kabuğunun kenarlarında gelişme dönemlerinde sivri sivri çıkıntıları var. Bu onların başka canlılara yem olmasını engellemek için savunma aracı. İlerleyen yaşlarda bu sivrilikler köreliyor.

Alt kabuğunun görüntüsü ise başka bir güzellik.
 
Onlar diÅŸilerde tamamen kayboluyor erkeklerde yine belli oluyor. Sizde alt kabugunun resmini koyarsaniz guzel olur ben internette bulamadim
 
Salonun ortasında bir kaplumbağa:) hadi bakalım kolay gelsin:)
 
Evet işte alt kabuk ne kadar güzel desenler değil mi?

Teşekkürler Kübra.
 
nevet, ben isterdim şahsen böyle bir küçük dikenlimsi bir canavara sahip olmayı... Sırtı bile dikenli gibi, kabuğu her yeri vahşi görünüyor...
 
Geri
Üst