Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hep üst üsteler :)

Şelale

SKF Delisi
Sabah,öğlen,akşam hep üst üsteler :) hatirlarsaniz bazen Şelale (alttaki) Şirilti yi bacagindan filan isirirdi. Artik isirma bitti. Insallah bida olmaz :) Bi tane de fotograf :) (az once cektim)

Ekli dosyalar

• IMG_20110128_042848.jpg
    122.6 KB · Görüntüleme: 203
Cvp: hep üst üsteler :)

Benimkiler kavga ediyo bu aralar üst uste duruyolar beni görunce ayriliyolar :'(

Cok tatlilar masallah :)
benimkilerinde ucu ust uste cikiyor en alttaki beni gorunce suya atliyor hepsi ayni anda dusuyorlar alttaki atlayinca cok komik oluyor :)

Maşallah hep iyi geçinsinler.
Bende bugün kurutulmuş balıkların ufaklarından verdim. Bütün attımki biraz tırnakları gelişsin. O kadar balıktan biri bir ucundan diğeri bir ucundan tutuyor :) Sonra farkettiler suda tek yem olmadığını.

Emre bey sizin olay bugun benimde basima geldi 2 si birden bir yeme salldirdi :D
Sudayken Şirilti Şelale nin kabuguna tutundu 2-3 dkk onun ustunde gitmisti bir ara :) Şelale "noluyor kardes!? " der gibi bakmisti Şirilti ya hatta :) :D

Olay o anda kaldımı sorun olmuyor zaten. Amaç yemi kapmak. Sanki kıtlıktan çıkmışlar :)
Şehir dışına çıktığımda annem gelip yem verdi. Bunlar çok aç gibi dedi. Dedim kandırmasınlar seni. Hep öyleler :)

Benimkiler aynı yerde yiyemiyolar kücük yerken büyügu oyaliyorum yokhsa birbirlerinin ağzından aaliyolar :w00t:
Bugün cemsit cicoz un kuyrugunu ısirdi kızarmis kuyruk bende terramycin sürdüm iyi olurmu sizce ^^ konuyu daittim pardon

Abi çok güldüm ya dedigine :) annenizi kandırcaklardı keratalar he :)

Emre bey kuyruk ısırma durumunda kesinlikle ayrılmaları gerektiğini söylemişti bana

Normalde iyi anlasiyolardı kuyruğunu kirmızı gördüm ısırik :59:

Yine emre bey yazmadan ayırmayın siz ama ben söylim yine de

İstersen bir konu açıp fotoğrafını çekip koy ona göre yorum yapılırsa daha faydalı olur bence.

tosbik57' Alıntı:
Benimkiler aynı yerde yiyemiyolar kücük yerken büyügu oyaliyorum yokhsa birbirlerinin ağzından aaliyolar :w00t:
Bugün cemsit cicoz un kuyrugunu ısirdi kızarmis kuyruk bende terramycin sürdüm iyi olurmu sizce ^^ konuyu daittim pardon

Kuyruk ısırması iyi değil Fatih. Gözlemle aralarında sorun varmı. Yemlemeseki müdahalelerin dışında sürekli bir hamle varsa hayra alamet olmaz. Kuyruk ısırmaları direk zarar vermeye yönelik oluyor.

Fatih seninkilerde bir hır gür var bir süredir. Öyle hatırlıyorum. Kuyruk konusu ciddi. Vedalaşmaları gerekebilir.

zeki52' Alıntı:
Abi çok güldüm ya dedigine :) annenizi kandırcaklardı keratalar he :)

Sorma Zeki, rezil ediyorlar beni. Kim gelse açmı bırakıyorsun diyor.
Kaplumbağalara diyorumki bunları bulamayan var nankörlük etmeyin :)
İşin şakası iştahları hep böyle olsunda başka isteğim yok.

Evet,bulamayanlar var sizi gidi nankörlerr :D

Banada oyle diyolar Emre abi. Yem ver diyolar. Annem bi kere korkusundan vermis. Neymis Şelale akvaryumdan cikicakmis :D

Evet istahlari boyle olsun hep :)

Cvp: RE: hep üst üsteler :)

Şelale' Alıntı:
Evet,bulamayanlar var sizi gidi nankörlerr :D

Banada oyle diyolar Emre abi. Yem ver diyolar. Annem bi kere korkusundan vermis. Neymis Şelale akvaryumdan cikicakmis :D

Evet istahlari boyle olsun hep :)

Akvaryumdan çıkacak :) buda güzelmiş :)

Emre abi benimki yem icin kendini balkondan atar :) cok cirpiniyo annem de kacicak sanmis :)

Merhaba arkadaslar ben bugün katildim araniza gercekten cok güzel faydali biryere gelmisim cok mutluyum bendede 3 tane var yavrular daha kac ayliklar yada kac yasindalar bilmiyorum aslinda onlar hakkinda hic bir bilgim yoktu aldigimda halende cok eksik bilgim var mesela benimkilerde genelde isiticinin orda uyuyorlar ve üstüsteede durduklari oluyor 1 haftadir evimdeler bu son 2-3 gündur hareketleri degisti birtanesi cok hareketli beni görünce cama yaklasip kafasini sudan cikariyor bana bakip cesitli hareketler yapiyor günde 3 kere yem veriyorum cünkü sürekli agzilari acik bana yem ver dercesine bakiyorlar :D iki gün önce birtanesi gözlerini oksamaya basladi bende okudum A vitamini eksikligi olabilirmis gittim vitamin aldim yemine döktüm yediler ins iyi olurlar bu arada ben yurtdisindayim sizin söylemis oldugunuz yemlerdende var burda ama bendekinin adi multifit naturel yem su kaplumbagalar icin neyse cok uzattim kusura bakmayin onlar hakkinda hersey bilmek istiyorum ama artik aranizdayim insallah onlarin rahati icin herseyin en iyisini yapicam :D tesekkürler hakkinizi helal edin

Benimde eskiden küçük olan kaplumbağam ölmeden önce büyük kaplumbağam küçüğünü sırtında taşırdı gerçekten izlemeye doyum olmuyo açıkcası onları:haha:

Günde 3 öğün bence çok fazla siz ne kadar verirseniz o kadar yerler zaten ama bu obez olmalarına neden olabilir bu yüzden günde 2 öğüne düşürmenizi ve günlük yem miktarını kafa hacimleri kadar ayarlamanızı tavsiye ederim yani günlük toplam yem miktarı kafa hacmi kadar olacak siz bunu iki öğüne yayabilirsiniz.

Yaşları konusunda kabuk boylarını ölçerseniz adminlerimiz daha net birşeyler söyleyebilir ama ne zaman doğdukları bilinmediği için kesin yaşı söyleyemeyiz birde küçüklerse ve siz yeni aldıysanız tabi kabuk boylarına bakmak lazım dediğim gibi ama 3 ya da 4 aylık olabilirler.
Hangi yemleri kullanıyorsunuz ekipmanlarınız tam mı? İsterseniz yeni bir konu acıp ordan cevaplayabilirsiniz konu karışmasın diye. Ayrıca hoşgeldiniz. : )

Geri