Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Her zaman yediği mamayı yemiyor :(

pasha_yusuf

Bronz 5 Üye
arkadaşlar bitkisel mama yemiyor (Tetra ReptoMin Sticks) ama et bazlı kurtulmuş karideside affetmeden yiyor (Tropical gammarus) yakın bir zamanda mamalarını değiştirmedim son 2-3 gündür böyle neden olmuş olabilir bitkisel yemeyip sırf karides yemesi bir garip şimdiden teşekkürler

Hayvan kaç yaşında kabuk boyu kaç cm? Yavrular daha çok proteine ihtiyaç duyarken yetişkinler dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyar. Havalar soğuk ısıtıcıyı halletmeye çalışın ısıtma lambası var mı?

Hayvan kaç yaşında kabuk boyu kaç cm? Yavrular daha çok proteine ihtiyaç duyarken yetişkinler dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyar. Havalar soğuk ısıtıcıyı halletmeye çalışın ısıtma lambası var mı?
2,5 - 3 yaşında tahminimce kabuk boyu olarak 6 cm civarında şu anlık ısıtıcı lamba yok ama yarın hemen ısıtıcı olayını inşallah çözeceğim isterseniz beslenme düzenini de söyleyeyim sabah 1 adet bitkisel mama atıyorum öğle 3 tane karides atıyorum boyutları küçük olduğu için akşam ise 1 tane bitkisel mama atıyorum

Son düzenleme:
Isıtma lambası şart. Tropical biorept W ve dajana gammarus yemi alın sabah 3 tropical akşam 3 gammarus şeklinde verebilirsiniz. Bitkisel yemleri sevmiyorlar ama arada sebze verebilirsiniz. Havuç, kırmızı tatlı kapya biber,aşırıya kaçmadan haftada bir ufak bir parça verilebilir.

Isıtma lambası şart. Tropical biorept W ve dajana gammarus yemi alın sabah 3 tropical akşam 3 gammarus şeklinde verebilirsiniz. Bitkisel yemleri sevmiyorlar ama arada sebze verebilirsiniz. Havuç, kırmızı tatlı kapya biber,aşırıya kaçmadan haftada bir ufak bir parça verilebilir.
Yememsi normal mi 2 3 gün önce yiyordu

günde 2 öğün şeklinde verin. Önce reptomini verin aç karnına verince yiyebilir. Havalar çok soğuk ısıtma lambası ve ısıtıcıyı biran önce halledin. Akciğer enfeksiyonu olursa iyileşmesi zor olur.

Foruma hoşgeldiniz.

Lamba ve su ısıtıcı önemli malzemeler bunlar hayvanın metabolizmasını canlandırır üşümesini önler ve iştahı açılır.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Kış aylarına doğru yağ depolama eğilimiyle protein içerikli yemleri daha fazla tercih ediyorlar.

Gammarusa bir kutu daha devam edin. Karides dediğiniz gammarus ise az veriyorsunuz. 7-8 tane verin.

Stick yemde omega one juvenile turtle sticks.

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Hayvan yaşına göre ufak kalmış. 2 katından büyük olmalıydı. Sistem eksiklikleri ve yem miktarı buna sebep olmuş.

Eğer akvaryum ufaksa onu da büyütün.

Sağlıklı gelişim için boyca uzun akvaryumda yüzmesi lazım.

Geri