Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Herkese merhaba

Son bir soru bunlar kuru alana hiç çıkmıyordu şimdi ışığı aldım taktım açık duruyor kendileri cikarmi yada ışık kaç saat açık kalmalı

Işık 12 saat açık duracak rampaya doğru uzatirsaniz lambayı o taraf biraz ısınsın ısınınca kendi algılar çıkar kuru alana

Son bir soru bunlar kuru alana hiç çıkmıyordu şimdi ışığı aldım taktım açık duruyor kendileri cikarmi yada ışık kaç saat açık kalmalı
Eger kuru alana cikmakta zorlanmiyorsa zamanla lambaya alışır çıkar.

Hatta tüm gun lamba altinda yatip keyif yapar.

Ampul ne aldınız mesafesi kaç cm?

Foruma hoşgeldiniz.

Filtre motoru tamamen su içinde olacak şekilde suyu yükseltin. Su ısıtıcı üst plastiğine kadar su içinde olmalı. Sadece ayar düğmesi tarafı suya değmesin. Şayet ısıtıcı tam batan model değilse.

Alandaki taşları kuru alanın havalanmasını önleyecek şekilde ağırlık için koymadıysanız çıkarın.

O ışıkta olmaz. Arkadaşlar anlatmış. Uvb ampul acil değil.

Yemde hangi markaları kullanıyorsunuz?

Foruma hoşgeldiniz.

Filtre motoru tamamen su içinde olacak şekilde suyu yükseltin. Su ısıtıcı üst plastiğine kadar su içinde olmalı. Sadece ayar düğmesi tarafı suya değmesin. Şayet ısıtıcı tam batan model değilse.

Alandaki taşları kuru alanın havalanmasını önleyecek şekilde ağırlık için koymadıysanız çıkarın.

O ışıkta olmaz. Arkadaşlar anlatmış. Uvb ampul acil değil.

Yemde hangi markaları kullanıyorsunuz?
Hoşbuldum 28 watlik holojen lamba önerdiler onu aldım filtre tam sığacak kadar doldurursam yavru oldukları için derin olmaz mı

Son. Halı bu şekilde trendolya satılan mini kuru alanlardan alicam 2 adet sağ tarafta gözüken kısmı kaldircam
1000127522.jpg

1000127524.jpg
su derin olmucaksa ilk kat taşa kadar su doldurayim o kattan üst bölgeye daha kolay cikabilsinler

Son. Halı bu şekilde trendolya satılan mini kuru alanlardan alicam 2 adet sağ tarafta gözüken kısmı kaldircam
Ekli dosyayı görüntüle 13224
Bence bu şekilde iyi.

Trendyoldan kuru alan, uvb lamba, akvaryum, takviye sakın almayın.

Hepsi zararlı.

Sattıkları kuru alan hem suya salınım yapıyor hemde hayvan kuru alandan akvaryum dışına kaçabiliyor.
Iade de almazlar. Hayvan malzemesi olduğu için.

Evet Trendyoldan almayın camdan camcıya kestirebilirsiniz kutu şeklinde akvaryum üstünde olacak şekilde yada plastik PVC su boruları var ondan yapabilirsiniz @GerekliAdam onda var örnek alarak atarsa bak ama akvaryum cami önemli

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdilik böyle idare etsinler biraz büyüdüklerinde ek bı kuru alan yapacağım aslında bu hafta yapacaktım ama suyu yukseltemedigim için kaldı

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdilik böyle idare etsinler biraz büyüdüklerinde ek bı kuru alan yapacağım aslında bu hafta yapacaktım ama suyu yukseltemedigim için kaldı
Su yüksekliği iyi bi kuru alanlardan birisini yapabilirsiniz.

Geri