Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

herşey normal ama yem yemiyor

volkan0312

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar,
konuya yakın hemen hemen bütün mesajları okumama rağmen bir sonuç çıkaramadım, dolayısıyla yeni konu açıp sizlerden yardım almak istedim.Yaklaşık 4.5 yıldır beslediğim kaplumbağam 4 gündür birşey yemiyor.Diyeceksiniz ki belirtiler nedir (pembeleşme var mı, gözleri şiş mi,harıltılı mı nefes alıyor?) Emin olunki bunların hiçbiri yok ama nedense tam 4 gün oldu yemek yemedi.En sevdiği şeyleri( meyve, kurtçuk vb.) vermeme rağmen hala sonuç yok.Görünüşü tamamen sağlıklı yani ne pambeleşme yada beyaz pamukçuk ne de gözlerde şişkinlik var.O kadar da uyuşuk bile değil sadece suyun içinde yapay birkinin içinde çok zaman geçiriyor ama kuru alana çıkınca da orada da epey kalıyor.Biraz uyarınca tekrar suya inip epey bi yüzüyor( şimdiki gibi) hatta yakından görseniz hiçbir şey yok dersiniz.Ne olur ne olmaz diye suyunu 32 dereceye getirdim ve bu akşamdan itibaren kuru alan lambasını sürekli açık tutmaya karar verdim.Henüz veteriner yardımı yada vitamin takviyesi almaya başlamadım.Çünkü içimde midesinden rahatsız mış gibi bir his var.Acaba merak ediyorum, bu yapay plastik bitkiden mi yedi?Sizce sorun bu olabilir mi?Midesindekini hala sindiremediğinden böyle davranıyor olabilir mi?Yardımlarınızı bekliyorum.

Akvaryumda kum var mı? Kum yerler ve sindirime iyi gelir. Dışkılamada bir problem var mı? Bu arada kuru alan ısısı kaç derece ve normalde gündü sürekli yanıyor mu? Hayvanın beslenmesinde bitkisel gıdalar mevcut mu? Akvaryum hacmi nedir?

Cvp: herşey normal ama yem yemiyor

32 derece çok olur. 28 dereceye al. cinsiyet nedir. kızışma döneminde olabilirde. resim koyabilirsen iyi olur. yeşillik veriyor musun. yemlerde tarih geçmesi var mı ?

Arkadaşlar
kaplumbağam erkek ve 4.5 yaşında, paludaryum hacmi 69 litre ama tatmı su dolu değil çünkü kaçmaması için birazcık boşlukla beraber üste birçeşit barikat var kaçmaması için.Su sıcaklığı dünden beri 31 derece öncesinde 28 idi.Kuru alan sıcaklığını bilmiyorum hiç ölçmedim çünkü lambası gündüz sürekli açık ve gündüzleri ve bazı akşamlar(artık izmir de havalar iyi) rampasında.Beslenmesi %90 bitkisel.Uzun süredir sırayla salatalık, marul bazen feslağen kışın bazen havuç, çok az ve belirli aralıklarla meyve ve bunun dışında sera reptil herbivor ayrıca kendini iyi hissetmediğini anladığımda biraz gammarus.Dediğim gibi son 5 güne kadar (bugün de dahil)herhangi bir sorun yoktu.Herşey normal sanki (önceki gibi olmasada yine de hareketli, bazen rampanın altında bazen rampada bazen de plastik otlara takılıp uyuyor gibi)fakat sadece yemek istemiyor (bugün az da olsa birazcık ucundan yedi).Bu arada dışkılamasında sorun olup olmadığından emin değilim.Hernekadar önceki zamanlarda ki gibi dışkılama görmesem de suyun dibi pislikle kaplanıyor az da olsa.Tabiki sürekli evde olmadığımdan birebir takip etme olanağım yok bunu.Ayrıca paludaryumun dibinde kum yok.

Sindirim sisteminde yuttuğu bir madde yoktur umarım. Arada reptomin yada raffy p de vermenizi öneririm. Esas konuya sönecek olursak su ve kuru alan ısısı iyi ise sindirimde metabolizmanın normal şartlarda bir sorunu olmamalı. Sebze yediği için kabızlıkta olmaz. Hastalık belirtisi yok diyorsunuz. Her hangibir strese sebep olacak bir olay yaşandı mı? Örneğin akvaryumdan kaçma, dışarı alındığında elden düşme yada başka birinin hayvanı akvaryumdan çıkarması gibi.

Görsel olarakta bir sorun olmadığına göre veterinerde size sorularla bir ipucu arayacaktır. Ama akla gelmeyen bir durum için genede danışmakta fayda var. Sonuçta uzman bilmediğimiz yada akla gelmeyen bir yönden bakabilir.

bitkisel ağırlıklı beslendiği için dışkı ayrışık olur yani parçalanır. diğer taraftan kendisi de yediği için parçalanmış kirler dışkı kalıntısı olabilir. herbivor aslında kara kaplumbağası yemidir. vital daha uygun olur. enerji için protein alması da lazım bu anlamda raffy p veya daha iyisi carnivor uygun yemdir.

Geri