Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hiç durmadan kaşınıyor

LaW

Gümüş 5 Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
135
Merhaba Arkadaşlar. Ben 15 gün önce eminönünden 22 cm büyüklüğünde bi kaplumbağa almıştım Aldığımdan beri kabuğunu süreklli filtreye ve akvaryumun içindeki mango köküne sürtüyor. Evin içine salınca da televizyon sehpasının altına sürtüyo kabuğunu yani sürekli kaşınıyor. Uyuzmu oldu acaba anlamadımki. Kabuğunda mantar falanda yok ama sürekli kaşındığı için soyulmuş hep. ısıtıcı, kuru alan, lamba falan hepsi var. Napsam bilemedim çok üzülüyorum bu duruma. Bi çaresi varmı bu kaşıntıyı durdurmanın?
 
Cvp: Hiç durmadan kaşınıyor

Kaplumbağalar büyürken kabuk değiştirir. Plakalar aralanır, alttan yeni kabuk gelmeye başlar ve üstteki eski kabuk canlılığını kaybedip düşer. Bunun içinde sürtünebilecekleri kök vs malzemeleri kullanırlar. Belki eski plakalarda üzerinde kalmıştır. Evde bakılanların bir çoğu eskileri tam olarak atamaz. Bu daha çok kaşınmasına da sebep olabilir. Yani davranış normal. Hatta buna yardımcı kök olmasıda çok iyi.
sadece evde fazla gezdirmemenizi tavsiye ederim. Bağışıklığı olmayan mikropları kapması olası.
 
Cvp: Hiç durmadan kaşınıyor

Sağol rahatladım şimdi. Ben sıkılmasın diye salıyorum evin içine evin içi sıcak. Hep akvaryumda durunca sıkılır bunalıma girer belki. Kabuğu tahriş olmaz dimi bu kadar kaşınınca. Sürekli biyerlere sürttüğü için aşınıyo sanki
 
Cvp: Hiç durmadan kaşınıyor

O aşınanlar üstteki eski canlılığı giden kabuklar olduğu için sorun değil. Keşke hepsi bunu yapsa.

Alvaryum hacmi idealse ve uygun kuru alan varsa bence çıkmadan daha huzurlu yaşar. Yazın arada doğal güneşlendirme amaçlı çıkarmak iyi gelir.
 
Cvp: Hiç durmadan kaşınıyor

hoş geldiniz ve hayırlı olsun. bu arada emre söylemeyi unutmuş. siz çıkarmaya çalışmayın, yaralanabilir bırakın kendisi yapsın. mango kökü aldığınıza göre biraz tecrübe var sanırım. bizim grupta o büyüklükte kaplumbağası olan yok bildiğim kadarıyla. beslenmesi biraz daha ot türevli ürünlere yönelik. farklı bir durumla veya davranışla karşılaşırsanız. bilgi açısından karşılıklı müzakere etme şansımızda olur.
 
Cvp: Hiç durmadan kaşınıyor

Teşekkürler Cem ayrıntıyı atlamışım. Bu arada bence de beslenme konusunu değerlendirmek gerekir. Bu boydakilerde bitkisel besin konusu söz konusu olduğu gibi aç günlerde devrede olmalı.
 
Cvp: Hiç durmadan kaşınıyor

Sağol hoşbulduk. Ben öğrenciyken ev arkadaşımın kaplumbağalarına 4 sene bakmıştım ordan biraz tecrübem var ama onlar daha küçüktü. Kendime ev tutunca yeni akvaryum kurdum. Eski baktıklarım nerdeyse hiç kaşınmıyolardı o yüzden endişelendim biraz.Ben kabuğuna hiç mudahale etmedim. O kaşınınca psikolojik olarak benide kaşıntı basıyor inşallah geçer yakın zamanda. Ot ve sebzelerden marul, karnıbahar, lahana, ıspanak veriyorum ama genelde tetra reptomin ve gammarusla besleniyor. Ot ve sebzeyi haftada 2 kere veriyorum.


Bide ben hergün 1 kere besliyorum boş gün vermiyorum hiç. Çok iştahlı maşallah. Büyük kaplumbağaları gün aşırımı beslemek gerek.
 
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Ben bu konuda beslenme için biraz detaya inmiştim. Göz atmakta fayda var.

Ancak şimdiye kadar sabit beslendiyse gün atlama geçişi yavaş yapılmalı.
 
Geri
Üst