Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hiç hareket etmiyor.

Zargusia

Bronz 4 Üye
Dün gelen yeni arkadaşımız Patron diğerlerine göre daha büyük . Kayanın üstüne çıkıyor ve uyuyor . Sıcağı seviyor diyeceğim de her dakika orada , hiç yüzmüyor. Diğerleri de sanırım ondan biraz çekiniyorlar kayanın alt kısmında duruyorlar , yanına çıkmıyorlar . Patron orayı işgal etmiş bulunmakta . Patron hayatından memnun aslında diğerleride memnun fakat kayanın üstüne çıkamadıkları için endişeleniyorum . :ff:

Birbirlerine alışamazlarsa bu durum sorun olur. Bir süre daha beklenmeli.

Cvp: Hiç hareket etmiyor.

Aynı boyutlarda olmayan kaplumbağların akvaryum gibi dar bi alanda olması hiç doğru değil.Boyutları arasındaki farklar ne kadar büyükse sorunlarda o kadar büyür. En ufak bi rekabette ve anlaşmazlıkta küçük olanların ciddi şekilde yaralanma riskleri var. Bu durumda büyük olan kaplumbağa küçükler üzerinde baskı, stres ve korku oluşturur, Doğadaki gibi büyük alanlara sahip olmadığı için ondan uzaklaşamazlar hayatları işkenceye döner.

kaplumbağam yüzmüyor sürekli kuru alanda duruyor. ama yüzdüğünde normal yüzüyor.hiçbirşey yemiyor. bir de normal dururken birden kabuğunun içine çekiliyor.

Stres kaynaklı hareketler. Biraz ilgiden uzak bırakılırlarsa bir ihtimal toparlarlar. Bir haftaya durum değişmezse bence ayırmak gerekir.

iki taneler ayırayım mı yani yemini yemeyeni. bir de 3 gündür falan böle

Bence bir kaç gün daha beklenebilir. Sonuçta saldırı söz konusu değil. Tabi bu durumda gözlenmeli. Yem konusu yeni yerdede bir süre devam edebilir. Yani yeni yere olan adapte zorluğu sebebi ile. Ama bu kuru alan ve sudaki ayrı durmalar aralarında bir ürkeklik olduğunada işaret. Yani bir yada iki sebebi değerlendirmek gerekiyor.

sende benim gibi yap kaplumbağana eyitim ver ben mesala poseidon a verdim şimdi ona karışan balıkları bulunduğu alandan kışkırtıyor eyer arkadaşlarım bana geçici olarak tatile çıktıklarında kaplumbağalarını veriyorlardı poseidon un yerini kapmaya çalışan kaplumbağanı işi biraz zor çünkü arkadaş ça davran mazsa poseidon onları alanından kovalıyor aşık oldukları dışında tabi bide arkadaşlık kurduklarını kovalamıyor sadece ona saldıran biyerlerini ısırmaya çalışanları kovalıyor:33::133::148: yanlış anlamayın onları öldürmüyor

Şimdi bir baktım da Patron diğerlerinden sadece 1 cm falan büyük . Ve aralarında pek fazla utangaçlık yok gibi . Ayrıca sürekli uyuduğu için saldırmıyor da :D Sanırım bir kaç güne tamamiyle birbirlerine alışacaklar . ^^ Herkese yorumları için teşekkür ediyorum . :$

ışık yanmadığında da orda ise hasta olabilir.gözüne çarpan belirtileri var mı kontrol ediver. lamba olmasa kış uykusu belirtisi diyecem. başka türlü bu kadar yatmamalı.

Aldığımız akvaryumcu kış uykusuna yatabilir demişti .

o petshopun sağladığı olanaklardan daha iyi bir ortam sağlıyorsun. kış uykusuna yatması zor. yakın zamanda aldıysan hala o psikoloji de olabilir. adaptasyonu sağladığında düzeleceğini düşünüyorum.

Pet shop kış uykusuna yatma koşullarını biliyor muymuş? Kış uykusuna yatmadan önce nasıl bir besleme programı uygulanmalı, ısı nasıl düşürülmeli ve kaç derecede olmalı?

Bunlar dikkate alınmazsa hayvan uykuya yatar ama uykudan kalkacağı meçhul. Hatta çok düşük ihtimal.

Geri