Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hiyerarşi

beremi

Bronz 4 Üye
Merhabalar kaplumbağalarımdan bir tanesi sürekli diğer kaplumbağama el titretme hareketi yapıyor sürekli karşı karşıya gelmeye çalışıyor fakat diğeri sürekli kafasını kaçırıyor başka şeylerle ilgileniyor nedeni nedir acaba korktuğu için mi yapıyor yoksa takmıyormu diğerini anlamadım :t65y:

Cvp: hiyerarşi

kabuk boyları ne kadar; büyükse cinsiyetleri belli mi ?

o zaman dişi oldukları kesin değildir. 10 cm kabuk boyuna ulaşsınlar iş o zaman neticelenir. bazı erkeklerde tırnaklar son anda gelişiyor.

buradaki başlıkta yazdığın gibi hiyerarşik düzen hareketleri. bunu baskın olan hergün bir çok kez yapabilir. diğerinin kafa kaçırması veya başını öne eğmesi kabul ettiğine işarettir. baskın olan sadece el salladığı ve şiddet göstermediği için bir süre sonra diğeri tepki vermeden uzaklaşma meyili gösterir. bu her vakit süren el sallamalar bir noktadan sonra bunaltıcı bir hal aldığı için hayvan, sallamamaya, kuru alana kaçmasına veya resesifte olsa ısırma hamlesi yapmasına neden oluyor.

Bunlarda erkekler basta hizli uzadigi ve once ergenlige girdigi icin onlar bazen yanlarindaki hayvani bunaltabiliyorlar ama disinin yaptigina sahit olmadim, benim fistik (ergen erkek) hep cumberlandin pesinde bugun bir baktim penisini cikartmis akvaryumda geziyor

ben zaten cinsiyet ayrımını tırnaklardan yaptım ikisininkide cok kısa

"o zaman dişi oldukları kesin değildir. 10 cm kabuk boyuna ulaşsınlar iş o zaman neticelenir. bazı erkeklerde tırnaklar son anda gelişiyor."

anladım biraz daha beklemem gerek o halde

Aynen oyle isirmalar olmadigi surece ayirma yada müdahale etmenize gerek yok

Geri