Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hoşgeldin melek..

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
Günlerdir kendi içmde yaptığım çatışmalar bugn sonuç verdi. Bütün kayseriyi gezdim ve tek bi yerde 1 ytl büyüklüğünde bi kapluş buldum. mevsimi değil şimdi üretilmiyo dedi tüm petshoplar? 15 gün önce her yer kapluş doluydu nasıl oldu anlamadım. bu çok minik. benim rahmetlilerin yarısı kadar belki. Gözüm gibi bakıyorum ona. Sanki gözleri kurbağa gözü gibi. ama bilemem belki normali böyledir. Güneşe çıkarttım. kollarını ve bacaklarını kabuğundan iyice çıkarıp leğene yapıştı. sanki memnun gibiydi. bilmiyorum. neden tekrar aldım onu da bilmiyorum. daha öncekilerin yasını tutuyodum halbuki. Galiba bi arkadaş istiyorum yıllarca benimle kalıcak her halime şahit olucak bi arkadaş bi dost.. Ona sormadan bu kararı vermek de henüz sonuçlarını bilmediğim için çoook korkutuyor beni. Umarım uzuuun yıllar o da benim dostluğumdan memnun kalır.
 
bence mevsimindeyken alsaymışsınız daha sağlıklı olurdu. ama karamsar düşünmeyelim değil mi? kapluşunuzla uzun yıllar birlikte olmanız dileğiyle:)
 
RE: hoÅŸgeldin melek..

Miniginiz hayirli ugurlu olsun ins. Guzel bakarsinizki zaten yanlis gidecegini tahmin etmiyorum insan ilk yanlislarindan ogrenirmis. Bu mevsimi degil hikayesine inanmamiyorum bu uretim ciftlikleri surekli kaplumbaga satmak icin yumurtalarin yarisini buzdolabina koyuyor hayvan gelismesin diye sonra ciftlesme ve yumurtlama azalinca buzdolabindaki yumurtalari cikartmak icin kullaniyorlar boylece yaz ve kis satacak kaplumbagalari oluyor.
 
vay be ne trajik hikayeleri var bizim kapluşların:):(
 
vicdan' Alıntı:
bence mevsimindeyken alsaymışsınız daha sağlıklı olurdu. ama karamsar düşünmeyelim değil mi? kapluşunuzla uzun yıllar birlikte olmanız dileğiyle:)


Mevsimi ne zaman yada mevsimi dışında ürüyorlarmı:D
 
RE: hoÅŸgeldin melek..

Ilkbahar ve yaz aylarinda daha yogun oluyor bu ureme. Sonbaharda kis uykusuna hazirlik yaptiklari icin daha az. Unutmayinki petshoptaki cogu kaplumbaga sagliksiz. Bu yuzden mevsiminde alsaydin daha saglikli lafi biraz yanlis olmus. 99%u sagliksiz oluyor zaten sansin varsa saglikli ama hasta olmaya yakin bulursun.
 
Satılmışım hastaydı geldiinde. böyle alt kabuğunun iki yanlarında pembelik vardı. burnundan baloncuk çıkıyodu. iki gözü birden şiş ve kapalıydı. 10 gün oldu ve daha hiç bişey yememişti.Diğer minikler antibiyotiklerinin ilk gününde öldükleri için ilaç vermeye de korkuyodum. Hiç suya girmiyodu. öylece kuru alanda oturuyo hatta hem kabuğu hem kolu bacağı kuruyodu. böyle kafasına kolları yapışmış halde kuruyodu ki bu hallerde onun öldüğünü düşünüyordum. Sırf ona bişey olmasın diye satılmış koydum adını. Bilmiyorum adından mı yoksa tedavisinin 7. gününde olduğundan mı artık gözlerini açıyor. o kadar güzel gözleri var ki maşallah, şişliği indi, bugün ilk defa yemek yedi, normal yem yemedi böceklerden yedi ama olsun. Yüzüyor, kuruyor, ben böyle satı kızım diye bi sesleniyorum hemen şımarıyo sanki tanıyo beni.
Bugün işte ilk kez yemek yedi paylaşıyım dedim. çoook mutluyum çünkü :)
 
Ben başlığı gördüğümde Melek sanmıştım ismini:) Bence Melek olsun çünkü O'nun gelmesiyle daha bir mutlu olmuşsun:) Hoşgeldin Melek Küçük Melek:) tabi seçim senin. Umarım uzun seneler güzel mutlu yaşarsınız. Güzel bir akvaryumu ısıtıcısı ve filtresi de varsa ne mutlu O'na:)
 
bencede adı melek olsun.ama sen siz bilirsiniz yinede.yem yemesine çok sevindim.umarım çok ama çok uzun seneler sizinle olur :)
 
Anlattıklarınız ciğer enfeksyonlarının belirtisidir.
Su seviyesini düşürün ısıyı 30 a çıkarın ve monodoks adlı ilacı eczaneden edinip kaplumbağanızın suyuna dökün.
 
Ben Tetradoks aldım muadili olması lazım. kapluşum minicik olduğu için dozu baya az kullanıyorum. Isıtıcıyı açtım. hatta üzerine de havlu kapatıyorum bizim satı hamamda gibi terliyo :) Ama baya bi atlatıyo gibi. Az önce yine yedi bişeyler. Tek sorun yemeye çalışıyo ama yem suda kayıyo ağzından. minicik ya ağzına sığmıyo parça parça yapıyorum ama onları bile zor yiyor.Bi kaç gün enjektörle beslemiştim. Yine mi öyle yapsam. Yoksa hazır kendi yemeye başlamışken hiç ellemesem mi?
 
Geri
Üst