Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hydor zeolit, seramik ve prodac zeolit

cem

Süper Moderatör
Yönetici
bu ürünleri geçen ay almıştım. resimlerini şimdi yükleyebildim.

hydor seramik malzeme:

mailto:/urun_detay.aspx?urn=16890&ad=hydor-quartz-seramik-filtre-malzemesi-450-gr
bu yapısal olarak seramikten ziyade jbl micro mec'e benziyor. kuvarstan yapılma, seramiğe göre daha kullanışlı ama ömür açısından seramikten kısa olabilir.
mailto:/YPbDOE.jpg

hydor (high purity) zeolit:

https://www.pasifikpet.com/filtre-malzemeleri-10/hydor-naturel-zeolite-550gr-366/
bunun biçimi aynı seachem denitrate gibi. çok foksiyonlu ama ömrü 3 ay kadardı sanırım. ama fiyat uygunluğu alınmasını cazip kılıyor. substrat özelliği de var. özellikle karbon filtre sonrası 3 sepetli dış filtresi olanlar için biçilmiş kaftan. kendinden tek torbalı olarak geliyor.
mailto:/DXJPWy.jpg

prodac zeolit:

mailto:/urun_detay.aspx?urn=6528&ad=prodac-zeolite-filtre-malzemesi-700-gr
bu da aynı denitrate gibi ama hydorun high purity zeolitinden bir alt konumda avantajı hesaplı ve gramajının daha yüksek olması. kendinden torbalı iki adet torba içinde.
mailto:/Ry3051.jpg

Cvp: hydor zeolit, seramik ve prodac zeolit

Hydor seramik jbl micro mecten ziyade sinto mece benziyor bence.

Zeolitte hydor daha iyi diyorsan hiç prodaca girmemeli zaten ama kalite olarak hydor dahi sechem ile bir olacağını sanmam. Seachem kolay bulunamadığı için hydor alternatif olabilir.

Teşekkürler Cem.

sintoyu incelemedim yapısal olarak micromece benzettim. ikisi de sinterlenmiş. şekilleri farklı sadece.

prodac ve hydor italyan malı. hydor zeolite türkiyede seramik çindeki fabrikada yapılma prodac zeolite italyada üretilmiş.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=11864&ad=jbl-sinto-mec-filtre-malzemesi-1-lt

Oda aynı, şekilde aynı olunca bence buna daha çok benziyor. Zaten micro mec seviyesine erişemez bence.

jbl'nin kalitesi başka tabi. sintoyu kendim görmeliyim ki anlayayım. resimden seçilmiyor.

bugün filtre temizliği yapıp hydorun zeolitini yıkayıp koydum. sorun çıktı. kendi poşeti filtreye uyumlu değil. çok yukarı atıyor. onu atıp ti-sertin filesine koydum. bu şekilde tüm sepete yayılıp kapladı. jbl ammoya göre taneleri de iki kat daha büyük.

Ammo zaten zeolitler içinde ufaktı sanırım. Bu normalmiş.
Poşeti anlamadım. Nasıl uyumsuz yapmayı becermişler, sert bir ürün mü?

naylon gibi bir şey. esneme yok. resimde gördüğün gibi iki tane ammoyu üstüste koy aynı o düzen. üst sepet üstüne oturmuyor. elyaf hiç koyamıyorsun zaten. yıkarken havaya bayağı toz kalktı. bu sebeple bunu kovada suya basıp tozdan kurtulduktan sonra elde yıkanabilir.

İşlevi iyi olsunda. Tabiki seachem yada jbl gibi olmaz.

10-15 gün içinde kendini belli eder. bambuları da çıkardım suyu çok sarartıyordu. az bir sarı kaldı. bakalım kaç günde renk berraklaşacak.

Senin mango çok sarartmıyor. Boyutundan sanırım. Benim sular amazon gibi oldu :)

Yeni akvaryum kurulumuyla birlikte devit uygulamasınada başlayacağım. 10 günde eski plakaları atarlar umarım.

mango sarartmayı çok önceden bıraktı. iyi de kaynatmıştım aldığımda, tenceredeki su demli çaya dönmüştü. yeşillik olsun diye bambuya sevdalandım o da iyi sarı su bırakmaya başlamıştı, çıkardım. bir de topraksı kokusu vardı. suda kokusunu alıyordum. hayvanlar hem kökünü hemde dalını kemirmeye başladılar. kum içinde olunca köklere dalaşmıyorlar.

benimkilerde plaka sorunu yok. mangoya çift girişiyorlar. biri bir ucundan diğeri diğer uçtan. biraz daha gitsin onu da yenileyeceğim.

Sump filtre malzemeleri için zeolit önermiştiniz, bu durumda sumpta kullanılacak olan hangisi acaba ???

fiyat oran ilişkisinde prodac almanız daha hesaplıya gelecektir. koyulacak haznenin büyüklüğüne göre bir veya iki kutuda alabilirsiniz. zaten yedek almakta fayda var.

Geri