Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç-dış filtre ve ısıtıcı hk tavsiyeleriniz

garez

Bronz 5 Üye
yaklaşık iki haftadır nişanlımın su kaplumbağasına bakıyorum, akvaryumda ısıtıcı ve filtre yok ve sanırım bunlar en önemli şeyler akvaryum için, akvaryum yaklaşık 100 lt iç ve dış filtre nasıl olmalı? ya da bir tanesi yeter mi acaba ? ve ısıtıcı kaç volt olmalı? 

buradaki paylaşım sayesinde hepsiburadaki indirimi gördüm ama hangi ürünleri almam gerektiğini bilemedim tavsiylerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben indirimde tetra ex 600 plus ve eheim 2008 aldım çok ucuza geldi biri 140 küsür diğeri 44 küsür normal fiyatları 240 ve 70 lira civarı. Daha ucuza bulamazsınız çok kaliteli ürünler.

Bugün alacaksınız alın gece bitecek stokta kalmamış olabilir şuan eheim 2008 son 1-2 tane kaldıysa kalmıştır.

Cvp: RE: iç-dış filtre ve ısıtıcı hk tavsiyeleriniz

Azman' Alıntı:
Ben indirimde tetra ex 600 plus ve eheim 2008 aldım çok ucuza geldi biri 140 küsür diğeri 44 küsür normal fiyatları 240 ve 70 lira civarı. Daha ucuza bulamazsınız çok kaliteli ürünler.

Bugün alacaksınız alın gece bitecek stokta kalmamış olabilir şuan eheim 2008 son 1-2 tane kaldıysa kalmıştır.

öncelikle bu vesile ile size teşekkür de etmeliyim, siz açmışsınız konuyu. 

eheim 2008 aldım, 60 lt diyor ama bizim akvaryum 100 lt ye yakın, sorun olmaz umarım.

ısıtıcı olarak da eheim jager 200 w aldım, bir de yem alayım dedim sera reptilin 15 ml... 

maddiyattan dolayı tetra ex 600 plus alamadım, ileride almaya çalışacağım. çok teşekkürler

Isıtıcı dik konumlandırmalı. Ve aşağı yukarı 40 cm su derinliği ister.

Hayvan tek olduğu için o akvaryumu 2008 bir parça kotarabilir. Ama 2010 veya 2012 alsan daha iyi olurdu diye düşünüyorum. iç filtre uzun vadede ömürlükte deri toplamada da kullanılmaya devam eder.

Bunları göz önüne alarak siparişi gerekirse iptal edip yeni alım yapabilirsin.

Cvp: iç-dış filtre ve ısıtıcı hk tavsiyeleriniz

Hayirli olsun, eheim 2008 güzeldir merak etmeyin cok memnun kalirsiniz. Isitici boyu cok uzun ve dik konumda olmasi gerekiyormus 40cm akvaryum en az 50cm yükseklik ister eğer yoksa iade edin veya bir köşede dursun ilerde büyük akvaryumda kullanırsınız. Reptilin vitamin onu haftada 1 kere yeme damlatip vereceksiniz cem bey detaylı anlatır.

Cvp: RE: iç-dış filtre ve ısıtıcı hk tavsiyeleriniz

cem' Alıntı:
Isıtıcı dik konumlandırmalı. Ve aşağı yukarı 40 cm su derinliği ister.

Hayvan tek olduğu için o akvaryumu 2008 bir parça kotarabilir. Ama 2010 veya 2012 alsan daha iyi olurdu diye düşünüyorum. iç filtre uzun vadede ömürlükte deri toplamada da kullanılmaya devam eder.

40 cm su derinliği meselesi biraz kötü oldu maalesef :)

yatay kesinlikle olmaz mı? ya da 30 cmlik derinlik kurtarır mı?

Isıtıcı 40cm uzunluğunda, akvaryumda 50cm yükseklik var desek, 10cm de pay mili miline kurtarir yada hafif / böyle yerleştirilir. Araştırdım ben cem bey söyledikten sonra, su giriyormuş bozuluyormus çoğu kiside olmuş riske atmamak lazım.

Azman' Alıntı:
Isıtıcı 40cm uzunluğunda, akvaryumda 50cm yükseklik var desek, 10cm de pay mili miline kurtarir yada hafif / böyle yerleştirilir. Araştırdım ben cem bey söyledikten sonra, su giriyormuş bozuluyormus çoğu kiside olmuş riske atmamak lazım.

çok teşekkür ederim hem size hem de cem beye, fiyat baya uygun olduğu için iptal etmeyip ilerideki akvaryum için saklarım, iyi bakarsak büyüyecektir illaki biz de akvaryumu da büyüteceğiz o zaman haliyle :) 

küçük boyutlu bir ısıtıcı alacağım o halde, boyutları genelde yazmıyor o yüzden sizlerin önereceği küçük boyutlu ısıtıcı var mıdır? tekrardan teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek bilgi paylaştıkça çoğalır, bende sağolsun cem bey'e ve diğer değerli üyelere sora sora aşina oldum. Akvaryum 100 litre ise litre basina 1 watt hesaplarsak 100 watt ısıtıcı iş görür şuan elektrik kesik gelince araştırır oneride bulunurum ama ucuz bise iş görür zaten ömürlük jager aldınız.

Havalar çok sıcak hayvanda ısıtıcısız alışmıştır şimdi gerek yok eylüle ekime doğru alirsiniz

100 W üstü ısıtıcılar 35 cm'den başlıyor. Bir tek sera kısa boyludur o da fiyatta yüksektir. 100 W olanlar genelde 30 cm'yi aşmaz.

Şu an piyasada bulmak zor ama atman kristal BT modeli suya tam batar. AT modeli batmaz.

Rubio, roxin, RS electrical marka çelik ısıtıcılar var onlarda tam batar.

http://www.1balik.com/index.php?route=product/product&product_id=5786

http://www.akvaryem.com.tr/Xilong-AT-700-Akvaryum-Isitici-100w,PR-2780.html

18-19 lira civarı bu ısıtıcı alınabilir, aynısından kullandım akvaryum işine ilk başladığımda uzun süre yatay kullandım, kablosundan tutup kaldırdım, tazyikli suya tuttum vs. çok hırpalayarak kullandım bilmeyerek ona rağmen 2-3 ay dayandı güzel ısıtıyordu inanıyorum ki dikey olarak adam akıllı nazik kullanılırsa güzel bir ısıtıcı sıkıntı yaratmaz. Ömürlük akvaryuma geçene kadar idare eder.

Azman' Alıntı:
http://www.1balik.com/index.php?route=product/product&product_id=5786

http://www.akvaryem.com.tr/Xilong-AT-700-Akvaryum-Isitici-100w,PR-2780.html

18-19 lira civarı bu ısıtıcı alınabilir, aynısından kullandım akvaryum işine ilk başladığımda uzun süre yatay kullandım, kablosundan tutup kaldırdım, tazyikli suya tuttum vs. çok hırpalayarak kullandım bilmeyerek ona rağmen 2-3 ay dayandı güzel ısıtıyordu inanıyorum ki dikey olarak adam akıllı nazik kullanılırsa güzel bir ısıtıcı sıkıntı yaratmaz. Ömürlük akvaryuma geçene kadar idare eder.

AT-700-XILONG-CAM-ISITICI-02.jpg

tetra proline 100 watt 20-22 cm olması gerek, tam batabilir. ben 250 liliğini kullanıyorum tavsiye ederim

2008 ide 100-120 litrede kulandıydım bi ara mecburen, tek hayvanda sıkıntı yapmadı

Geri