Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filitre ile yüzemiyorlar

pdwmn

Bronz 5 Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
31
Arkadaşlar 2 kaplumbağam var.
Isıtıcı falan ekipman tamam.
İç filitre aldım; ancak filitreyi takınca kaplumbağalar yüzemiyor.
Sersem gibi oluyorlar, filitre onları kendine doğru çekiyor.
Su seviyesi yeterli değildir diye artırdım, işe yaramadı.
Ne yapabileceğim konusunda fikri olan var mı?
 
İlk zamanlar aynı olayı ben de yaşamıştım... İlk panik olma durumu bu... Benimki akvaryumdan kaçmayı sevmemesine rağmen filtreyi koyduğum gün kuru alana kaçmış oradan sürekli çıkmaya çalışmıştı... Yüzemiyordu... Akıntıya kapılıyordu... Akıntıyı azaltmak için filtreyi boyuna değil de enine yerleştirebilirsiniz. Karşı cama çabucak çarpar ve yüzme alanında fazla akıntı olmaz... Yatay olarak da yerleştirebilirsiniz ki akıntı dibe yakın olur hem de su seviyesi her düştüğünde acayip sesler çıkartmaz filtre...

Merak etmeyin zamanla alışacaktır birkaç gün içinde... Ben ik zamanlar azar azar açtım, gece uyurken uyuyamaz diye kapattım, sonraki gün yine azar azar devam ettim, alıştı ve o gece açık kaldı filtrem... Şimdi korkmak şöyle dursun onu oyncak yaptı üstüne çıkar akıntının çıktığı yeri ısırmaya çalışır ya da sırf muziplikten kendini akıntıya kaptırır bana bakar... Hatta gelecekte siz kapluşa bir şey olacak diye değil de filtre kırılacak diye korkmazsanız adım Kübra değil. :D
 
Kübra ya katılıyorum.benim gofretimde ilk koyduğumda korkuyordu.ama şimdi üstünden kuru alana tırmanıyor :D
ilk bi kaç gün az açıp daha sonraki günler de çoğaltırsanız 1-2 hafta içinde alışmış olurlar.merak etmeyin.
 
Kübra nın da dediği gibi filtreyi arka cama yani akvaryumun enine doğru suyu verecek şekilde yerleştirmeniz akıntıyı büyük ölçüde azaltacaktır. Zamanla alışırlar merak etmeyin, şimdilik tamamiyle yeni bir ortamda oldukları için size ve akvaryuma alışmaları biraz zaman alacaktır.
 
Kaplumbağalar iki güne alıştılar filitreye.
Önerileriniz için teşekkürler.
 
İç filtreyle olmaz. En azından gidin bir şelale filtre alın. 20-25 tl
 
Şelale filtreler de akıntıya neden olabiliyor zamanla alışacaktır bence. Filtrenizin kapasitesi akvaryumdaki su miktarının 5-6 katı ise etkili temizlik sağlayacaktır.
 
Şelale filtre aslında çok akıntı yapmıyor. Bunun bir istisnası var, eğer suyun düştüğü haznenin seviyesinde olursa su, akıntı inanılmaz fazla oluyor. O nedenle 1 cm de olsa o haznenin altında tutmak gerek. Bu şekilde akıntı genelde az oluyor.

Ayrıca akvaryumun boyutu çok küçük olmadıkça kesinlikle şelale filtre taraftarıyım. Aldığım günden beri temizlik sorunum ortadan kalktı.
 
Geri
Üst