Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre basıncını düşürmek

erkyha

Elmas 3 Üye
65 70 litre bi akvaryumum var elimde daha önceden de bulunan iç filtreyi kullanmak istiyorum fakat bu filtre 2500L/h aşırı güçlü besleyeceğim tür dalga sevmiyor filtreyi değiştirmeden akıntıyı basıncı azaltabilecegim bi düzenek yapabilir miyim

İçinde lepistes ve Cardinals Tetra yada kırmızı burun Tetra kullanıcam

Eğer ankarada olan varsa ve bana yetiyosa takas yapabiliriz

2500l/h debili filtre muhtemelen sizin ihtiyacınız olan debideki filtrenin 2-3 katı elektrik tüketimine sahiptir. Başka bir filtre almak daha ekonomik olabilir.

Bide ısıtıcı almam gerekiyo ona da bi öneriniz var mı

Akvaryum uzunluğu 65cm yuksekliği 40 dı sanırım tam hatırlamıyorum

Ankara içinde 2500l/h filtre almak isteyen varsa uygun fiyata veriyim

@PhotonicInduction dediğin filtreyi aldım bugün elime ulaştı ama bunun da püskürtmeyi bana fazla geldi. Ucuna ek yapıp şelale filtre yapılabilir mi ne diyon

Besleyeceğim balıklar akıntı seven balıklar değil çok yorar balıkları

@PhotonicInduction dediğin filtreyi aldım bugün elime ulaştı ama bunun da püskürtmeyi bana fazla geldi. Ucuna ek yapıp şelale filtre yapılabilir mi ne diyon
Filtreyi tabana yüzeye vuracak şekilde yerleştir. Köşe kısma.

Şelale aparatı yada hava hortumu aparatı suya oksijen vermez. Tersine sudaki oksijeni alır.

Filtrenin bir iki hafta içinde gücü az birşey azalacak.

Pervane kısmını duzenli olarak temizle. Pervane dönemezse ısıya dönüşür. Bu da devre elemanlarının bazılarını patlatır.
Her filtre için geçerli bu tabi.

Filtreyi tabana yüzeye vuracak şekilde yerleştir. Köşe kısma.

Şelale aparatı yada hava hortumu aparatı suya oksijen vermez. Tersine sudaki oksijeni alır.

Filtrenin bir iki hafta içinde gücü az birşey azalacak.

Pervane kısmını duzenli olarak temizle. Pervane dönemezse ısıya dönüşür. Bu da devre elemanlarının bazılarını patlatır.
Her filtre için geçerli bu tabi.
Şelale aparatı dediğim bir boruya delikler acıp suyu o borudan geçirerek vermek su üstünden

Şuanki hali böyle henüz bitkileri ekmedim
1000030566.jpg

Şelale aparatı dediğim bir boruya delikler acıp suyu o borudan geçirerek vermek su üstünden
Bitki ekleyeceksen iç filtre kullanma. Hava motoru ve hava taşı daha iyi olur.

Bitki yokken kullanmak için tabana konumlandırabilirsin ama kum ile ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.

Bitki varken şelale apratı ile olabilir ama ona uyacak şelale arapatını uydurmak zor olur kendin yaparsan olabilir.

Şelale aparatı takacaksan debiyi azaltmasın yani pervanenin dönüşünü etkilemesin. Sadece suyu tepeden akıtsın.

Geri