Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre belası..(Kullanmayın)

Çitlembik0216

As 5 Üye
5 günde bezdim şu iç filtreden birde yavru benimki yok altına girer sıkışır yok kenarında sıkışır bastırdım filtreyi kenardan alttan giremiyor artık bezdirdi yani allahtan bugün dış filtre geliyor..

Arkadaşlar iç filtre 25 lira 50-60 liraya dış filtre bulabiliyorsunuz dış filtre kullanın vallahi içim dışıma çıktı bir gece boğulmuş olarak bulucam diye.. Hem temizlik olarak dış filtre çok daha iyi deniyor ki bu bariz belli..

Cvp: İç filtre belası..(Kullanmayın)

Akvaryum ebatları da çok önemli olmakla birlikte söylediklerine katılıyorum. İç filtre dış filtreye göre çok yetersiz geliyor. Ancak akvaryumdaki su 200litre üzerindeyse o giriş seviyesi dış filtreler de yetersiz kalabiliyor malesef (Sunsun Hw 603B 400Litre/Saat 6W filtremden biliyorum).
Görsel olarak sorun yaratmayacak ise daha güçlü kafa motorları ve 5-10litrelik bidonlar ile elyapımı dış filtreleri tavsiye ederim.

Aynen öyle... Bende şimdi quik dış filtre aldım 60 litrelik akvaryumlar için çalıştırdım biraz gerçekten gayet iyi..

eheim iç filtre kullanıyorum 2008 de  olsun 2012 de olsun bir sorun yaşamadım sanıyorum biraz kaplumbağa ya uygun bir iç filtre almanız gerek

Ic filtre olmadan nolmaz bence. Jblncristal profin i ic filtre aldim. Tammkosede duruyor. Vantuz yapisi iki cama yapisiyor. Debiside iyi bence. Tavsiye ederim

Cenk o seviyede su için 800-1000 lt/h arası debisi olan dış filtre lazım. Sendeki filtre 100 litre altı su için.

İç filtre ileri seviye yada ömürlük akvaryumda su içindeki uçuşan deri ve kir parçalarını toplamada ve dış filtreye sirkülasyonda yardımcı olmada faydalıdır. Su çıkışları aynı hizada yönlendirildiğinde tabandaki kirleri de belli oranda havalandırır.

Mevlut abi benim iç filtre tek köşeden vantuzlu o yüzden çilesini çekiyorum sanırım.

Hazır almışken dış filtre alıyım dedim hem dış filtre malzemesi kullanırım. :)

Bu arada dün jbl ısıtıcı ile uvb ampulde geldi sonunda..

Isıtıcı hakikaten canavar gibi tavsiye ettiğiniz kadar varmış duruşu yetiyor :)

Hayırlı olsun. Ben ısıtıcıyı ilk elime aldığımda şimdiye kadar hep çöp kullanıyormuşum demiştim. Camın quartz olması bir yana oldukçada kalındır.

Hayirli ugurlu olsun guzel gunlerde kullan insallah. Camin plastik koruyuculumu yoksa sadece cammi? Eger sadece cam ise plastik koruyucusuda jbl de ayrica satiliyor olmasi lazim.

Plastik koruyucu yaninda abi çok teşekkür ederim :)

Plastik aksam beraberinde gelir. Vantuz bu plastiğin üstündedir

dış filtre alımı yakın zamanda deneyimlediğim en çetrefilli işti heralde,  gerek burda cem bey den yardım aldım gerekse akvaryum.com forumundan sayfalarca yazı okudum bunları yaptık dan sonra yurtdışı malzemelere de göz gezdirip alımımı yaptım

akvaryum da tam cadı kazanlık mevzu dış filtre işi
dıs filtrenin akvaryumu en az 3 defa cevirmesi gerektiğini söyleyende var 5-6 kez cevirmesinin yetmiyeceğini söylüyor azda olsa 1 kere çevirsin ama adam gibi temizliği yaparsa farketmez diyor, kimi düşük paralara mümkünse boş temin edilebilen alternatif markaları tercih ederken kimi bilindik markalardan yürümenin en garantili sonucu getirceğini iddaa ediyor bide tüm bunlardan sıkılıp sump yaptıranlar var tabi :)

http://www.barisatasoy.com/akvaryum/dis-filtre-secimi-%E2%80%93-marka-ve-modeller

http://www.barisatasoy.com/akvaryum/dis-filtre-ve-mekanik-filtrasyon

http://www.barisatasoy.com/akvaryum/dis-filtre-kare-mi-silindir-mi

paylaşım eski de olsa yararlı olabilecek şeyler var içinde, aynı blog da cem bey in tetrası içinde alternatif bir çözüm bulunmakta

ben ısıtıcı olarak proline dan hala vazgeçmem dış filtresi baya sıkıntılı olsa da ısıtıcı olarak gayet iyi :)
o koruyuculardan ayrıda satılıyor 7-8 liraya bir iki yerde gördüm, atman btsi olan çapıda uyuyorsa onlardan alarak takabilir

Arkadaşlar,

Dış filtre kaç günde bir temizlenmeli ve dış filtre takılıyken kaç günde bir %25 akvaryum su değişimi yapılmalı ?

Dış filtre uygun filtre malzemeleriyle 3-6 ay arası temizlenir. Suda kir veya sararma olursa.

Abi şuanda filtrenin içinde 3 tane biyolojik sünger var. Yanında bir paket malzemesiyle geldi temizlerken onu içine koyupmu çalıştırıyorum nasıl yapıcam ?

Birde haftada bir %25 ayda bir tam temizlik diyorlar akvaryum hakkında.. Bu iç filtre için mi geçerli bir durum ?

Malzeme nedir ?

Dış filtre randımanlı çalıştığı için daha verimli çalışır. Yalnız sendeki minyatür dış filtre onda temizleme süresi kısa olacaktır. Yine 10 günde bir kontrol et. İçinde fazla pislik yoksa 15 günde bir yaparsın.

Su temizliği süreye bağlı değil kirlendiğinde kirleri alacak kadar bir miktar su alırsın.

Geri