Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre hangisini almam lazım ve kapluşumun cinsiyyeti ne

Nilay36

Bronz 5 Üye
Selam arkadaşlar. Benim 2 tatlı kapluşum var. Maşallah büyüdükce suyu daha çok kirletiyorlar o yüzden artık iç filtre almak kararı verdim. Ama param az o yüzden pahalı bişey alamam uygun fiyata filtreler buldum. Bi siteden sipariş edicem. Ve bu konuda sizlerden yardım istiyorum hangısını alsam uygun olur suları temiz kalır diye. Resimlerini bırakıyoRum bilgisi olanlar yardım etsin. İlk öNce şelale filtre almak istedimdE ama ben suyu çok döküyorum yüzme derİnliyi olsub diye o yüzden şelale galiba uymaz. Ve bu arada belirteyim akvaryum 10-15 litrelik su tutuyor
mailto:/r1XJ4V.jpg
mailto:/DDWybl.jpg
mailto:/r1XJk1.jpg

Ve bide kaplumbağamın cinsiyyetini bilmek istiyorum biri diğerinden büyükde o yüzden anlaşılır artık diye düşünüyorum mailto:/k67XPv.jpg.
mailto:/vPAJBO.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Akvaryum küçük yada su yetersiz. 50-100 litre arası birşey al. Tüm petshopları gez yaz sonu stok eritmek için kampanya yaparlar. Yanında göz boyamak için kalitesiz ekipmanlarda verirler onları almadan biraz daha indirim iste.

Filtreyi de bu alacağın akvaryuma göre bakar seçeriz.

Bu mini filtrelere boş yere para verme. Bir işine yaramaz. Kaplumbağalarda balıklara nazaran yoğun kir olur.

Cvp: İç filtre hangisini almam lazım ve kapluşumun cinsiyyeti ne

Akvaryum iyi uzunluk 51 sm ZAten küçün olduklaRı için bence bi süre İdare eder. Şu an zaten yEni akvaryum alacak durumum yok o yüzden yenisin Alana kadar İdare eden bi filtre istiyorum. Çünkü aKvaryum ağır suyunu değiştirmekte zorluk çekiyorUm

Akvaryumun yüksekliği ne kadar ?

Kaplumbağaların cinsiyeti 10 cm civarı kabuk boyuna gelince anlaşılır. Erkeklerin ön tırnakları uzar. Kuyruk uzun anüs kuyruk ucuna yakındır; dişilerde biraz daha kısa kalın ve anüs kabuğa yakın olur.

Cvp: İç filtre hangisini almam lazım ve kapluşumun cinsiyyeti ne

Akvaryumun yüksekliği 32 sm

Büyük olanın Kabuğu 10sM yakın. Küçük olanın kabuğu yuvarlak aMa Büyük olanda farklı

Erkeklerde tırnak uzaması 9 cm itibariyle başlar.

En azından 10 wattlık bir iç filtre al bir işe yaramış olur. Bu mini filtreler akvaryumdaki suyu döndürmez. Dolayısıyla karşıdaki kirler olduğu yerde kalır. Hava kabarcığı veren bir model olsun. Şu serum hortumu takılanlardan. Hava kabarcığı suya oksijen verip su kalitesini yükseltir. Bir de ucuzundan elyaf al. Kiri süngerden iyi süzer. Boyu önemli değil yatay konumlandırıp kullanabilirsin. Suyu 20 cm yüksekliğe çıkarabilirsen çıkar. Az su çabuk kirlenir.

Su değişimlerini maşrapa ile yapabilirsin. Bir tane kovayı akvaryum önüne koyup maşrapa ile kısmi değişim yapabilirsin. Komple su değişiminde dip sifonu kullanabilirsin. Sun sun marka mavi pompalı olanlardan al. 1.80 ve 2.10 metre boylarında var. Ön ucundaki plastik yeşilimsi şeffaf aparatı çıkarıp suya sok diğer uçtaki pompaya bastırıp su gelince kovaya bırak. Hem suyu hemde tabandaki kirleri kovaya çekersin. Kova yeterince dolunca akvaryumdaki ucu çıkarıp içindeki suyu kovaya boşalttıktan sonra kovayı tuvalete dökersin. Büyük akvaryumlarda hortum kullanırız. Bir uç akvaryumda diğeri tuvalet kenarına konur. Sonra musluğa takılır ve su doldurulur. Tabi birisi mutlaka akvaryum başında durmalı yada birkaç vantuz ile hortum akvaryuma tutturulmalı.

Geri