Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre ile ilgili

seref

Bronz 1 Üye
arkadaşlar biraz önce ısıtıcıyla filtremi değiştirdim yeni aldım.filtre konusunda galiba biraz aşırıya kaçtım baya büyük.bi sorum olucak bu filtrede boru var havayı suya veriyomuş.filtrede küçük çıkışa boruyu taktım ve akvaryumun dışına verdim fakat bu seferde büyük çıkıştan çok fazla ve kuvvetli su fışkırıyo ve su çok hareketli oldu.normal mi kullansam yoksa havayı suya vermesi daha mı faydalı olur acaba hiç denemedim böyle bişey daha önce.fikri olan var mı ?

suyun biraz hareketli olması tabiki iyi ama eğer aşırı hareketliyse daha küçük bir filtre tercih edebilirsiniz
normal mi kullanayım derken ne demek istediğinizi anlamadım

Cvp: iç filtre ile ilgili

İç filtrede suyun çıkış yönünü en yakın cama doğru verirseniz sudaki akıntı kısmen de olsa azalır. Tepesinde suyun çıkış yaptığı yer genelde sağa sola doğru oynar, en yakın cama doğru getirin oynar çıkış noktasını. Akıntının çok olması küçükse akvaryum kaplumbağaları gerçekten yoruyor.

yani şöyle eğer o boruyu küçük su çıkışı olan yere takmazsam su iki çıkıştan sağlandığı için fazla püskürmüyo ve normal şekilde çalışıyo ama boruyu takıp suya hava verdiğim zaman şiddetli püskürüyo suda acayip dalgalanma oluyo onu demek istedim.olmazsa gece çıkarırım rahat uyusun öğlenleri takarım.

o boru ana çıkışa takılıyor mu ? bir resim gönderin.

doğanın dediği gibi karşı cama verin akımı ve boruyu çıkarın şu durumda havaya gerek yok. gece kapatmayın. çektiği bütün pislik tekrar suya dökülür. temizlerken de durdurduktan sonra temiz bir maşrapayla altından geçirip kaldırın ve filtreyi ayırın. pislik maşrapa içine dolsun. götürüp muslukta sıcağı açarak yıkayın. bunu haftada iki defa yapın.

Geri