Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre ses sorunu

ShaF_cK

As 3 Üye
Elimde Sunsun Jp-044F iç filltre bulunmakta. Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum bir sıkıntısı yoktu fakat geçenlerde priz değişimi yapılırken şarteri kapat aç yapınca ses artmaya başladı sanki kum taneleri girmiş motorada boğar ya o tarzda. Ne yapmam gerekir ?

Şafak motor içi temizlik yap. Pervaneyi çıkar. Orayada kir dolar. Ve filtreyi su içine iyi sabitle.
Buna rağmen yine ses gelirse yapacak bir şey yok.

Cvp: İç filtre ses sorunu

Sağol abi. Bende sökmeyi düşünüyordum abi de sonra iyice gitmesinden tırsıyorum :) Sabitleme konusunda zaten sabit abi o yönden sıkıntı yok sadece bizim Yaramaz ı hatırlarsın filtre ile seviyeli ilişkileri var kaşınıyor onda bazen ondan dolayı oynuyor yukarı aşağı arada :) Bir de nasıl açabilirim bunu onuda kurcalamam lazım fikrin var mı abi ?

Onun motorunu bilmiyorum. Hazneyi çıkardıktan sonra haznenin takıldığı parçayı döndürüp açarsın. mili ve pervanesini çıkar. Su altında motorun o boşluğunu ve su çıkış kısmını kulak pamuğu ile ovala

Tamam abi deneyeceğim 1-2 saat sonrasında

Abi temizledim ama ses halen aynı ama bu ses sanki akvaryumdan glyr gıbı. öyle bişi olabilir mi

Eğer titreşim varsa olabilir. Dibini kuma sabitle. Hazne motora tam oturmazsa o da yapar.

Abi filtre yatay duruyor bende. Bir de vantuzlarını cıkarttım camdan uzaklastırınca ses gidiyor yaklastırınca yıne baslıyor titreşim tarzında

Vantuzlarla yapıştırmalısın. Lastikler titreşimi keser.

Yok abi çıkarttım derken camdan cıkarttım tam cıkartıcakken farkettim ki uzaklaştırınca ses kesildi. Yoksa vantuzlarla sabitliyorm

Bir yerinde bir gevşeklik olabilir bu titreşim sesi yükseltir. Özellikle hazne ve motor bağlantılarını kontrol et. Pervane yerine tam oturmuş mu, contasına bak.

Öncesinde hiç açmamıştım abi bu ses vardı. Açtım temizledim conta filan çıkartmadım zaten sadece bu fıltrenın içinde bulunan kanalı kapatma zımbırtısı var o yerınden gevşedi onuda tutturup yaptım ama az biraz gevşek duruyor o sıkıntı yaratmıyor ama

Geri