Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre sirkülasyon sorunu

PBBNDF

Bronz 1 Üye
Merhabalar. DoPhin marka 3.6w iç filtre kullanıyorum fakat içeri su ve hava üflediğinde aşırı sirkülasyon oluyor. Doğal olarak Makbuş'un yüzmesini aksatıyor. Ne yapabilirim?

Cvp: İç filtre sirkülasyon sorunu

Benim Eheim iç filtrede de aynı sorun vardı, çözüm olarak eheim iç filtrenin hava püsküren ucu 180 derece dönüyor. Ucunu cam tarafına verdiğim zaman sorun çözülmüştü. Eğer benzer bir uygulama yapabilirsen halledebilirsin.

Malesef öyle bi şansım yok benim. Ucu sabit kalıyor. Ancak filtreyi komple çevirirsem cama doğru üfler. Öylede denememe rağmen sonuç aynı .S

Filtrenin çıkış yerine bir aparat taksan o markadan aldım bende yanında şelale aparatı geldi onu takarsan belkide düzelir ?

Yok yine aynı oluyor. Fark etmedi geri geri itiyor Makbuş'u yüzerken:'(

şelale aparatını yukarı çevir yada plastik olduğu için iğne yardımıyla bir iki delik daha açarsan biraz daha iyi olur ?

Bu şelale aparatı yukarıdan akabilecek şekilde değil mi? Yada filtreyi yan cama koyup şelale aparatını cama çevir bence.

evet abi yukarıdan akıcak şekilde.. Benim filtremde geldi akşam fotoları atıcam aparatla beraber

su üstünden akıyor ise yanındaki cama çevirip oradan cama vurdurarak şiddetini azaltabilirsin.

hem filtrenin hem de akvaryumun önden resmini çekersen ne şekilde konumlandırman gerektiğini söyleriz.

mailto:/wj2Bg9
mailto:/w1kNpY
mailto:/eXodb0
mailto:/wMyk1k

Şu şekil 4 bi yandan çektim.

Fotograflariniz acilmiyor filtrenin gucu gercekten cok fazlaysa belki degistirmekte gerekebilir

mailto:/wj2Bg9.jpg
mailto:/w1kNpY.jpg
mailto:/eXodb0.jpg
mailto:/wMyk1k.jpg

Düzelttim fakat filtre kapalı açıkta gönderebilirim isterseniz.

Ic filtre konusunda kullanmadim ben birsey diyemem fakat kullananlar tavsiyeler verecektir ben tamamen filtre suya girmeli diye biliyorum bu arada

Neyse diger konularda dip malzemesi o kayik falan tamamen suya salinim yapar cikartmalisiniz onlari 0,7 sari silis kum ideal dip malzemesidir kuru alan olarak onlar kullaniliyorsa baska bir kuru alan yapilip su seviyeside arttirilabilir

Isiticinin da egik durmasi yanlis eger tam batan tip degilse dik sekilde plastigi su disinda kalacak sekilde durmali suyu arttirinca duzeltebilirsiniz suan su yuksekligi yetmiyor sanirim

benimkide bir üst modeli bunun.. tamamen suya gömülmeli çok ısıdan yanar motoru şelale aparatını takın hava hortumu önemli değil şuan ki sorun daha önemli

Tamamdır dediğinizi uygulayacağım. Teşekkür ederim.

Isıtıcı ve filtre ahriç tüm dekorlar, tabandaki malzeme dahi atılmalı. Bunların boyaları hızlı kalan plastikleri yavaş salınım yapar. Tamamen zararlı.

Su seviyesi filtreyi tamamen su içinde kalacak kadar yükseltip cd kabından kuru alan yapmalı. Lamba kuru alanı 31-33 derece yapacak uzaklıkta olmalı.

Filtreye şelale aparatı takılıp fiskiye yüzeyin üzerinden su cama çarpacak şekilde ayarlanmalı.

Bunlarla akvaryum sağlıklı ve kullanışlı hale gelir.

Tamam uygulayıp resim atacağım.

bende de aynı sorun mevcut selale aparatı oldugu halde kapluşlar pek yüzemiyor nedir eksiğim acaba bilemedim sirkülasyon oldukça fazla[IMG]mailto:/rbgu55.jpg*

mailto:/forum/Konu-yeni-kuru-alanimiz--11360.html

Arkadaşımız akvaryumu yukarıdaki gibi tekrar düzenledi. Örnek bu hale geldi. Ancak bu akvaryum alçak olduğu için daha zor bir durum. Kum yığını komple çıkarılmalı. Bu hayvanlar sindirime yardımcı olsun diye kum yerler, ama o kum uygun değil. Keskin kenarlı ve iri taneli olduğundan boğazını ve sindirim sistemini tahriş edebilir. Kuru alan olarak kullanılan yapay ürünü akvaryumlara sokmayın diyoruz. O ürün salınım yapar. Büyük bir kaya bulup ortadan yukarı uzanacak şekilde koyarak kuru alan yapmalı. Filtreyi gene örnekteki gibi dik şekilde su içinde kalacak biçimde yerleştirip şelale aparatını cama doğru verip akıntıyı kesmeli. Ancak bu akvaryumda bu dizayn işe yararmı bilemiyorum. Yükseklik düşük olduğu için filtre üzerinden kaçarmı diye düşünüyorum. İmkan varsa yukarıdaki linkteki örnekten bir akvaryum yapmalı.

Büşra Hanım o filtrenin çıkış yerindeki borular tek tek çıkabiliyor.. onları çıkartıp yukarıya doğru bir yol yapın derim sonra şelale aparatı cama döndürmek daha kolay olucaktır..

Geri