Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre soruları(resimli)

baranb

Bronz 3 Üye
Herkese merhaba,benim bazı sorularım var, akvaryumu ilk aldığım zaman verdikleri bi iç filtrem var sadece, akvaryum 50x35cm su yüksekliğimde 15cm.benim endişem bu adını markasını bilmediğim ürünün bu suya yetmediği yönünde.akvaryumcu benim akvaryuma dış filtrenin olmayacağını hortumların fazla geliceğini söyledi bu doğru mu? ve son olarak suyun üzerindeki köpükler filtre eksikliğinden mi? bu sorularıma cevap verir ve almamı önerdiğiniz ürünü direk olarak söylerseniz çok memnun olurum
mailto:/30kw1dx.jpg
su sizin görebildiğiniz kadarıyla da pis mi gerçekten?
mailto:/f2q3x5.jpg

İlk önce dipteki taşlar dışkı ve yem artığı tutarak temizliğe mani olur. Onu belirteyim. Bunları çıkarıp tabanı boş kullanın. Kum iyidir ama yükseklik sizde az olduğu için yeri iyice daraltmayın. Hortum konusundan çok bu akvaryuma uygun dış filtre çok az. Birde zaten yetmeyip değişecek bu akvaryuma dış filtre boşa masraf. Şu an bununla idare etmek daha iyi. Ancak filtre çok kötü konumlanmış. Filtreyi rampanın altına alıp fiskiyeyi öne getirin. Bu şekilde daha çok öndeki suyu çeviriyor gibi.

su bence temiz ve akvaryumunuzda cok guzel bence simdilik kaplunbagan icin yeterlidir.uzun. omurler dilerim;-)

Cvp: iç filtre soruları(resimli)

Taşlar için çok üzüldüm büyük bir hevesle tek tek sahilden toplamıştım ama mantıksal olarak pürüzlü olanların pislik tutacağı doğru. filtreyi de dediğiniz gibi koyucam umarım yapacağı akıntıdan rahatsız olmazlar.yardımlarınız için teşekkür ederim zaman ilerledikçe daha çok sorum olucak.

taşlar gerçekten çok güzel bir görüntü oluşturmuş bence taşlar büyük ve seyrek olduğundan çok sorun yaratmayacaktır iç filtre olarak içine dış filtre gibi malzeme yerleştirilebilenlerden alabilirsiniz daha iyi temizlik sağlar şahsen ben akvaryumunuzu çok begendim pis gibi görünmedi bana hele benimkini görsen :) ama yarın tatil olduğu için komple temizlik yapacağım :)

Deniz kabukları özellikle iç kısımlarında tutabilir. Taşların seyrek olması tabi çok kötü değil ama en azından onlarda azaltılsa daha iyi olur.
Su şu an için temiz gözüksede filtre konumu sirkülasyon için pek iyi değil.

Cvp: iç filtre soruları(resimli)

filtrenin en başta duruşu yanlış. emiş kısmı rampa ve boru ile çevrili olduğu için yeterli performansı sağlayamıyor. filtreyi bu haliyle ters çevir. bu sayede resim çektiğin ön cama daya. boru aynı şekilde rampa arasından arkaya devam etsin. bu şekilde rampanın arkasından dönen su, emiş kısmına doğru kiri yanaştıracaktır.

Geri