Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre sorunu

Aziz-1905

Yeni Üye
Katılım
28 Ağu 2016
Mesajlar
10
Sayın site sakinleri öncelikle hepinize hayırlı günler yeni üye oldum ve bi kırmızı yanaklı kaplumbağaya sahibim bunun için bu site de çok gezdim gerekli bilgilere baktım çok baktım hem de ama bütçem düşüktü sadece 10 lt akvaryum alabildim bi de xilong 5w iç filtreler sahibim küçükte kuru alan yaptım daha 7 aylık bizim oğlan :) sorun şu ki filtre yeterli temizlik yapmadığını fark ettim içinde geniş delikli siyah bi sünger vardı süngeri alt tarafa koydum ustune de elyaf ekledim bu sefer de debi düştü debi düşüklüğü motora zarar verir mi gerekli temizliği yapar mı ?
 
Cvp: İç filtre sorunu

10 litre suya filtre takılır mı? bütçe düşükse bari en azından 30 litre saklama kabı alın onu akvaryum yapın. 10 litre suyu hiçbir filtre temizlemez. 7 aylık hayvan en az 40 litreye ihtiyaç duyar.
 
Ben sinek filtre diyorum buna, kaplumbağa için fayda sağlamaz. Debi düşmesi motoru yorar aşırı zorlamada ısınma ve aşınma yaptırır. 2 günde bir temizlik yapman daha iyi ama ne akvaryum ne de filtre bir işine yaramaz gerekirse ikinci el al ama hayvanın sağlıklı büyümesi için en az 50 litre su alan bir akvaryum lazım ki bu da 6 ay götürmez makul olan 100 litrelik bir akvaryumdur.

Filtrede ise hava kabarcığı veren modelin şart olması kaydıyla 650 lt/h veya biraz üstü bir filtre lazım. Hayvan büyüdükçe kirlenme oranı da paralel olarak artar. Büyük akvaryum ve dış filtre bunun önüne geçer.

Su için ısıtıcı 1 lt=1W ; ve kuru alan için ısıtıcı lambada alacaksın. Bunlar elzem malzemeler.

Kaplumbağa bakımı oldukça maliyetlidir. Uzun vadede gerekenler artacaktır. 6 cm kabuk boyu sonrası yemler artar.

Bunları sağlama imkanın olmaz ise tavsiyem sahiplendirmen olacaktır.
 
Haklısınız, çok teşekkür ederim bilgi için ama hiç olmasa ölüm fanusu yerine böyle yapayım dedim


Bi de bana önerebileceğiniz akvaryum satan güvenilir bi site var mı 100 lt eğer varsa size zahmet bana bi liste çıkarır misiniz gerek filtre gerek ısıtıcı vb.
 
Ömürlük olmadıkça imalatçı işine girme. Kargoda kırılma riski var. Petshopları dolaşıp görerek al. Belli dönemlerde stokları boşaltmak için kampanya yaparlar. Fiyatlar uygun hale gelir. Bazıları yanında dandik ekipmanda verir ama bunlar işe yaramaz. Akvaryumu boş olarak al. Şimdi millet tatilde talep çok yoktur. Uygun fiyata bulabilirsin. N e kadar büyük olursa o kadar iyi.

Akvaryum hacmini netleştir ona göre uygun ekipmanları saptarız.
 
Eğer ikinci el akvaryum düşünürsen bakarak al. Çizik çatlak olmasın. Silikonları bastırdığında esnesin. Sertleşmişse camlar sökülüp tekrar silikon yapılması gerekir. Bu da ayrı masraftır.
 
Bence durumunuzu zorlayıp ömürlük akvaryumu yap sonra rahat et.Bunu yaptıktan sonra aşama aşama eksikleri kapatman daha kolay olur..Akvaryum en temel ihtiyaç ve diğerleri hep onun ölçüsüne büyüklüğüne göre alınıyor..
 
Cem abi daha akvaryum alamadım yukarıda da yazdığım gibi 10 litrelikte elimden geldiğince temiz tutmaya özen gösteriyorum uvb lambam yok düzenli olarak güneşe çıkarıyorum şükrüyü ama akvaryum kokuyor renkli taşlardan var içinde bi de hali kaymazla yaptığım kuru alanın biraz uç tarafı su içinde duruyor bu mu yapıyor kokuyu acaba bi de su bulaniyor hep ne yapabilirim canimi da sıkıyor bu durum :(
 
Renkli taş olmaz onlar salınım yapar onları çıkar. Renksiz dahi olsa aralarına giren pislikler göz ve kulak enfeksiyonuna neden olacak zararlı bakterilerin üremesine neden olur. Silis harici kum kullanmıyoruz. Fakat şu an akvaryum çok ufak. Boş kalsın sudan yer.

Güneşe çıkarma esinti cereyan hayvanı hasta eder. Isıtma lambası yeterli.

Koku yapan o değil. İdrardaki amonyağın sebebinden dolayı. Kaplumbağalar pislik konusunda beterdir. Akvaryumun küçük olmasının diğer bir sıkıntısı da budur. Hayvan akvaryum oranından büyük ise su değişimi sıklığı artar. Büyük akvaryumlarda dış filtre içinde kullandığımız malzemeler bu kokunun ve pisliğin önüne geçip su değişim süresini uzatır.

Sonuç olarak elindeki akvaryum yeni yavru kaplumbağa için dahi yetersiz. Suyu her gün değiştirmen gerekecek. Sürekli su değişimine bağlı ısı farklılıkları da yine hayvanı hasta eder. Değiştirmezsen hayvan amonyak zehirlenmesine maruz kalır.

Kısaca bu uğraş anlamında sana sağlık açısından hayvana sıkıntı olacaktır.

Akvaryumu olabildiğince büyük alıp ekipmanı da ömürlük ayarında almalısın. Yoksa her ara geçişli akvaryuma göre alacağın malzeme çöp olacaktır.
 
Abi çok sağ ol dediklerini yapacam hemen para biriktirmeye çalışıyorum yine danisırım sana Allah razı olsun
 
Geri
Üst