Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre tavsiyeniz

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba arkadaşlar kaliteli bir iç filtre almak istiyorum eheim 2012 yi buldum akvaryum 60 litre.. 70 genislik, 30 en , 35 yukseklik

Sizlerdende kaliteli bir iç filtre tavsiyesi bekliyorum bugun içinde sipariş etmem gerekli..

Birde benim kereta filtrenin ustunde pek dinlenmiyor bitkiden bahsetmiyorum ama yoruldugunda dinlenebilmesi için suyun az dibinde duran bir hazne varmi temin edebileceğim ?

[URL=https://imageshack.com/i/plcoDo5up][IMG]mailto:/v2/150x100q90/921/coDo5u.png[/URL]*

Birde şöyle bir dış filtre buldum 60 litreye kadar diyor bunun için ne dersiniz ?

RE: İç filtre tavsiyeniz..

Resim net değil. Böyle bir akvaryum için 600-700 lt/h debili bir iç filtre uygundur. Bunu ömürlükte suda uçuşan derileri toplamada dış filtre yanında kullanabilirsin ama dış filtre çöp olacaktır.

Şimdi araştıramıyorum ama link atarsan incelerim. Eheim kaliteli ama pahalıdır. Sobo, jeneca, atmanın filtrelerine bak. Hava kabarcığı veren modelleri tercih et.

www.mamacı.net e de bir bak.

Cvp: İç filtre tavsiyeniz..

[url=mailto:/9oXWlZ][img]mailto:/9oXWlZ.png[/url]*

Şöyle atıyım birde gözükmüyorsa link atıcam abi..

Kullananlar suyun berrakligi konusunda çok memnunlar iç filtre ile uğraşmak yerine böyle bir dış filtre mi kullansam abi ne dersin ?

Cem abim birde sen bana bir bitki tavsiye etmiştin hani yorulduğunda dinlenmesi için, onun yerine boyle ufak bir kuru alan gibi bolge yapsam, kaplumbağanın vucudunun suda kafasinin suyun ustunde olabilecegi kadar suyun dibinde olsa bu kuru alan iyi olur mu dinlenme aparati olarak ?

Kullanan var ama bu marka mıydı bilmiyorum. İç filtreye göre biraz daha hallice. Süngerlerden birini çıkarıp filtre malzemesi konabilir.

O dediğine dinlenme sehpası diyoruz. Üst kısmı rampa gibi meyilli olursa hayvan büyüse dahi kullanabilir.

Emrenin konusunda örnek var.
mailto:/forum/konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

Filtre malzemesi ne oluyor abi ? 

Tamamdır abi bu uygunmuş alabilirim teşekkür ederim  :133:

Sudaki kirlerden amonyak ve türevlerine varana kadar temizleyen ürünler. Bunları dış filtrelerde kullanırız.

Harikaymış abim en iyilerinden bir tane önerirmisin bana..:)

1 hazneye sünger koymayıp ondan koyucam sanırım doğrumu ?

Evet. Ama şimdilik hayvan küçük. Kirlenme yüksek olmayacaktır.

Tamam abim ben alır bir köşeye koyarım uvb yide öyle yaptım yarın geliyor sana gösterdiğim 13W uvb ampul ama 5.5-6 CM'e kadar kullanmıcam dediğin gibi.

Şimdiden kullanıp ziyan etme. Sadece hasta olursa kullanırsın. Uv ampulün aktif ömrü 1 senedir. Sonrasında yarılanma ömrü başlar. Özellikle öğlenleri çıkma saatlerini takip et. Hayvanın çıktığı saatlerde 3 saat kadar yakman yeterli olur bu da ömrünü uzatır. Ama şimdi gerek yok.

Cvp: İç filtre tavsiyeniz

Tamamdır abi dediğin gibi yapacağim, benimki 11.00-15.00 arası çok canlı ve bol bol çıkıyor o 4 saatlik arada açacağım uv yi

2012 yi almayın o akvaryuma filtrenin yüksekliği 28 cm filan, 2008 güzel olur o akvaryuma

Jbl cristal profi i200.son derece memnunum

Geri