Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Filtre Temizliği

Ağustos

Bordo Bereli
Herkese iyi forumlar :) Malum deri dökme sezonunda olduğu için Ağustos haftada 1 kere filtre temizliği yapıyorum ve filtrem Dolphin 5 watt a göre iyi bir çekimi var ve memnunun ..

Temizlik Öncesi Sünger:
mailto:/2h6anly.jpg

Süngeri tazyikli su altında diş fırçası yardımıyla temizliyorum diğer türlü tamamen temizlenmiş olmuyor.. Diş fırçası sert olursa daha iyi olur direk pislikleri alıyor süngerden..

Temizlik Sonrası Sünger:

mailto:/o9e7bo.jpg

Son olarak karbonu temizleye geldi sıra karbonu ince süzgeçte iyice yıkıyorum daha sonra bir kaseye koyup bir tarafından su doldurken diğer tarafından taşarken kalan pislikler gidiyor .. Sonuçta su berrak kalıyor .

mailto:/5whu2r.jpg

Filtrenizi haftada 1 temizlerseniz performansı artacaktır lütfen ihmal etmeyelim :)

Cvp: İç Filtre Temizliği

yaşarcan diş fırçasıyla girişirken dikkat et. süngeri yırtma. haftada bir bu hale geliyorsa bence haftada ikiye çıkar temizliği.

Bu daha 4 günlük hali abi .. Dış filtreye geçince rahatlarım inşallah

bayağı bir rahatlarsın. 4 günde bu kadar yoğun kir olması enteresan bir de hayvan tek olunca. kir resmen mayalanmış. olmadı metilen damlat suya. bu haliyle tam bakteri üretme tesisi olmuş.

Yasarcan ben ayda bir yapiyordum anca buladar oluyordu masallah iyi pislenmis :)

Yasarcan bu 4 gunlukse aklima jakuzide cok az su oldugu geliyor hic bir sekilde olcme sansin oldu mu ?

abi su çok buharlaşıyor alan geniş olduğu için ortalama hergün 6 da biri kadar su ekliyorum ama yarın alıp damlatırım bencede iyi olur.. Bende anlam veremiyorum abi bu kadar pisliğe bide hergün jakuzinin dibiden defalarca su çekiyorum biriken toplu kırıntıları pislikleri çok yoruyor beni

bir jakuzinin alanını ölçeyim yazayım alisarp bir dakika

Jakuzinin en dar yerindeki su ölçüsü 120 55 15 litre hesabı yapmayı bilmiyorum malesef

100 litre su yapiyor yasarcan fakat yukseklik kaplumbagan icin az ama kirliligin nedeni bundan degilmis demekki
1 dm kup 1 litre yapiyor

Yaz aylarında 500 600 litre arası su oluyor demekki o 100 litreye ek olarakta 60 15 15 su var büyük alanı eklersek..

Tek çözüm dış filtre Alisarp başedemiyorum bu şekilde

Gerçekten çok yoğun bir kirlilik var. Dış filtreye geçince hazne büyük olunca daha rahat edersin. Bu arada dış filtreyi aşağıda konumlandırmak gerekiyorya bunu nasıl yapacaksın.

yaşarcan boy*en*yükseklik/1000= hacim'dir.

Abi onu sürekli düşünüyorum işte ve hiçbir fikrim yok nasıl olur banyoyu kazamam altta hem borular var jakuziyi kaldıramam nasıl olur ki?

az da olsa jakuzi yerden bir 15-20 cm yukarda. fazla sıkıntı olmaz sanırım seyfi özhan (Deadly Sto(R)m) akvaryum yerde dış filtre yanında kullanıyordu. bir sıkıntı vermedi.

Ama kışları su seviyesi dış filtreden aşşağıda olucak abi napsam bilemiyorum

su belli bir seviyede olmalı daha düştüğünde dış filtreyi kullanamazsın o zaman iç filtreye dönmek zorunda kalacaksın.

El yapimi birsey dusunebilirsin sanirim yasarcan ?

Yada hiç bilmediğimiz bir arkadaşın kullandığı tepe filtreleri incelemek gerekebilir. Gerçi bunların performansınıda, içerik yapısınıda bilmek gerekir.

Gerçi bunlarda iç filtreden farksız gibi. Otuz.com da var.
mailto:/index.php?cPath=9420_9028_9131

bunun tek artısı ne olur. pislik çeken hazne su dışında dolayısıyla sökerken kolaylık sağlıyor pisliğin suya salınımı olmuyor. yalnız montaj açısından akvaryumda kullanılabilir. jakuzide taş kuru alana oturtulabilir.

yinede fazla esprisi yok.

Sanırım en iyisi el yapımı dış filtre yada akvaryum peojesi meydana gelebilir.. Ama el yapımı olsa bile yine dışarda olucak ama onu yine yüksek biryere alabilirim sanırım

Bende bu yöntemleri uyguluyorum.Teşekkürler.
Peki dış filtre de malzemeleri yıkıyor muyuz?

Geri