Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Filtre ve Dış Filtre

Tuguberk

Yeni Üye
Arkadaşlar iç filtre min bozulması sonucunda yeni bir iç filtre alacağım. Bazı yerlerde dış filtreye gerek duyduğunu söylüyorlar. Bu doğrumu doğruysa hangi filtreleri almalıyım.

Cvp: İç Filtre ve Dış Filtre

Tuguberk' Alıntı:
Arkadaşlar iç filtre min bozulması sonucunda yeni bir iç filtre alacağım. Bazı yerlerde dış filtreye gerek duyduğunu söylüyorlar. Bu doğrumu doğruysa hangi filtreleri almalıyım.

Öncelikle `CEM ` abi daha net bilgi verecekdir ama ben bildiklerimi size aktarayım belki işe yarar :)

kaplumbagaların akvaryumunun sürekli temiz olması gerekir aksi takdirde `KULAK İLTİHABI ` hastalıgı ile baş başa kalırsın :D !

ic filtre ve dış filtreler akv yi sürekli temiz tutmaya yarar ! ama yok ben sürekli suyunu degiştiririm felan dersen buda bir cözüm degil ! cünki [font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]“SU KAPLUMBAGALARI,”[/font]  sosyal bir hayvan degildir yagni pek haşir neşir olmamak daha tercihimizdir (hem onlar bende bizim icin ) bu yüzden ic filtre şart gibi duruyor ! ayrıca öneri istiyorsan ben ögrenciyim 25 tl ye şu ic filtreyi aldım ve bayagıdır benimle saglam tş gibi taş ::D LİNK İCİN TIKLA

Cvp: İç Filtre ve Dış Filtre

ben konuyu yanlış okumuşum  
EĞER AKV KÜCÜKSE İC FİLTRE İŞ GÖRÜR
ancak büyükse dış filtre şart

Dış filtre tabiki daha iyi. Filtre malzemeleri takviyesi ile su kalitesi uzun süre korunur. Sık su değişim olayı ortadan kalkar ama ben ömürlük akvaryumda tek kalemde iyi birşey alınması taraftarıyım.

Akvaryum hacmi nedir ? Belirleyici olan budur. Hayvan büyük akvaryum küçük ise kir oranı artarak devam edecektir.

O akvaryuma dış filtre olmaz. Tek hayvan varsa ve kabuk boyu 6 cm olmuşsa akvaryumu yenilemen şart. İç filtre amonyağı süzmez. Kir yoğunluğu arttıkça sık su değişimi yapmak zorunda kalırsın. Bu da hayvan için iyi olmaz. Ömürlük yerine ara geçişli bir akvaryum ile devam edeyim dersen. 80*35*45h civarı bir akvaryum iyi olur. Hayvan sayısı ve kabuk boylarına bağlı 1-2 sene arası götürür. Filtreyi de buna göre alırsın.

Akvaryumun büyük olması ve buna göre dış filtre kullanımı temizleme süresini uzatır.

Geri