Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre ve temizlik

Zeck

Bronz 1 Üye
Merhaba arkadaşlar. 50 litreye 5 w lık iç filtre kullanıyorum. Bilinçli olmadan almıştım açıkçası bu filtreyi ama memnun kaldım. 1 buçuk ay geçmesine rağmen suyun renginde bi bulanıklık ve ya koku olmuyor. Yalnız koku veya renk değişimi olmasa da suyu sık değiştirmem gerekir mi. Zaman zaman kısmi değişim yapıyorum. Örneğin su üstündeki derileri toplarken üç kap su aldıysam buharlaşmayı da hesaba katarak 4 kap su ekliyorum filtreyi haftada bir temizliyorum. Bu durumda ne kadar sürede bir tam değişim yapmam gerekir?

Cvp: İç filtre ve temizlik

tam değişim belirgin koku, renk ve pisliğin yoğunlaşması (yosun, alg vb) önlenemeyecek duruma gelirse veya mantar oluşumu gözlenirse yapılır onun haricinde kısmi su değişimleri işi götürür.

zaten su değişiminden önce filtreye bakılmalı kir yoğunluğu varsa filtre haftada ikiye çıkarılmalı. öncelik filtre temizleme süresini artırmaktır.

Sık sık kontrol ediyorum. Çok yoğun kirlilik olmuyor ama yinede temizliyorum. Yalnız çok kum birikiyor içinde bu normal mi?

Buradaki konu kokmasada su değerleri uygunsuz duruma gelebilir durumu olmalı. Bu nedenle test kiti ile arada kontrol etmek gerekir. Su değişimleri iki ayda bir 1/3 alınarak yapılabilir. Bu süre uzun geliyorsa zamanla kısaltılır. Tam temizlik yılda bir kez yapılabilir. Bunda da gene akvaryum içerisindeki eski sudan bulundurmak gerekir.

Kum aşırı birikmemeli. Benim dış filtre çekiş borusunun ızgarası kuma gömük olduğu helde aşırı kum gitmiyor. Eğer kum aşağıda kalıyorsa sorun olmaz.

Test kiti nedir yani nerden temin edebilirim?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=197&urn=12219

Pet shoplarda bulunur. Her bir konu için ayrı olan daha hassas olanları var ama bu karma kitler kaplumbağa akvaryumlarında bence yeterli olur. Belli değerleri gösterdiğinde su değişimi önerisi de veriyorlar. Bende tetra var. Onda Nitrat, nitrit seviyelerinin ileri boyutlara çıkması durumunda su değiştir diyor.

Anladım. Teşekkür ederim. Bilmediğimiz çok şey var.

önceden deri kalıntıları koku yapmaz diyordum. fakat bu son iki günlük deneyimime göre deri parçalarının da kokuya neden olduğunu gördüm. su da bekledikleri zaman çürüme süreciyle birlikte koku bariz olarak açığa çıkıyor. çok değil ama var.

Geri