Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Iç Filtre Yardımı

Metehan2692

Yeni Üye
Katılım
17 Ağu 2019
Mesajlar
3
Herkese merhabalar. Eşim 2 tatlı  belamızı görev yaptığı  yerde bir avcıda çok kötü durumda görünce dayanamayıp almıştı. Şu an 3. yaşlarını bitirmek üzereler. Kars'ta görevliyiz  ve şu ana kadar 5 akvaryum değiştirdik. Artık  en son geçen ay memleketten (Eskişehir) 200 lt akvaryum aldım. Bugüne kadar hep karstan buraya burdan karsa taşıdık  yolda otellere girip odamıza aldık ama 200 lt akvaryum ile arabaya sıkışıp onları da sürekli  sürüklemek  istemiyorum. Ki zaten orada kendimize zor bakıyoruz onları da yorduğumuz yeter.  Rizeden karsa karstan eskisehir e 3er defa gidip geldiler. Artık2 senelik görev bitene kadar ailem bakacak
Haftada 1 ya da 10 günde 1 sularını değiştiriyorum ic filtre büyük ama yetmiyor. Dış filtre baktım  ben bile çalışma prensibini anlayamadım  ailem cok zorlanır bakımı  ve temizliğini yaparken. Zaten ona yer de yok
 Birine danıştım  çok kaliteli iç filtre alırsan en azından ayda 1 değişir suları dedi. Eheim ürünlerinden çok memnun olduklarını gördüm.  Ama onda da dış filtre gibi 3 farklı sünger var sanırım sürekli değiştirmek gerekir mi? Veya siz ne önerirsiniz malum 200 lt su hadi kuru alan payı ile 150 ltye düşsün.  Kendim 2 saatimi veriyorum ailem bu kadar uğraşamaz.  Eheim mi yoksa başka ürün mü önerirsiniz
 
Kaplumbağalarda iç filtrenin en kalitelisi dahi suyu 1 ay temiz tutamaz. Sonuçta kir düzeyindeki artış bir yana idrarı yani amonyağı süzmez. Yoğunlaştığında amonyak patlaması yaşanır, hayvanlar amonyak zehirlenmesine uğrar.

Bu noktada çare uygun filtre malzemeleri ile dış filtre kullanmak, bununla filtre temizleme süresi 3-4 ayı bulur. Aradaki kısmi su değişimleri ile su tazelenir ve genel temizlik zamanı uzar. Genel temizlik filtre işlevini yitirmeye başladığında temizlenir. Su sararmaya başlar. Bazı malzemeler atılır bazıları yıkanıp yeniden kullanılır. Hayvanlar büyüdükçe kir oranı artacağında filtre temizlik süresi kısalır. Dış filtre sürekli temizlenme olayı olmasa da temizleme zamanı uğraştırır. Filtre su kalitesi bozulduğunda temizleneceği için buna akvaryum temizliği de dahil olacak ve temizlik süresi 5-8 saat arası bir zaman alacaktır. Malzemelerinin maliyeti de cabası.

Bunda biz zorlanırken ailenin yapması zor olacaktır.

Ben sobo 808c korner filtreyi öneririm. İki haznesi var. Alt hazneye seramik koymuşlar. Onları çıkarıp elyaf koyarsan kiri çok güzel çeker. Üst haznede sünger var. İster durabilir istersen carbon-zeolit ikisi bir arada filtre malzemesi var. Ondan koyar amonyak, ağır metal vs. Bunları da süzersin. Birkaç markanın var ben zamanında fluval carbon-zeo kullanmıştım. Tabi bunu filtre torbası içine koyacaksın. Ti-sert marka torbalar güzel. Yada bu müjdenin diz altı kadın çorapları var ucuz ondan alıp içine doldurulabilir.

Handikapına gelirsek filtre 30 cm boyda bu sebeple en azında 31-32 cm su yüksekliği olmalı. Filtre hazne tırnağı hazneyi çıkarmada sıkıntılı kırılabilir. Yanlama tutarak ayrılmalı öne arkaya kastırılmamalı.

Filtrenin vanalı hava kabarcığı çıkarma olayı var. Gece ses rahatsız ederse kapatılabilir. Bu suya oksijen vererek su kalitesini yükseltir. Amonyak uçarken oksijene bağlanır. Suya oksijen girmezse amonyak olanı bitirir ve su çabuk kirlenir. Elyaf alt hazneye ıslatılarak yerleştirilir bunda herhangi bir markanınkini alabilirsin. Haznede çok sıkı olursa su emiş azalır filtreyi zorlar;gevşek olursa bu sefer su boşluktan elyafa temas etmeden geçer.

Temizlik zamanı ızgara içinde elyaf kahverengi renge döner. Bu görüldüğünde fişi çekilip filtre uygun boyda poşete geçirilip çıkarılır. Aksi halde çıkarılırken kir suya akar. Elyaf çıkarılıp kirli olan bölüm sıyırılıp atılır, temiz kısmı yıkanır ve eksilen yerine yeterince eklenip yerine yerleştirilir. Böylece elyaf ziyanı fazla olmaz.

Uzun vadede ömürlük akvaryum gerekiyor. İki hayvan için 100×50×60h ve 10 mm cam kalınlığı yeterli. Hazır akvaryumların camı ince olduğu için kabuklarını vurup kırabiliyorlar. Kuru alan cam üstünde olursa su yükselme olanağı olur velakin ağır olacağı için hazır akvaryumlar bu baskıyı kaldırmaz. Dış filtreyi bu vakit alırsınız. İç filtre ise çöp olmaz onu da sudaki derileri toplamada yine kullanmaya devam ederiz.
 
Aslında ankarada olsaydınız benim sistemi komple uygun fiyata verirdim. Tayin çıkarsa haberiniz olsun.
 
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim dün buraya yazdığımdan beri sürekli sayfayı yeniliyordum ama yarım saat önce eheim 200 biopower sipariş ettim:( En azından o filtreyi temizlemeleri kolay olur diye düşündüm. Ankara'da olmanız da önemli değil çünkü onlar için herşeyi yaparım. Ölümden kurtarıp tekrar hayatlarını riske atmak istemem. Amonyak konusunu bilmiyordum çok iyi oldu öğrendiğim sağ olun. Artık en azından su kirlenmese de yarısını falan düzenli olarak değiştirirler. Aslında içim hiç el vermiyor sahiplendirmeye hiç kalkışmadım çünkü kimseye güvenmiyorum. Ailem en azından sürekli bilgilendirir beni. Mecburuz dediğim gibi; hayvanlar 3 yılda yaklaşık 10 bin km yaptılar onlara da üzülüyorum. Ki kaldığımız yerde dediğim gibi kendimize zor bakıyoruz şartlarımız kötü..
 
Geri
Üst