Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre yavru kaplumbağalar için

emrahkilickara

Yeni Üye
2 adet yavru kaplumbağa için
50X27 akvaryumda su yüksekliğide 16 cm civarı 22 litre ediyor bu yukseklik yavrular için ideal mi ve hangi iç filtreyi almam gerek.

5w lık bı filtre alsanız yeter 250tl internette pet shoplarda daha ucuza bulabilirsiniz

Su yüksekliği uygun. Tam batabilen su ısıtıcı içinde minimum sınır 15 cm.

Bu akvaryuma uygun filtre hayvanlar yavru olduğu için sunsun hj 732 dir. İleri dönük düşünürseniz sunsun hj752 daha iyi olur. Sirkülasyon şiddetini bir şekilde hallederiz.

Cem hocam baktımda hj 732 de şelale filtresi çıkmıyormuş hj-111B de bu aparattan var ama küçük gibi biryandanda 752 yi düşünüyorum fazlamı gelir emiş gücü şelale aparatıyla bişekilde cama falan vurdururuz suyuda emiş gücü yorar mı hayvanları kafam karıştı

Su üstünden cama vurdurarak şiddet azaltılabilir. Şu an belki hayvanlar bir parça sıkıntı yaşayabilir ama ileri dönük olarak 752 daha uygun. Bir noktada da sirkülasyon faydalı. Hayvanlar su akışına karşı yüzerek bacak kaslarını geliştirir. 6 cm kabuk boyu sonrası için bir sorun oluşturmaz.

Su üstünden cama vurdurarak şiddet azaltılabilir. Şu an belki hayvanlar bir parça sıkıntı yaşayabilir ama ileri dönük olarak 752 daha uygun. Bir noktada da sirkülasyon faydalı. Hayvanlar su akışına karşı yüzerek bacak kaslarını geliştirir. 6 cm kabuk boyu sonrası için bir sorun oluşturmaz.
Hocam smart ısıtıcı alıcaktım 15 cm boyunda 25 w ama markaya gğvenemedim o yüzden aquel aldım 18 cm ve hj732 de 20 cm su kaplumbağaları 12 cm derinlikte şuan bu cihazlarla derinliği minimum 22 cm olucak sorun olur mu.Ya da ısıtıcı ve filtreyi akvaryuma yan koysam problem olur mu

Smart en kalitesiz ısıtıcı. Aqueli bilmiyorum. Kutusunda completely submersible/diversible yazıyorsa yada resim olarak varsa tam batar.

Filtreyi yatay konumlandırabilirsiniz. Filtre motoru su dışında olmamalı, su soğutuyor.

Smart en kalitesiz ısıtıcı. Aqueli bilmiyorum. Kutusunda completely submersible/diversible yazıyorsa yada resim olarak varsa tam batar.

Filtreyi yatay konumlandırabilirsiniz. Filtre motoru su dışında olmamalı, su soğutuyor.
Asıl merak ettiğim 4 cm kabuk boyları 22 cm derinlik sorun olmaz değil mi kaplumbağalar için şuan 12 cm derinlik

Hayvanlar 12 cm suda yüzmeye alıştılarsa sorun olmaz. Yalnız yüzeyde durmayı öğrenmiş olsalarda rampadan uzak tarafta tutunacakları bir tünek olması iyi olur.

Ön cama su yüzeyi hizasında vantuzla tutturulmuş küçük oklava yada plastik boruyu tutturabilirsiniz.

Burunları su dışında gövdeleri su içinde tutunacakları ipek yapraklı yapay bitki yada dekor olabilir.

Geri