Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre ?

niqotyn

Yeni Üye
yeni aldığım e jet 905f marka iç filtremi daha kullanmak nasip olmadı fakat su çıkışında dışarı sarkıtılıcak bir hortum var.hortumu kullanmak şart mı yoksa isteğe bağlı mı bilemedim ilk defa iç filtre kullanıcağım için?yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler

o hortum akvaryuma dışarıdan hava alıp akvaryumun oksijen seviyesini artırmak içindir.bu hortum balık akvaryumları için gereklidir.kaplumbağalar oksijeni havadan aldığı için sudaki oksijeni artırmaya gerek yoktur

genç kaplumbağa' Alıntı:
o hortum akvaryuma dışarıdan hava alıp akvaryumun oksijen seviyesini artırmak içindir.bu hortum balık akvaryumları için gereklidir.kaplumbağalar oksijeni havadan aldığı için sudaki oksijeni artırmaya gerek yoktur

Acizane bu konuda izninizle bir katkıda bulunmak istiyorum sanırım siz kaplumabağa bakıcılarına faydalı olacak.Doğru söylüyorsunuz kaplumbağalar akciğer solunumu yaptıkları için su içinde hava almazlar karasal alana çıkarak hava ihtiyaçlarını giderirler;Ancak iç filtrenin üç görevi vardır 1-suyu emerek kaba tortuları altındaki süngerde toplanmasını ve oradan süngerin temizlenerek kaba pisliklerin atılmasını sağlar 2-Akvaryum içinde suyu hızla alıp verdiği için akvaryum içinde sirkülasyon sağlar hareketli su daha geç yosun tutar ve daha geç kokar 3-İç filtre hortumu sayesinde aldığı ve akvaryum içine verdiği hava (kabarcık şeklinde) sayesinde akvaryum suyunun kokmamasını,yosunlanmamasını sağlar NOT=ben şu anda Paludaryumumda dış filtre kullanıyorum ayrıca akvaryumunn içinde iç filtre kullanmaktayım yukarıda bahsettiğim özelliklerin yanında paludaryum içindeki sirkülasyon sayesinde paludaryum tabanındak oluşabilecek irili ufaklı tortuları hareketlendirerek dış filtrenin çekebilmesine ve temizleyerek tekrar paludaryum içine geri vermeye yaramaktadır.Böylece Paludaryumunuz veya Akvaryumunuz çok daha temiz,sağlıklı ve berrak bir ortam sağlanmış olur.

bunu bende eskiden öğrenmiş ve uygulamıştım fakat gözle görülür bir fayda görmedim ve sese katlanamadığım için söktüm

İki buçuk yıl önce hediye olarak bana gelen iki kaplumbağam var. Ben onların akvaryumda bakılması gerektiğini birkaç ay önce bu siteden öğrendim. Akvaryum edindik ama iki günde suyun içi görünmez oldu. içine Sobo diye bir filtre aldım ama bir işe yaramadığı ortada. Ben Amasyanın bir ilçesinde yaşıyorum. Burada bir tane pet shop var ve marka bulmak mümkün değil. Sizden ricam bu iç filtre ve dış filtre olayını okuma yazma bilmeyen çocuğa anlatır gibi anlatın inanın hiç bilgim yok. Ve ne olur marka model ve bunları alabileceğim bir internet sitesi önerin. Yemler konusunda da aynı sorun söz konusu Sanyu taneli yem hariç hiç bir ürün buralarda yok tek çare internetten alış veriş. Yardımlarınızı bekliyorum.

pinarayse benim filtre hakkında bir bilgim yok...ancak yemler hakkında var..site olarak www.otuz.com www.mamasepeti.com sitelerini önerebilirim...gelelim yemlere ...ilk olarak 2-3 adet ana yem gerek sana sanyu,sera,tetra markalarını öneririm..sanyu turtle stick,sera raffy p, tetra fauna bunlar ideal yemlerdir..ek yem olarak kurutulmuş karides uygundur..arrada sırada evdeki yiyecekler yeşillik,meyve vb.. verilmesi ve verilmemesi gereken meyve sebzeleri sitedeki beslenme bölümünden bulabilirsiniz....umarım yardımcı olabilmişimdir yemler konusunda...

pinarayse şimdi ben sana anlatayım:filtreler çok çeşitlidir.iç,dış,şelale,pipo vs.
İÇ FİLTRELER genel olarak suyu alttan alıp bir süngerden geçirerek akvaryuma verir ve bu filtreler gerek görüntü,gerekse yetersiz filtrasyon yönünden benim tercihim değiller.

mailto:/img/big/hf900.jpg

DIŞ FİLTRELER ise 2 hortum ve 1 kutudan oluşurlar.tabi buna musluk filanda ekleniyor ama bazı markalarda.en iyi temizliği bu filtreler yaparlar.hortumlardan biri suyu kutuya çeker ve kutuya koyduğun malzemelerden(sünger,elyaf vs.)geçirerek diğer hortumla akvaryuma geri verir.

mailto:/img218/9017/dscf0619va2.jpg

ŞELALE FİLTRELERDE ise mantık dış filtrelere yakındır.şelale filtre akvaryumun camına takılır ve suya giren hortumuyla suyu alır ve içindeki malzemelerden(sünger,elyaf vs.) geçirerek suyu şelale şeklinde akvaryuma geri akıtır.anlamadıysan resime bak anlarsın çünkü anlatması biraz zor

mailto:/img/big/778-502.jpg

mailto:/img/big/772-360.jpg

PİPO FİLTRELER ise genellikle küçük akvaryumlarda kullanılır ve kaplumbağa akvaryumlarında tercih edilmezler çünkü bu filtrelerin mekanik(katı atıklar) filtrasyon kabiliyeti düşüktür.fakat biyolojik(suyun rengini parlatan bakteriler) filtrasyonda çok üstündürler.fakat dediğim gibi büyük akvaryumlarda kullanılmazlar.pipo filtreleri çalıştırmak için bir hava motoru gerekir ve hava motorlarıda çok sesli olduğu için pipo filtrelerin tercih edilmemesine katkı sağlar

mailto:/img/big/rs-230k.jpg

siz bana akvaryumunuzun litresini söyleyin(genişlik*yükseklik*en) ben size filtre hakkında bilgi veririm

genç kaplumbağa' Alıntı:
pinarayse şimdi ben sana anlatayım:filtreler çok çeşitlidir.iç,dış,şelale,pipo vs.
İÇ FİLTRELER genel olarak suyu alttan alıp bir süngerden geçirerek akvaryuma verir ve bu filtreler gerek görüntü,gerekse yetersiz filtrasyon yönünden benim tercihim değiller.
örnek:mailto:/img/big/hf900.jpgDIŞ FİLTRELER ise 2 hortum ve 1 kutudan oluşurlar.tabi buna musluk filanda ekleniyor ama bazı markalarda.en iyi temizliği bu filtreler yaparlar.hortumlardan biri suyu kutuya çeker ve kutuya koyduğun malzemelerden(sünger,elyaf vs.)geçirerek diğer hortumla akvaryuma geri verir.
örnek: mailto:/img218/9017/dscf0619va2.jpg
ŞELALE FİLTRELERDE ise mantık dış filtrelere yakındır.şelale filtre akvaryumun camına takılır ve suya giren hortumuyla suyu alır ve içindeki malzemelerden(sünger,elyaf vs.) geçirerek suyu şelale şeklinde akvaryuma geri akıtır.anlamadıysan resime bak anlarsın çünkü anlatması biraz zor
örnek: mailto:/img/big/778-502.jpg
örnek 2: mailto:/img/big/772-360.jpg
PİPO FİLTRELER ise genellikle küçük akvaryumlarda kullanılır ve kaplumbağa akvaryumlarında tercih edilmezler çünkü bu filtrelerin mekanik(katı atıklar) filtrasyon kabiliyeti düşüktür.fakat biyolojik(suyun rengini parlatan bakteriler) filtrasyonda çok üstündürler.fakat dediğim gibi büyük akvaryumlarda kullanılmazlar.pipo filtreleri çalıştırmak için bir hava motoru gerekir ve hava motorlarıda çok sesli olduğu için pipo filtrelerin tercih edilmemesine katkı sağlar
örnek: mailto:/img/big/772-360.jpg
siz bana akvaryumunuzun litresini söyleyin(genişlik*yükseklik*en) ben size filtre hakkında bilgi veririm
Resimler düzenlenmiştir...

35 litre akvaryumunuz.ben size kendi kullandığım ve şu anda evcilal.com sitesinde kampanyalı fiyatıyla satılan resun cy-20 dış filtreyi öneririm.50 tl den 35 tl ye düştü.ben kullanıyorum ve çok memnunum
buyrun bakın bu benim filtrem ve akvaryumum:
mailto:/forum/9-gun-oldu-t-1981.html

Genç kaplumbağa, önerdiğin hatta verdiğin bağlantıda resimlerini gördüğüm resun filtre bugün elime ulaştı, bağladım fişe takıyorum su falan almıyor. Kurulum hakkında biraz teknik destek lütfen.

içine su koymadan çalışmıyor maalesef bende o filtreyi kullanıyorum tamamen su doldurup ondan sonra kapağı kapatacaksın ondan sonra çalıştır.
İçinde biraz hava kalacaktır zaten onuda biraz sağa sola sallayıp bir şekilde çıkartırsan gayet güzel temizliyor :D:D
hatta ben içerisinden çıkar karbon filitreyi çıkardım bence sende çıkar ama sen bilirsin biraz suyu bulandırıyor çünkü suyu filitreye girdiği yerde önce halı gibi olan elyaflardan koydum pndan sonra seramik daha sonrada esas sünger geliyor bence gayet iyi oldu hatta cam gibi su yani o derece ama filitrenin debisi biraz düşük dikkat edilmesi gereken önemli bir konu ayrıca.

Edit alcatraz:Lütfen Türkçeyi daha düzgün kullanalım.

Teşekkür ederim. Su doldurup havayı da çıkarınca şu an tıkır tıkır çalışıyor. ÇOk teşekkür ederim. Ben bu siteyi seviyorum yaa :D

ben teşekkür ederim sevilmeyecek gibi değil zaten yardımlaşmak biraz bilgi biraz sohbet bir güzel de temizler içini pırıl pırıl olur o güzel olur ben de yaklaşık bir aydır suyu değiştirmemiştim sadece filitreyi temizledim su temiz ama sadece sararmıştı okul için evden uzak kalınca pek ilgilenemiyorum bende bakalım eve döneceğim ben de yarın Allah tan bizimkilere ne yapıcaklarını söyledim de ilgileniyorlar biraz birde gideyim onların sularını değiştireyim ben de :D:D

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

Geri