pinarayse şimdi ben sana anlatayım:filtreler çok çeşitlidir.iç,dış,şelale,pipo vs.
İÇ FİLTRELER genel olarak suyu alttan alıp bir süngerden geçirerek akvaryuma verir ve bu filtreler gerek görüntü,gerekse yetersiz filtrasyon yönünden benim tercihim değiller.
örnek:mailto:/img/big/hf900.jpgDIŞ FİLTRELER ise 2 hortum ve 1 kutudan oluşurlar.tabi buna musluk filanda ekleniyor ama bazı markalarda.en iyi temizliği bu filtreler yaparlar.hortumlardan biri suyu kutuya çeker ve kutuya koyduğun malzemelerden(sünger,elyaf vs.)geçirerek diğer hortumla akvaryuma geri verir.
örnek: mailto:/img218/9017/dscf0619va2.jpg
ŞELALE FİLTRELERDE ise mantık dış filtrelere yakındır.şelale filtre akvaryumun camına takılır ve suya giren hortumuyla suyu alır ve içindeki malzemelerden(sünger,elyaf vs.) geçirerek suyu şelale şeklinde akvaryuma geri akıtır.anlamadıysan resime bak anlarsın çünkü anlatması biraz zor
örnek: mailto:/img/big/778-502.jpg
örnek 2: mailto:/img/big/772-360.jpg
PİPO FİLTRELER ise genellikle küçük akvaryumlarda kullanılır ve kaplumbağa akvaryumlarında tercih edilmezler çünkü bu filtrelerin mekanik(katı atıklar) filtrasyon kabiliyeti düşüktür.fakat biyolojik(suyun rengini parlatan bakteriler) filtrasyonda çok üstündürler.fakat dediğim gibi büyük akvaryumlarda kullanılmazlar.pipo filtreleri çalıştırmak için bir hava motoru gerekir ve hava motorlarıda çok sesli olduğu için pipo filtrelerin tercih edilmemesine katkı sağlar
örnek: mailto:/img/big/772-360.jpg
siz bana akvaryumunuzun litresini söyleyin(genişlik*yükseklik*en) ben size filtre hakkında bilgi veririm