Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre

turtle..

Altın 4 Üye
mailto:/Atman-SIF-400-Internal-Filter-Ic-Filtre-168-Lt-hr,PR-6623.html
mailto:/Atman-SIF-600-Internal-Filter-Ic-Filtre-168-Lt-hr,PR-6622.html
70x50 35h boyutlarndakı akvaryumum ıcın hangısı uygundur???suan dusuk kapasıtelı selale fıltre kullanıyorum ve her hafta temızlemekten gercekten bıktım :( dıs fıltre alma ımkanım yok bu fıltreler işime yarar mı???

Cvp: iç filtre

İkiside sizin akvaryum için çok düşük debili. Açıklamalarda filtre debisine değil akvaryum kapasitesine bakmanızı öneririm.

peki tavsiye edebileceginiz bir ürün var mı ?? bu konuda hiç bilgim yok

mailto:/Sea-Star-HX-1380F-Akvaryum-Ic-Filtre-Saatte-1800L-25-watt,PR-8438.html

alcaksanız bu markanın biraz düşük debilisi alın. içine malzemede ekleyebilirsiniz. Hatta bende 1800 lüğünü almanız daha iyi içine malzemeleri koydukça debisi düşer zaten.

ben de onu sorcaktım. 70 litre akvaryum için hangi iç filtreyi önerirsiniz. şuan atman f101 iç filtre kullanıyorum ama daha küçük akvaryum ve çok iyi temizlemiyo gibi... büyüttüğüm zaman değiştirmeli miyim?

Şu anki aslında temizlemeli gibi ama filtre kalitesine göre değişir. Bunları da deneyebilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=8261
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=3528

Akvaryum büyüdüğünde değişmek en iyisi. Şu an kullanacaklarınız daha büyük akvaryum için yetersiz kalır.

sirkülasyon açısından eheimı dışarda tutarsak iç filtrede seramik milli 15 W ve 600 lt/h civarı bir filtre kiri daha sağlam çeker. ama hafta da iki defa yıkama filtrenin daha randımanlı çalışması için uygundur. yıkama kaçınılmaz fakat temizlemeden bıktım bu iş uzun vadeli olsun derseniz dış filtre iyi olur. ben tetra kullanıyorum. gerçi bugün kurup çalıştırdım gerek sessizliği gerekse kalitesi güzel. içindeki raflara gerekli ürünler konulabiliyor eheimda ise bu raf sistemi yok diye biliyorum. herşeyi üst üste diziyorsunuz kurulum kolay şeffaf gövde sayesinde içi gözüküyor ve performansa göre düşük wattlı olması sebebiyle az elektrik yakıyor fakat pahalıdır.

ilerde yeni akvaryuma geçiş yaparım dersen dış filtre alma ama uzun vadeli kullanırım dersen sedatın dediği tetra tec ex600 uygun olur. iç filtrede emrenin dedikleri veya bir üstü olabilir.

Bence dış filtre olacaksa ex 700 daha iyi olur.

Cem, Eheim klasiklerde sepet yok, profesyonellerde sepet var. Muhtemelen ayrım buydu. Yada slindrik olanlar sepetsiz, dörtgen olanlar sepetli.

dophin almanı tavsiye etmem özellikle FB3000 Serisini Feci Ses Yapıyor

Geri