Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Filtreden Korkuyor

Letizia

Bronz 4 Üye
Merhaba, kaplumbağamın iç filtresi ve akvaryum ısıtıcısı geldi akvaryuma koydum ama hiç suya inmedi ???? ne yapmalıyım

Nasıl konumlandirdin ? Şelalesi varmı ? Bir resim atarsan iyi olur . Istici ilk takarken hayvanı ayrı yerde tut. Isıtıcılı tak dene suyu 27° C olunca içine koy.
İlk başta yadirgar sonra alışır kendi haline bırak.

Şu anda evde değilim yarın akvaryumu temizlemeye başladığımda atarım fotoğrafını rahatsız olmasın diye kuru alanın altına koydum ama aldığım ısıtıcı 50watt pek ısıtmadı

Isıtıcı ve filtrenin resmini atarsan bakarız. Filtre tam su içinde olacak. Dışarıda bırakma. Isıtıcı tam batan model mi onu da kontrol et değilse üst plastik kısmı su dışında tüp su içinde duracak.

Isıtıcı dik konulmalıymış sadece üst kısmı su dışında olmalıymış markası Minjiang 50 watt. İç filtre ise İnternal Fılter Hx-200L markası Aqua Magic

Şimdi bir sorun yok alıştı :)

Filtre su yüzeyine yakın olsun geceleri üstüne çıkıp kafa dışarda gövde su içinde uyur.

Cvp: RE: İç Filtreden Korkuyor

cem' Alıntı:
Filtre su yüzeyine yakın olsun geceleri üstüne çıkıp kafa dışarda gövde su içinde uyur.

Yakın zaten öyle konumladım ama ben filtreyi kuru alanın altına koydum ve bizimki bu aralar hiç aktif değil hep ısıtıcının yanındaki süs bitkisi gibi birşey var onun üstüne duruyor gece gündüz yem yerken eskisi gibi oluyo bi sorunmu var acaba ?

Bu hayvanlar kendini güvende ve rahat hissettiği yerde durmaya meyilli sorun yok.

Kuru alana çıkması için çevresinde kimse olmaması ve lamba ısısını algılaması lazım. Diğer türlü çıkmaz. Tek hayvanlarda tedirginlik iki hayvana göre daha fazladır.

Isıtıcı filtrenin su çıkış kısmı önünde konumlandırılmalı böylece sirkülasyon ısınan su akvaryuma dağılır. Filtrenin açık köşede durması lazım. Temizlik zamanı geldiğinde oradan çıkarman zor olacağı gibi çektiği kiri suya verir.

Çalışırken vantuzları çıkarıp altından ya poşet yada maşrapa geçir sonra fişi çekip filtreyi çıkar böylece kirler suya dağılmamış olur.

Geri