Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtrenin çalışma aralığı

Dilan1903

Taç 2 Üye
Katılım
19 Ara 2015
Mesajlar
586
Merhabalar ben 3 haftalık kaplubağa sahibiyim fakat benim kapluşumun filtreden rahatsız olduğunu düşünüyorum. Filtrenin sürekli açık kalması şart mı? Ya da ne kadar aralıklarla açmalıyım?
 
Bende 3 haftadir besliyorum bende ayni konudan şikayetçiyim bilgili abiler ablalarin yorumlarina ihtiyacimiz var :(
 
Filtre sürekli çalışır. Kapanması durumunda tuttuğu kirleri suya bırakır. Eğer su yüzey üstünden akıyor ise geceleri su içine alın. İç filtre motoru su yüzeyinde durmaz. Soğuması için tamamen su içinde kalmalı. Su dışına konumlandırdıysanız su içine alın. Hava kabarcığı bırakıyor ise hortumun dış ucuna musluk takın gündüz açıp gece kapayın.

Eğer kaplumbağa açısından diyorsanız hayvanı rahatsız edecek şey sirkülasyonun olduğundan yüksek olması. Böyle bir durum varsa uygun konumlandırmalar denenmeli. Gürültü için diyorsanız buna zaman içinde alışıyorlar ama yukarıda anlattığım sebeplere göre gürültü miktarı düzenlenebilir.
 
Cvp: İç filtrenin çalışma aralığı

Teşekkür ederim ilginiz için dikkate alırım
 
Eğer olmazsa resim atarsın. Uygun biçimi birlikte çözeriz. Ben genelleme yazdım. Sendeki sebep ne kaynaklı yazmamışsın.
 
Cvp: İç filtrenin çalışma aralığı

Filtreyi açtığım zaman kuru alana çıkmak istiyo kapatinca suya girmek istiyor anladigim kadariyla rahatsız oluyo
Bişe daha sorcam bnm filtre quik fresh diye bi marka hava deil su alıyo suyu içine aldığı zaman onu filtreleyipmi bırakıyor yoksa aldığını direkt mi bırakıyo bi bilginiz varmı bu konuda?
 
Model nosunu yazmamışsın. Sünger hazneli ise kirli suyu çekip süngerden süzerek motor ucundan verir. Bu dışkı ve deri parçaları gibi kirleri tutar ama israrı temizlemez akvaryum hacmi ve kir oranına bağlı olarak belli zamanlarda çıkarılıp sünger ve haznenin temizlenmesi gerekir. Sünger temizliği haftada birden fazla olmamalıdır. Duruma göre haftada iki defa da temizlenebilir.

Hayvanın ufak olması ile birlikte tek olması da tedirgin olmasına sebeptir. Ama filtre çok gürültülü ise değişmende fayda var. Akvaryum çok küçük ise daha büyük bir akvaryum alıp ona göre filtre alman daha iyi olur
 
Cvp: İç filtrenin çalışma aralığı

Model nosu dediğiniz şeyi bulamadım resim olarak attım akvaryumum 50 ltre yawru kapluşum için büyük filtre de qürültüsüz filtrenin yerini değiştirdim sanırım böyle daha iyi oldu bi müddet sonra alışır diye düşünüyorum


Dilan1903' Alıntı:
Model nosu dediğiniz şeyi bulamadım resim olarak attım akvaryumum 50 ltre yawru kapluşum için büyük filtre de qürültüsüz filtrenin yerini değiştirdim sanırım böyle daha iyi oldu bi müddet sonra alışır diye düşünüyorum
 
50 litre için 500 civarı debi ve yeni nesil motora göre 10-12 watt güç uygun olur. Suyu kaçış boşluğunu göz önüne alarak max seviyede doldurmalısın. Akciğer gelişimleri için derinlikte önemli. Tabanda silis kum harici çakıl gibi ara boşluğu olan ve renkli ürünler kullanma.

Su 28 derece kuru alan 32 derece olsun. Küçükler hastalık konusunda hassastır. Bulunduğu yerdeki ortamdan dolayı üşümemesine dikkat etmelisin. Yem olarak sera raffy P ve raffy I yeterli. 6 cm kabuk sonrası tetra reptominde alırsın.
 
Serra raffy p arada karides pişmiş tawuk we yumurta weriyorum. Şuanlık renkli taş kullanıyorum ama yarın deniz taşı getirmeyi düşünüyorum iri taşlar war ya onlardan ilerde siris alcam ? teşekkür ederim
 
Tavuk verme. Bu yemden soğutacağı gibi ne olduğu da belli değil. Yumurtayı da mecbur kalırsan haftada veya 10 günde bir verebilirsin.

Renkli taşları at onlar salınım yapar. Hem hayvanı boyar hemde suyu içtiği için sağlıklı değil. Direk silis kum al. Çakıl türevi taşlar aralarına aldığı kirler ile göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin üremesine neden olur.

Silis www.juenpetmarket.com sitesinde balıklar bölümünde satılıyor. Sitenin arama kutusuna silis kum diye yazarsan direk çıkar.
 
Bu site qüwenilir mi peki alışweriş yapmak için bi bilginiz war mı ?


Bişe daha sorcam siris kum hangi renk olmalı ?
 
Siris değil silis kum. Silisin iki rengi var biri beyaz diğeri sarımtraktır. Yalnız beyaz olan mermer tozu veya quartz kum ile karıştırılabilir.

Bu site güvenli bir site ben sürekli bu siteden alışveriş yapıyorum. Pek çok arkadaşta önerim üzerine buradan alır. Burada gerek malzeme gerekse yem çeşitliliği diğer sitelerden fazladır. Ayrıca balık bölümünden de gerekli malzemelere bakabilirsin. 150 tl'lik mal alımında kargo ücretsizdir. Onun için gerekli ne varsa bu sınırı geçecek şekilde alırsan iyi olur. Not düşeceksen alım işlemi sayfasına girdiğinde kargo penceresindeki açıklama kutucuğuna yazarsın.

Ayrıca mamacı.net ve teleskop akvaryum ile de alım yaptım o firmalarda iyidir.
 
Sarı silis kum alsam olduğu gibi kullanabilirim doğru mudur?


Ve ya beyaz silis kum alsam sade olarak kullanabilir miyim zararı var mıdır?
 
Cvp: İç filtrenin çalışma aralığı

İç Filtre den rahatsız lık duyuyorlarsa en ıyısı dıs fıltre daha ıyı olur kaplumbağaların ıcın
 
1 tane kaplumbağam var ilerde dusunebilirim dış filtreyi çünkü çok çabuk kirletiyor suyunu
 
Cvp: İç filtrenin çalışma aralığı

Dilan1903' Alıntı:
1 tane kaplumbaqam war ilerde dusunebilirim dış filtreyi çünkü çok çabuk kirletiyo suyunu

Dilan evet haklısın cok kirletiyorlar  bende de iç filtre var 2 adet kaplumbağam var ya sahiplendireceğim yada sonunda dış filtre alacagım bende :D
 
Cvp: İç filtrenin çalışma aralığı

belli bir boya geldiklerinde suyun kirlenmesi çabuk olur. dış filtre ile bu çözülür fakat. kaplumbağalarla akvaryumun doğru orantılı olarak büyütülmesi önceliklidir. kaplumbağa başına en az 100 litre su olması gerekir. bu da aşağı yukarı kaçış boşluğuda hesaplandığında 150 litrelik bir akvaryuma tekabül eder. akabinde dış filtrede buna göre alınmalıdır. dış filtre pahalıdır. kullanılacak ek malzemelerde. onun için masrafı minimum düzeye indirmek için ömürlük bir akvaryum alıp dış filtreyi buna uygun almak daha karlı olur. tek seferde hepsi tamamlanır.
 
Evet silis kum aldım bunun hakkında da sorum olacak yardimci olursanız sevinirim.
-kumu kullanmadan önce suyla yıkamalı mıyım?
-akvaryumu tamamen bosaltip temizlemek istediğimde bu kumu dipten tamamen alıp nasıl temizlemeliyim ?
-filtre kumu çeker mi?
-kum suyun içinde uçuşur mu?

Teşekkürler..
 
Silis kum ağır kumdur. İlk başlarda tozlaşma olur onun harici havalanmaz.

Akvaryumdan mantar yoksa kumu boşaltmana gerek yok. Yüzeydeki kirleri dip sifonu (süpürgesi) ile alacaksın. Bu pisliği kimyasal değmemiş sadece akvaryuma ait kovaya dolduracaksın. Çekim sırasında biraz kum da dolar. Kova dolunca suyu tuvalete yavaşça dök. Kum gitmeyecek. Sonra temiz su doldur çalkalayıp kumu yıka ve o suyuda döktükten sonra kumu akvaryuma tekrar boşalt. Bu şekilde kum kaybı minimum olur.

Kumda kenarlarda yosunlaşma olabilir. Kir temizleme işleminden sonra kumun o bölgeleri ile birlikte komple karıştırıp suya çıkar ve onu da maşrapa ile kovaya doldurup al. Yapacağın bu. İlk başlarda zor gelebilir ama zamanla alışırsın. Filtre tozlaşan kısım hariç normal dengeye geldiğinde sen veya hayvanlar kumu havalandırmadığı sürece filtre çekmez. O çekeceği miktarda çay kaşığının yarısı kadar olmaz.

Gelelim ilk yıkamaya. Yine kimyasal değmemiş temiz küçük bir leğene veya tencerede olur, kumu 2-3 kg gibi az oranlarda koy. El yakmayacak sıcaklıkta su doldurup elinle karıştırıp mıncıklayarak toz ve kiri suya çıkar bulanıklaşınca bu suyu döküp tekrar su doldur. Bulanıklık gidene kadar bu işlemi defalarca yap. Sonra kaynar su doldur ve ara ara karıştırıp suyun her yerine nüfuz etmesini sağla ve soğuyana kadar bırak. Sonra normal sıcaklıktaki su ile son bir defa durula ve akvaryuma yavaşça dök. Her ne kadar yıkasanda yine bulanıklık olacaktır. Filtreyi çalıştır yarına kadar su berraklaşır. Bu süreçte saat başı bir iki defa filtrenin süngerini yıka yapışan tozlar gitsin.

Filtreyi çıkarırken önce maşrapayı altından yavaşça geçir. Sonra fişini çekip öyle çıkar. Önce fişi çekersen veya maşrapa kullanmadan çıkarırsan bütün kir suya tekrar dağılır.

Bu bulanıklığı kısa sürede çözmek için bütün kumu koyduktan sonra tabanı karıştır tozlar kalksın arkasından suyu maşrapa ile kovaya doldur. Arkasından temiz suyu yavaşça akvaryuma dök. Bu süreci kısaltır ama unutma yeni ekleyeceğin su emsal sıcaklıkta olmalı. Hayvanları hasta edersin. Isıtıcının bu işlemleri yaparken fişini çekmeyi unutma.


Bir de ricam V yerine W harfini kullanma. Forum kuralları gereği imla kurallarına göre yazmak gerekiyor. Düzeltmek zorunda kalıyorum.
 
Geri
Üst