Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtreye elyaf koymak uygunmu ?

kerem erdem

Bronz 2 Üye
Merhaba,bu akşam Sera elyaf aldım.Filtremde şu anda sünger ve aktif karbon var. Elyafıda sünger ile aktif karbonun arasına koyacağım ki küçük pislikler aktif karbonda birikmesin.Sizce iç filtreme elyaf koymalımıyım? Herkese iyi sahurlar. :smile:

Cvp: İç filtreye elyaf koymak uygunmu ?

Elyaf koymanizda benim aklima gelen bir sakinca yok.

bu sistemde iç filtreyi kullanabilirsin ben de zamanında zeolitle böyle birşey yapmıştım. yalnız haznenin delikleri sadece sünger olan bölümdeyse işe yarar karbonlu kısımda su çeken delik varsa elyaf çekiş etkisini azaltacağı için su doğrudan karbon üstünden çekilir. sünger işlevsiz kalır.

Su çeken delikler sadece sünger olan bölümde Cem Abi.Yani karbonlu kısıma sünger tarafından temizlenmiş su gidiyor

tamam o zaman o şekilde güzel olur. büyük kiri sünger incesini elyaf ağır metal kireç vb'yi karbon çeker. yalnız temizleme yaptığında en az haftada bir uygundur elyafı hep değiş. koyduğun karbon 2 çorba kaşığından az ise 10-15 günde bir yenile.

Tamam Cem Abi. Az önce filtreyi temizledim ve elyafı koydum her filtreyi temizlediğim zaman elyafıda değiştiririm Cem Abi karbon 2 çorba kaşığından fazla Cem Abi.

o zaman 15-20 gün arası bir zamanda yenilersin.

Abi biliyorsun bu gunlerde genel temizlik yapiyorum, kafama bir soru takildida yukarida seninde yazdiklarina istinaden size de danisiyim dedim.
Simdi elimde aktif karbon bulunmuyordu ayrica yakin bir surede filtreyi tekrar acma sansim olmayacakti bende su ekledikten sonra (dogal olarak kirecli) su duzenleyici kullandim daha sonra biraz arastirayim dedim su duzenleyicisinin kireci yok etmedigini bildigim icin nasil yok edebilirim diye, bir sonuc bulamamis olmama ragmen karbonun da kireci yok etmedigini gordum, acaba bu dogru mudur ? Birde 20-30 gun karbon kullanilmis akvaryum suyuyla su duzenleyicisi kullanilmis akvaryum suyu icerik acisindan ayni gibi mi oluyor ?

benim karbon filtre hakkında okuduklarımda kireci de tutuğu yazıyordu. hatta arıtma cihazındaki su ile musluk suyu tadında belirgin bir fark gördüm. su düzenleyicinin esası sudaki ağır metalleri ayrıştırma. kireç konusundaki etkisi ne derece bende bilmiyorum. karbon filtre birkaç günde etkisini ancak gösterir bu su hacmine ve yeteri kadar kullanımına bağlı.

benim akvaryumdaki kir yoğunluğu filtreyede aksettiği için ayda bir temizliyorum dolayısıyla artık karbon kullanma bende mecburi hal aldı. lav substrat kullanmıyorum. bugün temizledim mesela, su şimdi pırıl pırıl. karbon koyduğun sepette sünger kullanma altlı üstlü elyaf olsun. benim esas kirlenme yemlerden dolayı; elden vermekten üşeniyorum direk suya atıyorum. buda tozuyup suyu kirletiyor. şimdi şöyle yapacağım. süzgece yemi koyup suya tutup tozunu attıktan sonra akvaryuma boca edicem. energili mecburi elden veriyorum ama stick yem ile uğraşılmıyor bir de ısırmaları cabası.

sizin eve lavabo altı 6 filtreli bir arıtma cihazı alın bence bu kadar akvaryum varken iyi olur. tabi sıkıntı bir sürü damacana kalabalığı olacak. benim ana banyo şu an damacanadan geçilmiyor 7 tane 19'luk; 16 tane 10 litrelik damacanam var

300 litreye doğru gidiyorum.

Tamam Cem Abi 20 günde bir değiştirim.Ç

Pardon, çok sağolun olacaktı.

Aritma sistemde sikinti aileyle yasadigim icin onlari ikna etmek olacaktir birde bu ara cok yuk bindirdim. Bu karbon konusu celiskili abi eger kireci elimine etmiyorsa, hayvanlarin kabukta benim niye kirec oldugu anlasilmis olacak sanirim bende artik damacanaya gecip karbondan oyle yavas yavas kurtulucam. Ben energil vs. de her yemi atiyorum akvaryuma, hacimler buyuk ve filtre kuvvetli oldugundan sikinti olmuyor sanirim, kotu isiriyorlar.

Ali Abi 1250 L'lik birleşik akvaryumun eve nasıl sığıyor birde ailen bişey demedimi? merak ettim şimdi

Zor sigiyor :D Benim kapi 78 cm akvaryumu cevirerek gecirdik oyle soyliyim enden sigmiyordu. Akvaryum adedi ve boyutunu yavas yavas, sindire sindire buyutunce sorun cikmiyor :) , zaten akvaryumlarin biri disindakileri benim odamda.
Tanitim konum; mailto:/forum/showthread.php?tid=12620

Şimdi anladım Ali Abi.Bu gidişle Siz sırf hayvanlar için bir ev tutmak zorunda kalıcaksın Ali Abi

Yok yok sen diyebilirsin, ilerde akvaryum odali bir evde oturma planlarim var insallah.

Şimdi konuna baktımda valla ne yalan söyleyim tek kelime ile ''muhteşem ötesi''. İnşallah mutludurlar Ali Abi.Akvaryum odalı bir ev ne mükemmel olur yaa Ali Abi valla canım kalıyor

bugün yapı markette lavabo altı karbon filtrelere baktım özellikle kloru ve kokuyu elimine ettiği de yazıyordu hindistan cevizinden elde edilen kömür. ama kireçle ilgili bir yazı bulamadım onu başka bir filtre hallediyor sanırım. reçineli membranlar olabilir. bir de siliphos diye kaya tuzuna benzer birşey var bu kireci yok ediyor ama canlılar için önerilmiyor içmek yasak. çamaşır ve bulaşık makinesinde musluk kısmına takılıyor bu da olmaz. ben yazlıktaki makinelere için almıştım işe yarıyor.

Yani senin lavabo alti filtrede kireci yok etmiyor mu abi ? Yoksa bu lavabo alti filtrelerin birkac kademsi var bunlardan birinde karbon tarzi birsey mi bulunuyor ?

Kireci ayrıştırıyor ama hangi filtre yapıyor bilmiyorum. Sediment filtrelerde temizliyor olabilir. 1 ve 5 mikronluk ipliksi iki adet var. Karbon filtrede ikisinin ortasındaki housingte.

Geri