Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Su Filtresi Önerisi?

blackonder

Bronz 4 Üye
Merhaba, iki tane kaplumbağam var. İç su filtresi arıyorum sessiz çalışan önerebileceğiniz bir marka var mı varsa linkini atabilir misiniz?

Kaç litre su için kullanılacak ve su derinliği ne kadar?

Bunu daha önce görmedim. Motor dalga motoru, kasa şelale filtre dediğimiz model ikisini birleştirmişler.

Mavi hortumu vantuzlardan geçirip cama yapıştırdın mı? Onları takmadıysan motor güçlü tazyik basıncı hortumu söker.

Şu üstünde gösterge olan tüp nedir onu bilmiyorum.

Motor komple su içinde duracak. Haznenin üstüne monte edilen 90 derecelik plastikler su üstünden akış sağlayan şeyler olabilir. O kısmı tam çözemedim.

Motor güçlü en azından 300 litrelik akvaryuma göre daha küçük akvaryumda şiddetli sirkülasyon yapıp hayvanları savurur.

Merhaba,Akvaryumum 18 litre
Sizce hangisini almalıyım hangisi daha iyi?
https://m.epttavm.com/item/72199981_tetra-filter-jet-400-sunger-ic-filtre-400-lts?gclid=CjwKCAiA9JbwBRAAEiwAnWa4QzpfFJbcqbgop5Iu8vfSNT5NZlVDaG9K-EdiZLvfcnbO3oVAD4ouRxoC_UEQAvD_BwE

https://www.hepsiburada.com/eheim-pickup-2006-ic-akvaryum-filtresi-p-PTANA1052006020?magaza=NetAkvaryumPet

Benim önerim önce akvaryumu yenilemen 50-60 litrelik bir akvaryum alırsan 1-1,5 sene kullanabileceğin gibi buna uygun alacağın iç filtreyi daha sonra ömürlük akvaryumda deri toplamada kullanabilirsin çöp olmaz.

Bu elindeki akvaryum birkaç ay ancak gider dolayısıyla alacağın filtre de çöp olur. Boşa para harcamış olursun.

1. Linkteki filtre pipo tip dediğimiz türden bu tiplerde sünger haznesizdir, açıkta durduğu için filtrenin fişini çektiğinde sünger üstündeki bütün kir suya boşalır.

2. Linkteki elindeki akvaryuma uygun ama dediğim gibi aldığına değmez ve fiyatı yüksek. Hayvanlar büyüdükçe dışkılama artacak ve bu filtre süzmede yetersiz kalacak. Takriben 3 ay sonra çöp olacak.

Elindeki akvaryum karantina akvaryumu olarak durabilir. Mantar gibi bulaşma riski olan bir durumda bu akvaryumda tedavi edersin.

Akvaryumda 30, 50, 60, 80 yada 100 litre bir akvaryum alabilirsin ne kadar büyük olursa ara geçişli akvaryum alma sayısı o kadar az olur. Daha uzun süre gider. Bununla birlikte iç filtre ve su ısıtıcısı yenileme de minimize olur. En son ömürlüğe geçeriz. Misal 100 litre bir akvaryum 12-13 cm kabuk boyuna kadar götürebilir ama hayvanların kabukları sertleşir ve kalınlaşır. Hazır akvaryumların camı genelde 6 mm, biraz daha büyükleri 7 mm dir. Hayvanlar panik halinde kuru alandan indiklerinde yada su içindeyken cama hızlı vurabilir bu camın çatlamasına neden olur. Onun için 12 cm sonrası hayvan için kalın camlı özel akvaryum yaptırmak sağlıklı olacaktır. Mesela sendeki 2 hayvan için ömürlük akvaryum düzeyi 100×50×50h veya 100×50×60h ve 10 mm cam kalınlığıdır. Alt limit budur üstü ise sınırsızdır. Ne kadar büyük o kadar ferah ortam. Orası isteğe bağlı. Akvaryum bombeli olmasın, dikdörtgen olacak. Bu kuru alan konumlandırma içinde gerekli.

Bu arada sağlıklı gelişim için hayvanların bol yüzeceği alan ve akciğer gelişimi içinde derinlik gerekir, bu nefes tutabilme kapasitesini artırıp su içinde daha fazla durabilmesini sağlar.

Cvp: İç Su Filtresi Önerisi?

Genede dayanmıyor en son kelepçe takıp çözebildik teşekkür ederim

Boy : 50cm
En : 37cm
Yükseklik : 27cm
Cam kalınlığı : 4mm

Boyutlarında akvaryumum var hangi iç filtreyi almalıyım?

Eheim MiniUP İç Filtre 30Lt yoksa Eheim 2006 veya 2008 mi almalıyım?

Eheim 2010 daha uygun olur, kaplumbağalar balıklara göre daha fazla kirletiyor onun için bir kademe üstünü alıyoruz. Ama boyu 22 cm akvaryuma sığdırabilirsen bunu al.

mailto:/eheim-pickup-2010-pick-up-160-akvaryum-ic-filtre-6-watt-u-3528

Emsali soboda da var. Sobo wp 1301F buda 22 cm boyunda yalnız motoru gürültülü mü bilmiyorum. Ama sonuçta hava kabarcığı gürültüsü de olacağına göre fazla gelmez.
mailto:/sobo-wp-1301f-akvaryum-ic-filtre-10-watt-u-13785

Mukavva karton ve paket bandı ile akvaryumun üstünden çevresini çerçeveleyip kaçış boşluğunu yükseltirsen suyu da 22 cm üstüne çıkarabilirsin.

O akvaryumu bunlar kaldırır ileriye dönük olarakta ömürlük akvaryumda deri toplamada kullanırsın.

Bu arada akvaryum camı çok ince çatlama riski var.

Geri