Benim önerim önce akvaryumu yenilemen 50-60 litrelik bir akvaryum alırsan 1-1,5 sene kullanabileceğin gibi buna uygun alacağın iç filtreyi daha sonra ömürlük akvaryumda deri toplamada kullanabilirsin çöp olmaz.
Bu elindeki akvaryum birkaç ay ancak gider dolayısıyla alacağın filtre de çöp olur. Boşa para harcamış olursun.
1. Linkteki filtre pipo tip dediğimiz türden bu tiplerde sünger haznesizdir, açıkta durduğu için filtrenin fişini çektiğinde sünger üstündeki bütün kir suya boşalır.
2. Linkteki elindeki akvaryuma uygun ama dediğim gibi aldığına değmez ve fiyatı yüksek. Hayvanlar büyüdükçe dışkılama artacak ve bu filtre süzmede yetersiz kalacak. Takriben 3 ay sonra çöp olacak.
Elindeki akvaryum karantina akvaryumu olarak durabilir. Mantar gibi bulaşma riski olan bir durumda bu akvaryumda tedavi edersin.
Akvaryumda 30, 50, 60, 80 yada 100 litre bir akvaryum alabilirsin ne kadar büyük olursa ara geçişli akvaryum alma sayısı o kadar az olur. Daha uzun süre gider. Bununla birlikte iç filtre ve su ısıtıcısı yenileme de minimize olur. En son ömürlüğe geçeriz. Misal 100 litre bir akvaryum 12-13 cm kabuk boyuna kadar götürebilir ama hayvanların kabukları sertleşir ve kalınlaşır. Hazır akvaryumların camı genelde 6 mm, biraz daha büyükleri 7 mm dir. Hayvanlar panik halinde kuru alandan indiklerinde yada su içindeyken cama hızlı vurabilir bu camın çatlamasına neden olur. Onun için 12 cm sonrası hayvan için kalın camlı özel akvaryum yaptırmak sağlıklı olacaktır. Mesela sendeki 2 hayvan için ömürlük akvaryum düzeyi 100×50×50h veya 100×50×60h ve 10 mm cam kalınlığıdır. Alt limit budur üstü ise sınırsızdır. Ne kadar büyük o kadar ferah ortam. Orası isteğe bağlı. Akvaryum bombeli olmasın, dikdörtgen olacak. Bu kuru alan konumlandırma içinde gerekli.
Bu arada sağlıklı gelişim için hayvanların bol yüzeceği alan ve akciğer gelişimi içinde derinlik gerekir, bu nefes tutabilme kapasitesini artırıp su içinde daha fazla durabilmesini sağlar.