blackonder
Bronz 4 Üye
Merhaba, iki tane kaplumbağam var. İç su filtresi arıyorum sessiz çalışan önerebileceğiniz bir marka var mı varsa linkini atabilir misiniz?
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!10 litre akvaryumun fazla gideri yok tek bir yavruysa bir süre idare eder ama yakında daha büyük akvaryuma geçmelisiniz.Selam, 29x29x11 su alanı 10-11 lt su alan akvaryumum var artık kör oldum foruma bakmaktan ve ürünleri YouTube vb alışveriş sitelerinden kiyaslamaktan. Forumdaki yazışmalarda geçmiş tarihli zibilyon tane filtre var iciydi disiydi piposuydu imdat diye bagirmama az kaldı. Bilen bir arkadaş fikir verebilir mi rica etsem daha lamba olayını da çözemedim halojen var uvb var UVA var ayrı ayrı var ikisi bir arada var sahtesi var tr de olmayanı var herkes birşey demiş inanılır gibi değil yardım lutfen
![]()
Knitex Ktx-2829 Renkli Masa Lambası Mandallı-70
Knitex Ktx-2829 Renkli Masa Lambası Mandallı-70www.nalburcum.net
www.nalburcum.net
Ama bunlarda piyasada yok.
Öncelikli olan ısıtma lambası onu halledin attığım linkten.
Forumda bir arkadaş %100 GÜVENLİ VE GERÇEK UVB LAMBA getircekti 1 aya kadar.
Onu bekleyin getirdiğinde uvb yi ondan alırsınız. Yoksa şuan hayvana zarar vermyecek bir lamba piyasada yok.
Isıtma lambasını halledin linki attım.
Bu kapak kısmi ile kurulanma alanı mesafesi 15-16 cmAma bunlarda piyasada yok.
Öncelikli olan ısıtma lambası onu halledin attığım linkten.
Forumda bir arkadaş %100 GÜVENLİ VE GERÇEK UVB LAMBA getircekti 1 aya kadar.
Onu bekleyin getirdiğinde uvb yi ondan alırsınız. Yoksa şuan hayvana zarar vermyecek bir lamba piyasada yok.
Isıtma lambasını halledin linki attım.
Teşekkür ederim, bu arada bahsettiğim ölçüler su alani, akvaryum yüksekliği daha uzun filtre olmamasinin nedeni ölçüler mi alan mi çünkü baktigimda bu ölçülerde kullanılan filtreler varmış ama deniz Derya cikamadim içinden10 litre akvaryumun fazla gideri yok tek bir yavruysa bir süre idare eder ama yakında daha büyük akvaryuma geçmelisiniz.
O boyutta akvaryumda filtre de olmaz.
Lamba olarak uvb değil uva değil reflektör değil. Sadece 42 veya 52Watt normal halojen ampul almanız lazım en iyisi budur.
Metal çanaklı masa lambası ile 20-25cm mesafden konumlandırın.
Uvb olarak Sadece UVB 2.0 26Watt yada 5.0 exo terrra 13Watt olur. 2.0 20cm mesafeden, Exo terra olanı 40cm mesafeden konumlandırın. Diğer uvb lambalar uygun değil.
Filtrenin ideal debisi akvaryumdaki su hacminin en az 3 katı olmalı. Kaplumbağalar çok pislik çıkardığı için 6 kata kadar kullananlar var. Sizin akvaryumunuzda 10 litre su varsa saatte 60 litreye kadar su çeviren bir filtre gerekir ki piyasada öyle bir filtre yoktur sanıyorum. Daha büyük bir akvaryuma geçene kadar en az gün aşırı suyu değiştirerek idare edebilirsiniz. Bir de ısıtıcınızın bir kısmı suyun dışında duruyor. Isıtıcıyı inceleyin, en az hangi seviyeye kadar suya batırılması gerektiğini gösteren min. gibi bir işaret olur, o işarete kadar suya batırmanız gerekir. Bu şekilde ısıtıcının suyun dışında kalan kısmı fazla ısınacağı için patlama riski var.Teşekkür ederim, bu arada bahsettiğim ölçüler su alani, akvaryum yüksekliği daha uzun filtre olmamasinin nedeni ölçüler mi alan mi çünkü baktigimda bu ölçülerde kullanılan filtreler varmış ama deniz Derya cikamadim içinden
Başka yerde doğru bilgi yok bu foruma sorun mutlaka.Teşekkür ederim, bu arada bahsettiğim ölçüler su alani, akvaryum yüksekliği daha uzun filtre olmamasinin nedeni ölçüler mi alan mi çünkü baktigimda bu ölçülerde kullanılan filtreler varmış ama deniz Derya cikamadim içinden