Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Idığın kabuğu )

tosbik57

Bordo Bereli
Kaplumbalarımdan ıdığın kabuğunda bir sorun var ...... kabuğunda bir yerde bir beyazlık var .. neden olabilir yasam kosulları kötüde degil .. sizce bir hastalıkmıdır ... bilen varsa yardımci olsun lütfen

Cem bey yardımcı olun.....

AEK nickli kisi sizde bir seyler yazın lütfen

Cvp: Idığın kabuğu )

Bu tip konularda resim eklerseniz daha net yardımcı olunur. Genede sorayım; bu beyaz bölgedeki oluşum tırnağı hafifçe sürtünce kazınıyor mu? Üst kabuk mu alt kabuk mu? Kabuk plakasının üzerindemi yoksa aralanmaya başlayıp çizgi şeklindeki bölgede mi? Sudaki kireçten olabilir, ama bu düzenli şekilde ve tam plakaların birleşme yerlerinde daha çok toplanır. Mantar daha düzensizdir.

Mobilde resim yükleyemiyorum . Üst kabukta plaka arasın da beyazlık

Kazıyınca gecmiyor :(

Mobilden resm yükleyebiln varmı ?

Ben tabletten yukluyorum. Sitenin android ini kullaniyosan soyle oluyo : yorum yaptigin yerde biraz asagi in onizleme yap diyor ona tikla dosya sec yaziyo ona tikla

Kabuk plakasının arasındaysa daha fazla kurcalamayın. Bence kireç birikmesidir. Ancak yapısal olarak gelişimde bu bölgede beyazlanmalarda olabiliyor.

Şelale daha acık anlatırsan sevinirim denedim olmadı dosya yükleme basarisiz diyor . :)

Arkadaslar be tablette. Giriyorum resim yuklenebilyosa biri anlatsin lutfe :)

Hizliresim.com a gir dosya yukleden remini yukle en alttaki kodu buraya kopyala yapistir

Ben pek anlayamadim ama bence mantar gibi durmuyor yapisal olabilir emre abiniin dedigi gibi . daha net cekebilirsen ozellikle o bolgeyi belki daha iyi anlasilir

Birde orta sertlikte bir dis fircasiyla bastirmadan fircalamayi deneyin

fatih plaka aralarında siyahlık genişlemiş kabuk yenilenmesi başlamış. arkadaki kabukta da plaka kalkmasına bağlı beyazlık var. resim net olmadığı için tam yorum yapamıyorum. beyazlıkta pütürümsü bir doku yoksa kireçlenme olması yüksek. plaka değişimi ile birlikte kaybolabilir. takip et. sadece o bölgeye ait daha net bir resim çekebilirsen gene iyi olur.

sürtünerek atabileceği bir boşluk var mı taşta ? kafasında da bir beyazlık var ama flaş yansıması mı bilemedim. bir de mavi ışık tutarsan kireç fosfor gibi değişik bir yansıma yapar. mantarda öyle olmaz.

kafasında beyazlık yok değil mi ? kabuğun beyaz noktasını sadece çek bu resim belirsiz eline alıp çekebilirsin. ben bir saatliğine dışarı çıkacağım gelince bakayım.

sen o siyah noktayı söylüyorsun ben de arka tarafta yansıyan beyazlığı söylüyorsun sandım. o kısımda siyahlık belirginleşmiş bu yenilenmenin etkisi. kirece benzettim. plakayı atsın iş neticelenir. fakat esas düşündüğüm kabuğunu taşa sürtüp yaralamış olma ihtimali. bu durumda bu kireç değil oluşumunu tamamlamadan yara almış alt kabuk olmalı. bu yüzden siyahlık yani yenilenme fazla. taşları koymadan önce iyi kaynattın değil mi ?

Ufak bir yara konusunda Cem ile aynı görüşteyim. Genelde bu tarz hasarlar kabuk değişiminde yavaş yavaş hatta bir çoğunda ilkinde gider. Sanırım alındığından beri var.

Taslar bi hafta sicak suda kaldi

Dogru aldıgımdan beri var iyilesir dimi ?

Şimdi önceki resimlere baktığımda doğum esnasında dahi olmuş olabileceğini söyleyebilirim. Kabuk plakalarının birkaçı uçlardan hatalı oluşmuş gibi. Bunlar iyi bakımla çok rahat bir kaç aya düzelir. İyi bakım derken eksiksiz bakımı kastediyorum. D vitamini hiç eksik olmasın. Kalsiyumda eksik olmasın. Tabi fazlada değil. Şimdi oradaki beyazlık daha çok dokuya birikmiş kireç gibi geldi. Bunların hiç biri sorun olmaz. Yeterki uygun bakım olsun.

Geri