Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Idrar yapma

Kaplumbağacibasi

Bronz 4 Üye
Benim kaplumbağam korkunca makatindan oldukça bol miktarda seffaf su çıkarıyor. Bu idrar midir? Benim bildiğim diski ile beraber ürik asit atarlar. Kuru birşey yani

Cvp: Idrar yapma

İdrardır. Veterinerde bir kaç kez başıma geldi. Akvaryum dışında hemen strese giriyorlar ve bazıları bunu yapıyor.

benim ürkek olan tosba elime az işemedi. bir de yüzüne baka baka yapıyorlar. eline alırsan gününü görürsün der gibi.

Benimkilerin ikiside elime aldığım zaman kuyruklarını bana doğru çevirip tazyikli bi şekilde işiyolar yani bilerek bana isabet ettirmeye çalışıyo idrarını. ayrıca beni korkutmak için ağızlarını açıyolar. Bence bunu stresten değil bilinçli olarak yapıyolar bi tür savunma mekanizması gibi kullanıyolar. Kokarcaların tehdit anında pis koku yayıp tehditi uzaklaştırması gibi bişey bence..

Daha güzel ifade ettin Vanilya :) Stres derken bende bu savunma mekanizmasını kasdettim ama biraz genel bir kelime kullanmışım.
Tek ilginç olan bunu ancak biz elimize alınca yapabilmeleri. Ağız açmayı doğada da yapabilirler ama bunu yapacakları bir duruşları olamaz. Bu anlamda da ilginç bir durum.

ben annemle konuşurken elime işedi ama su gibi bişey:33::133::148:

Geri