Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İki erkek kaplumbağa

BlackEagle

Bronz 4 Üye
iki adet erkek kaplumbağam var biri 1.5 diğeri 1 yaşında.

Daha koyu renkli ve genç olanı birkaç haftadır bu şekilde diğeriyle uğraşırken görüyorum.

Sanki çiftleşmeye çalışıyor gibi ama hem ağız bölgesine hem de arkasına geçip kuyruğuyla sıkıştırıyor.

Birkaç kez de cinsel organlarını dışarı çıkardıklarına şahit oldum ikisinin de.

Akvaryumda dişi olmayışı daha büyük sorunlara yol açar mı veya böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor?

Altta kalan ise hiçbir şey yapmıyor dümdüz duruyor şikâyetçi değilmiş gibi.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Ekli dosyalar

• 33257b71-7e17-4e65-bdf6-7d329fb000a6.jpeg
    33257b71-7e17-4e65-bdf6-7d329fb000a6.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 21
Ayırmanız iyi olacaktır. Veya ayırıp 2 dişi takviyesi yapabilirsiniz.

ayırma işini yaparım da 2 adet dişi nereden bulayım ben :)

Dişi kaplumbağası olan varsa bir tane erkek ile takas yapabiliriz belki

Dişi alırsanız yaşının büyük olmasına dikkat edin, erkekler erken cinsel gelişim sağlarken dişilerde ise tam tersi.

Yeni bir kaplumbağa edindiğinizde, diğer kaplumbağalar alanlarını koruma içgüdüsüyle agresif davranabilir ve saldırabilir.

Şu an bir sorun oluşturmaz hayvanlar cinsel gelişim dönemi safhasındalar. Olayı algılamaya çalışıyorlar. Bu dönemler istemsiz biçimde organlarını çıkarırlar.

Üste çıkan baskın olan yani alfa diğerinin pasifliği bundan kaynaklı. O da baskın karakterli olsaydı kavga dalaşma olurdu. Şu an durum iyi seyrediyor. Şimdilik ayırma gerektirecek bir durum yok.

Hormonların yüksek olduğu dönemlerde ortamda sadece erkek hayvanlar varsa birbirlerine eğilimleri oluyor ama bu homoseksüellik anlamında değil. Cinsel tatmin gibi bir durum. Bunu köpeklerin sahiplerinin bacaklarına yada oyuncaklara hallenmesi gibi düşünün.

Bir sorun oluşturmyacaksa şimdilik böyle kalsınlar o zaman.

Aklınızda bulunsun hocam eğer dişi kaplumbağa sahiplendirmek isteyen veya erkek kaplumbağa arayan olursa yazabilirsiniz.

Çok sağlıklı yaşasınlar istiyorum eğer bu cinsel gelişim durumu yaşamlarına zarar verecekse ona göre bir yol izlemeliyim.

Bu arada kuru alanda herhangi bir alfalık çatışması yaşamıyorlar. Yalnızca su içindeyken el çırpma hareketini sık yapıyorlar birbirlerine açık renkli olan bunu daha çok yapıyor diğeri de ısırmış gibi yapıyor yani zarar vermek maksatlı değil de benden uzak dur gibisinden bir hareket.

2 erkek oluşu ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir diye endişe etmiyor değilim. Yaralanma uzuv kaybı falan olursa çok üzülürüm.

Dişi eş yakışır bu paşalara.

Eger imkanınız varsa alabilirsiniz.

Yoksa şuanlik kavga durumu da yoksa problem oluşturmaz.

Olursa da erken müdahale edip ayrılırsa yine uzuv kaybı olmadan önlenir.

Böyle görünce büyük kaplumbağalari hep aklıma benim kaplumbağam geliyor hep büyümesini isterdim hemen büyüsün beni tanısın isterdim 🙂 bazen istiyorum böyle görünce kaplumbağalaei diyorum bı tane sahiplendiren denk gelse falan geri altından kalkamaycgm aklıma geliyor

Böyle görünce büyük kaplumbağalari hep aklıma benim kaplumbağam geliyor hep büyümesini isterdim hemen büyüsün beni tanısın isterdim 🙂 bazen istiyorum böyle görünce kaplumbağalaei diyorum bı tane sahiplendiren denk gelse falan geri altından kalkamaycgm aklıma geliyor.
😢😢😢😥 Basin sagolsun manas.

Benim de küçük bir kaplumbağam öldü ben de çok üzülmüştüm. Sonrasında yaşam şartlarını en iyi hale getirmeye çalıştım ve bu ikisi canavar gibiler gerçekten benden iyi besleniyorlar :)

Kavga durumu uzamıyor sadece hocamın dediği gibi alfalık durumu mevcut diğeri de kaderine boyun eğiyor şimdilik. Süreci biraz takip edeceğim eğer sorun olursa ona göre hareket ederim.

Cinsel organı ısırma durumu oluşursa ayırırsınız. Onun harici bu alfa çatışmaları olağan durum. Alfa olan her gün diğerini sınar. Ufak kızarıklıklar görülebilir. Ağır deri hasarı olmadığı sürece bu da sorun değildir.

Cevval olan erkek kaplumbağanızı sahiplenebilirim. Benim 19-20 cm kabuk boyunda dişi bir kaplumbağam var yalnız. Boyuna uygun bir eş hayvanı mutlu eder diye düşünüyorum. Benim dişi kaplumbağam küçükken diğer dişi yavrunun ölümüne sebep oldu cevval bir hayvan. 2 cevval uyum sağlarlar diye düşünüyorum.

Cevval olan erkek kaplumbağanızı sahiplenebilirim. Benim 19-20 cm kabuk boyunda dişi bir kaplumbağam var yalnız. Boyuna uygun bir eş hayvanı mutlu eder diye düşünüyorum. Benim dişi kaplumbağam küçükken diğer dişi yavrunun ölümüne sebep oldu cevval bir hayvan. 2 cevval uyum sağlarlar diye düşünüyorum.
Şu an için böyle bir düşüncem yok tek başına vermek istemiyorum eğer bir dişi kaplumbağa ile değişim yapmak isteyen olursa düşünürüm ancak teşekkür ederim ama yine de .

Şu an için böyle bir düşüncem yok tek başına vermek istemiyorum eğer bir dişi kaplumbağa ile değişim yapmak isteyen olursa düşünürüm ancak teşekkür ederim ama yine de .
Siz bilirsiniz. Tek dişi bir kaplumbağa bulur ve bir erkek fazlalığı olursa bana yazabilirsiniz.

Geri