Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iki erkek kapluş..

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
arkadaşlar sanırım benım kapluşların ikiside erkek sanırım ve daha 1 yaş civarındalar.. acaba büyüdükleri zaman uyuşmazlık gösterebılırlermı? bir bilgisi olan yardımcı olursa sevınırım..


Mesajlarımızda kısaltma kullanmayalım/tubidik
 
1 yaşındayken onların erkek olduğunu anlamak mümkün mü ? Hiç bilemiyorum .
Ancak ikisi de erkekse çifleşme dönemlerinde ufak tefek sürtüşmeler harici sorun olmaz .

Bu birazda onların karakteri ile alakalı eğer sürekli uyum içindeyseler , biri diğerine üstünlük sağlamaya çalışmadıktan sonra sorun çıkmaz . Eğer böyle bir mücadele olursa da kaybeden arada tartaklanır . Ancak genelde çok küçük olmayan akvaryumlarda bu tür durumlar çok çok nadir görülür .
 
2kaplumbaga bir akvaryumda cok sorun cıkartıyor genellikle bu arada daha cinsiyet anlaşılmaz
 
ya netten baktığım kadarıyla ikiside erkek gibi.. kuyrukları ön tırnakları alt kabuklarındaki desenler.. yanı en azından belırtılerı boyle dıyebılırım.. şimdilik bir sorun yaşamadım ıkısının aynı akvaryumda olmasından ama ilerde olamasından endişe duyuyorum çünkü boyle bir durumda işim gerçekten zorlaşacak 2 akvaryumun bakımı baya yorucu olur sanırım.. bir de birşey daha soracağım kabuklarının rengınde süreklı değışme oluyor bazen açık yeşil bazen koyu bazen sararıhyor sankı.. süreklı böyle değişik renkler oluyor.. büyümesiyle alakalı birşey mı acaba?

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
 
errhan' Alıntı:
ya netten baktığım kadarıyla ikiside erkek gibi.. kuyrukları ön tırnakları alt kabuklarındaki desenler.. yanı en azından belırtılerı boyle dıyebılırım.. şimdilik bi sorun yaşamadım ıkısının aynı akvaryumda olmasından ama ilerde olamsından endişe duyuyorum çünkü boyle bi durumda işim gerçekten zorlaşıcak 2 akvaryumun bakımı baya yorucu olur sanırım.. bide birşey daha sorucam kabuklarının rengınde süreklı deışme oluyo bazen açık yeşil bazen koyu bazen sararıo sankı.. süreklı bole deişik renkler oluyo.. büyümesiyle alakalı bişeymı acaba?

Ileride kabuklarinin rengi siyaha bile dönüsecek. Kaplumbagalarinizin tirnaklari ve kuyruklarinin resmini koyarsaniz en azindan bizde birseyler diyebiliriz. Ve evet 2 erkek kaplumbaga beraber yasayamiyor. Sürekli çiftlesme istegi oldugu için.
 
en kısa zamanda resımlerını koyacağım hep beraber karar verırız artık cınsıyetlerıne=)
 
alt kabuk desenlerine göre cinsiyet tayin etmek doğru değildir. ön tırnaklar bariz şekilde uzunsa ve kuyruk da uzun, kalın yapıdaysa erkek demektir. yaklaşık 8-10 cm kabuk boyuna ulaştıkları zaman cinsiyet daha net anlaşılabilmektedir.
 
kabuk boyları henüz birinin 6.5 diğerinin 6 cm kuyrukları da aslında dikkat edince birtanesi dediğiniz gibi uzun ve kalın ben en iyisi misssevda'nın da dediği gibi resim koyayım da o şekilde karar verelim.. gerçekten iki erkek bir akvaryumda olmuyorsa ne yapacağım ben ya!!
 
şimdilik sorun olmaz ama ergenliğe adım attıkça kavgalar sıklaşacak ve zarar verecek boyuta ulaşacaktır muhtemelen. imkanınız varsa bir akvaryum daha alın diyecem ama maddi açıdan bayağ külfet getirir bu da. iyi bakabilecek birine verebilirsiniz zor gelse de size ikisinin bir arada durup birbirlerine zarar vermesinden daha iyidir. ama öncelikle cinsiyetleri keşinleşsin bence daha net karar verirsiniz ne yapacağınıza.
 
ikinci bi akvaryum almam imkansız... ama kaplumbamın tekinide birine vermek istemem hangisinden vazgeçeyim ki 1 senedir okadar çok vakit geçiriyorum ilgileniyorum onlarlaki.. hem kime verebilirim, iyi bakarlarmı yalnız yaşamasına da gönlüm razı olmaz.. kafam karıştı şimdi..!!!!
 
cinsiyetleri kesinleşince karar vermeniz gerekecek napcağınıza.. şimdilik sorunları yoksa birbirleriyle iyi ama eğer ikisi de erkekse ilerde çok büyük ihtimalle kavgalar olacaktır.
 
Geri
Üst