Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iki filtre arasında kaldım

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
arkadaşlar hepsiburada.com da iki filtre arasında kaldım 1.si 2.si

benim akvaryuumum büyük değil dediğim gibi şuan 50x30x30 ölçüleri yazın büyütürüm 1. dış filtre 510 devir diğeri 1000 devir. 1000 devir şuan için çok değilmi acaba

hem ayrıca 1.ciyi sipariş verdim ama öneri verirseniz hemen sipariş iptal edip diğerini alabilirim

Cvp: iki filtre arasında kaldım acil yardım :)

Bence 1000 lik daha iyi olur sonuçta o akvaryum büyüyecek birgün :)

çok sağol yaşarcan abi peki debisini nasıl düşürürüm yani diğerini alim o zaman bende çok su püskürmezmi ha bide bende bi tane masa lambası var fakat büyük duy için değil nasıl söyliyim duy kısmı küçük olanlar için öyle bi ampul bulmam zormu. Ya bende ısıtma lambası var baktım kuru alanın sıcaklıgına şuan 30-31-32 falan su tam 28 ne yapmamı önerirsin yeni bi masa lambasımı alim 2 tane . zaten 1 tane alıcam uvb için bide 1 ampül bi 1 lamba dahamı alim

Yok alma ısıyı lamba değil ampül verir zaten sana bir ampul önericem hepsi buradadan hepsini aynı anda sipariş verirsin :) Su çıkan tarafı cama doğru verdiğin zaman cama çarpıp yavaşlayacaktır sorun olucağını sanmam fazla ..

ampul bu http://www.hepsiburada.com/liste/ecolite-halosoft-enerji-tasarruflu-akkor-halojen-ampul-52w-soft/productDetails.aspx?productId=hrdya55sft52we27&categoryId=13006523&SKU=HRDYA55SFT52WE27&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dhrdya55sft52we27%26fh_lister_pos%3d7%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253decolite%255cu002052%255cu0020watt%255cu0020%26fh_refview%3dsearch

Duy değiştirici vardı ona bakıyorum yazıcam hemen

çok sağol yaşarcan abi :) tamam ben ampul alıcamda dediğin ampul benim masa lambama olmicak benimkinin duyu küçük duylar için. UVB için bitane masa lambası alıcam zaten mecbur. Bide diyorumki senin söyliyeceğin ampul için ayrı bitane masa lambasımı alim yoksa senin bana söylicegin ampul zaten küçük duylumu :D biraz karışık oldu :D

buda duy değiştirici ama bunu daha önce hiç kullanmadım ama aklımda olan birşey bir incele aklına yatarsa alabilirsin : mailto:/bilgisayar-tablet/mum-e14-duyda-e27-ampul-icin-donusturucu-adaptor-105374344

çok teşekkür ederim yaşarcan abi ya. Ben bugün ikeaya gidicem mandallı lamba için. senin verdiğin ampul 68w ona göre alim bişi dimi şimdi max 40w alırsam allah muhafaza

abi benim evdeki max 40w yazıyo üstünde napcaz :)

o lambayı forumda birçok kişi kullanıyor memnun herkes.. 52 watt .. max 40 watt yazanı uvb ile kullanabilirsin

ampul bu emin olmak için bir defa daha bak mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html 68 watt a eşit anlamında ordaki 68 watt

http://www.hepsiburada.com/liste/brilliant-minor-tekli-mandalli-spot-beyaz/productDetails.aspx?productId=hrbri06301t05&categoryId=60002660&SKU=HRBRI06301T05&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dhrbri06301t05%26fh_lister_pos%3d3%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dmandall%255cu0131%255cu0020lamba%26fh_refview%3dsearch bu mandallı lamba max 60 watt hem fiyat karşılaştırması yapabilirsin ikedan sonra

RE: iki filtre arasında kaldım acil yardım :)

Mobildeyim şuan mandallı lamba diye arat e27 duylu görürsün orda

Cvp: iki filtre arasında kaldım

İkinci mandallı lamba gerekiyor. Elindei uvb oturursa onda kullan. Buradaki mandallı lambayıda 60 w olan ampullere kadar kullanırsın.
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-mandalli-lamba-buldum.html

Yaşarcan ın verdiği linkteki ecolite 52 w ampul uygun olur. Gücü 52 w olduğu için max 60 w takılan mandallı lambada kullanılır. 68 w olanı ışık etkisi. Yani 52 w güç ile 68 w etkisinde ışık veriyor.

Hayir isitma lambasida buyuk duylu UVb icin uyucak lamba var sanirim
Bauhausa gitmisken ecolite 52 w oda E27 duy ve massive beyaz mandalli lamba ideal

Alabilirsiniz emre abi 840 litrelikte eheim 2260 kullaniyor mesela kaplumbaga akvaryumlari icin balik akvaryumlarindan fazla olmasi onemli

Buarada linkler acilmiyor goremedim filtreleri bunu belirteyim

Alisarp duy işi için adaptör ayarladık o yüzden sorun yok

Hepsiburaya dış filtre yazınca iki tane en çok yorum alan çıkıyo satılanlar. Bitanesi işte haqos 510 debili askılı diğeri lifetech 1000 debili

Aytekin özelliklerini okursan suyu yumuşak olarak veriyormuş o yüzden sen 1000lik olanı tercih et hiçbir sorun olmaz hayvan büyüdüğündede kullanırsın dediğim gibi

Valla yorumlari okudum cok anlayamadim yazayim dedim bende :)
UVb icin canagin boyutu onemli bunu dikkate almanizi oneririrm

Bence 510 debili olan alınmalı. Diğeri çok fazla sirkülasyon yapıp kesilemeyecek durumda olur bence.

45 lt akvaryumda 22 w 1000 lt debi girdap yapar. Kesinlikle akıntı kesilemez. Hatta 100 lt için dahi önermem.

Geri