Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İki kaplumbağa

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Benim ilk basta 2 kaplumbağam vardı.Ama biri güneşlenirken kayboldu:(
Ama kaybolmadan önce kaybolan kaplumbağam diğer kaplumbağamı 2 kere yemi azında görünce ısırdı.Simdi diğer kaplumbağam baya gelişti.Elimi falan ısırmaya calısıyor.Yeni bir kaplumbağ alıp akvaryuma salacam ama korkuyorum.Diğer Kaplumbağam onu ısırırrmı diye ama diğer kaplumbağam hiç kaybolan kaplumbağamı ısırmamıstı.1 Tane daha kaplumbağa alsam nasıl olur beraber yaşayabilirlermi?
 
biri büyük diğeri küçük olursa ısırma ihtimali çok yüksek.akvaryumunuz şuankine bile zor yetecek durumda.2. kapuş alırsanız daha büyük bir akvaryum almanız gerekir.kavga ederlerse diğerini başka akvaryuma almak zorunda kalacaksınız.bunları göz önünde bulundurarak düşünün derim.ama kavga etmeye de bilirler.
 
RE: Ä°ki kaplumbaÄŸa

Ilk once bos yere isirma aliskanligini terk edecek, yem haricinde hic bir sekilde isirmayacak sekile sokman gerek. Ikincisi yem olmayan seyleri isirmayida birakacak ancak o sekilde olabilir. Benimki simdi kucuklere dokunmuyor elina kuru alanin rampasina gelince leyla oradan kenara cekilip duz yerden kuru alana cikmaya calisiyor. Elisanin yedigi yeme dokunmuyor onlar ona yaklasinca o uzaklasiyor. Sadece yem icin duz cama tirmanmaya basladiklarinda caktirmadan ikisinide arkaya itiyor yavasca ayagiyla. Oda yanlislikla olmus havasi katmaya calisiyor miniklere yaklasinca kizdigimi bildigi icin tedbirliyiz miniklere dokunmuyoruz sadece yem isterken caktirmadan arkaya itiyoruz on planda olmak icin :D
 
Sen bayağı eğitmişsin desene... Benimki her gördüğünü ısırıyor... Ellerim ayaklarım hepsi ısırıklı... Sen nasıl eğittin bakalım..
 
burada Kübra'ya kısmen katılıyorum.benimki de akvaryumdaki herşeyi ısırıyor.elimi suyun dışında tutarsam ısırmıyor ama suyun içine soktuğumda parmağımı da ısırıyor.yem olmayan şeyleri bile yiyor.deri değiştiriyor çıkarttığı anda onu yiyor.afedersiniz ama kakasını yapıyor onu da daha düşmeden yiyor.rampanın üstünü kaplasın diye ne koysam ısırıyor.koparıyor.acayip bir şey benim gofret.yardım eder misin Sevdacım.bende benimkini eğiteyim.
 
RE: Ä°ki kaplumbaÄŸa

Alacaksin kalin bir sopa yapmasini istemedigin seyleri yaptiginda kafasina vuracan :p saka saka. Valla ben soyle yaptim ama sunu soylemeliyim bende ne yapip yapamayacagini bildigi icin ona gore davraniyor. Annem yem verince ben odada olmayinca herkesin kaplumbagasi gibi cildiriyor. Soyle yaptim mesela kedi mamasi veriyordum tek tek birtanesini agzina alinca digerinide istiyordu daha birinciyi yutmadan bende elimi cekiyordum agzindakini yut oyle vericem ikinciyi diye bir zaman sonra iki veya 3 kedi mamasini biranda yiyemeyecegini anladi. Elimde yem olmayinca isirma probleminide su sekilde cozdum parmagimi uzattim isirmasina izin verdim isirdi isirdi bakti yem degil ondan sonra birdaha asla isirmadi. Yapay bitkide oyle isirip bakti yenecek birsey degil yan yana dizmekten haric dokunmadi. Yapmasini istemedigim birseyde parmagimi sallayip kizinca anliyor zaten. Ilk parmagimla ittim buna alistiginda akvaryuma parmagimi sokmadan salladigimda yasak oldugunu anliyor. Cok ugrastim ama ya ta ilk aldigimdan beri 1 senedir yani. Annemle babami gorunce simariyor ben gelince akillaniyor. Minikler tam alissin ortama sira onlarda. Leylanin yaramazlik yaptigi oluyor ona goz yumuyorum olacak artik okadar ama ortaliga saldirip parmagimi yem sanip isirmasi kitliktan cikmis gibi yem yemek olmaz. Dogal degil biliyorum ama baska sekilde sinir ediyor beni sanki hic yem vermedim gunlerdir ac biraktim ortaliga bizlere saldiriyor olmaz oyle.
 
Yeni alcağınız yavruysa tartışmalar ve kavgalar kaçınılmaz olur bu kesin. Boy farkı olmazsa bir ihtimal iyi anlaşabilirler ancak pek yüksek bir olasılık değil bu da. Şahsen almayın derim bu yüzden. Akvaryumda bir süre bile olsa yalnız yaşamaya alışmış bir kaplumbağa yanına başka bir tane geldiğinde yaşam alanını onla paylaşmak istemez ve bu yüzden tartışmalar başlar yemleme zamanında kavgalara döner hatta yaralanmalara kadar gidebilir. Bir kaplumbağanın sağlığı söz konusu sonuçta bence almayın riske girmenize değmez. Zaten gidip petshoptan alırsanız işin ticaret yönü de söz konusu olacak o da ayrı bir konu tabi. Karar sizin elbet ama şahsen tek bakmanız daha iyi ve sorunsuz olacaktır her açıdan bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Bencede en iyisi simdi iki tane akvaryum alacak durumum yok birini akvaryumda birinide ölüm fanusunda besleyemem yha:S
 
Bencede doğru bir kara vermişsnz 2 taneyi yanyana beslemenizi gerektircek bir durum yok:)
 
akvaryum alıcam saat 5te gidicem yardım :D:D

akvaryum alıcam okadar büyük değil okadar küçlükte değil orta boylarda diim lütfen yardım edin içine neler alimm
 
RE: Ä°ki kaplumbaÄŸa

100*50*50 boyutu suanlik en super boyut bence bu boyutlarda alin mumkun degil diyorsaniz 80*50*50 alin.
 
Aksesuar ve ekipman başlığında almanız gereken herşey hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst